Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meelindanaaaa aa

DO dziewczyn które nosiły APARAT NA ZĘBY!! Proszę odpowiedzcie!

Polecane posty

Gość meelindanaaaa aa

MAM 3 pytania. Niedługo ma ściągnąć aparat i 1. CZy też musiałyście drugi raz robić zdjęcie panoramiczne głowy i to drugie? 2. CZy lekarz z ściągnął wam aparat na jednej wizycie czy rozdzielił to na kilka? 3. jak długo nosiłyście aparat? Martwie się bo noszę apart od 1.5 roku, zęby są już ładne od roku, oprócz jednego, ale lekarz uważa że się nie da poprawić. PO drugie znowu trzeba iść na to prześwietlenie.. a po trzecie ponoć słyszaałam od innych pacjentek, że ten mój ortodonta najpierw ściąga tylko góre klej zostawia. Na następną wizytę tylko klej ściąga. A za każdą wizyte bierze 100zł. Żal mi pieniędzy, a pozatym ten klej mi się zrobił żółty bo piję dużo herbaty i nie chcę z nim tylko chodzić bo będę wyglądać okropnie!! Więc jak było u WAs?

nosiłam aparat 1,5 roku,ściągnęłam w styczniu. Nie trzeba robić żadnych zdjęć. Aparat ściąga się i czyści z kleju na jednej wizycie. Jak dla mnie to ten ortodonta coś naciąga, samo zdjęcie zamków trwało u mnie chyba z 30 sekund, nie rozumiem jak można nie wyczyścić od razu zębów z kleju. Co prawda na dokładne zdjęcie kamienia i osadu umawiałam się z dentystką na oddzielną wizytę.

Gość Proszę o inne wypowiedzi

mhm ja tez nosilam aparat na zeby - na doel i na gorze i nie musialam drugi raz robic zadnych zdjec. A samo zdjecie aparatu przebiega szybko i NIE MA zadnej potrzeby rozkladania tego na dwie wizyty. tez mi sie cos wydaje, ze ortodonta ssciemnia:)

Gość upuuuuuuuuuuuuuup

Gość łączę tematy
22:07 Nectarine ja nosiłam najpierw pol roku na gornej szczece, ale to nic nie dawało, pozniej miałam usunięte zeby ( cztery czwórki) i załozony aparat takze na doł, od tego momentu nosiłam ok 2 lat , za kazda wizyte płaciłam ok 50 zł, jesli wymiana łuków to wiecej. zdjecie panoramiczne miałam tylko na początku. wyciski na poczatku na koncu i w trakcie :/ nic przyjemnego. aparat został zdjęty na jednej wizycie, czasem troche nieprzyjemne jak odrywa zamki z tych mniejszych zebów (np 1 i 2 na dole) i jak zdejmuje pierscienie, ale da się przezyc warto było nosic tyle czasu aparat, teraz sliczne równe ząbki a co do tego jednego zeba co podobno "nie da sie z nim nic zrobic"... nie ma takiej mozliwosci.. mi tez mowil ze nic sie nie da z 7 na dole, bo byla pod kątem, oparta o innego zęba ( a pierscienie są na 6 wiec nie wiedział jak to zrobic i powiedział ze się nie da) a musiałam miec zrobione bo utrudniało mi to "zycie" nie moglam domyc i zabek się psuł zmieniłam ortodonte (choc przyznam ze nie chętnie inni podejmują sie zaczetej przez kogos innego pracy) i wtedy pani doktor zrobiła co mogła i naprawiła w ciągu 2 miesiecy, i teraz wszystko jest OK> czyli nie ma rzeczy niemozliwych Pozdrawiam 22:07 oleńka153 a wiec: 1. tak musiałm robic drugi raz zdjecia 2. zdjeli mi aparta podczas jednej wizyty 3. nosiłam 2.5 roku 22:44 upuuuuuuuuuuuuuup 22:50 Aneta _Ruchaławp.pl Ja tesz miałam aparata. Jak mi go ściongali to po jednym zembie. Jeden zomb mi przy ściąganiu wylazł z dzionsła razem z kawałkiem aparatu. Bolało jak nie wiem. Nie rzycze ci tego. Może lepiej nie ściągaj. Albo zdejm go sama.

Gość upppppppppuuuuuuuuppppppp

Gość pod nosze

Gość lenka-p1
Ja miałam ściągany aparat na jednej wizycie, bez zdjęcia z wyczyszczeniem. Ten ortodonta to naciagacz.

Gość pumeksol
hej! ja nosilam aparat 3,5 roku!! aparat sie sciaga na jednej wizycie - trwa to tylko chwilke :) zadnych zdjec sie uz nie robi. za to koniecznie nos potem utrwalacz i nie odpuszczaj sobie (ja nosilam w sumie przez 1,5 roku - najpierw non stop, potem tylko na noc, potem jeszcze rzadziej itd), bo inaczej cala inwestycja moze pojsc na marne.

Gość madzii
ja nosze aparat już 5 lat ;(( a ta babka mi go nie chce ściągnąć ;p

Gość zaazbek
Jestem aparatką> Przy okazji pytam, czy mogę używać szczoteczki elektrycznej? Do zdjęcia aparatu jeszcze ho ho ho...