Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gość
Witam czy mogę prosić o informację jak wygląda CC? jaka opieka,po ilu godzinach od operacji musimy wstać. Oraz czy możliwy jest kontakt skóra do skóry zaraz po jeszcze na sali operacyjnej. Z góry dziekuję

Gość Magda168
Dziewczęta moje kochane czy któraś jest w stanie powiedzieć mi coś odnośnie dr Matuszewskiego ?

Gość Gość Aneta
Dziewczyny powiedzcie co trzeba dokładnie na lubinowa do szpitala.. Czy ciuszki trzeba jakie przybory toaletowe itp. Z góry bardzo dziękuję :-)

Gość gośviowa
na stronie szpitala jest to wypisane

Gość Gość Aneta
Tak wiem. Ale nic nie pisze czy dla dzieci trzeba jakie maści kremy itp. Czy szpital to daje? Nie pisze też czy mam mieć ręcznik dla dziecka.

Gość gość
Ubranka szpital daje mozna miec tez swoje.Jak dziecko jest zabierane do kąpieli to mozna dać swoje ubranka i ubiorą dziecko w nie.Krem do pupy chusteczki pampersy to trzeba miec.dobrze jest tez zabrac ze sobą podkłady do przewiania ( wystrcza tez podkłady poporodowe).Rozek dla dziecka tez dają.

Gość Gość Aneta
Dziękuję za info. Na ich stronie pisze ze mam mieć Rożek swój. Jeśli masz jakieś cenne uwagi to chętnie usłyszę. Mam dla siebie 5 podkładów i 2 dla dziecka myślisz że to wystarczy?

Gość gość
Ja rozek miałam swój, szpital rozek tez zapewnia. Powinno wystarczyć (zawsze ktos z odwiedzających dostarczy brakujących rzeczy).Pieluszka tetrowa tez sie przydaje.

Gość Gość Aneta
Oki dopakowywuje w takim razie pieluszki tetrowe :-) apropo osób odwiedzających Czy ci co mnie odwiedzają mogą przebywać na sali noworodków że mną i dzieckiem czy muszę wychodzić do pokoju odwiedzin a dziecko odwozic na salę noworodków tak że inni oglądają przez szybę..

Gość Gość Aneta
W takim razie dopakowywuje pieluszki tetrowe. Apropo odwiedzających. Czy mogą oni przebywać że mną i małym na sali. Czy będę musiała wychodzić na salę odwiedzin a dzidzie można pooglądać tylko przez szybę.

Gość gość
Jedna osoba na raz moze odwiedzac normalnie na sali poporodowej xeby tloku nie robic . sale porodowe sa dwie z tego co widzialam

Gość Gość Aneta
Aha. No to malutko jak tam tyle kobiet rodzi. A jak z porodem rodzinnym?? Jest szansa na wolna sale czy raczej jak w pozostałych szpitalach kto pierwszy ten lepszy. I czy trzeba za niego płacić.

Gość gość od wielu lat
witam serdecznie, na Łubiowej rodziłam ponad 6 lat temu, wtedy pacjent był traktowany jak wartość teraz niestety jak bankomat. Na wizyty trzeba czekać, dokladnie jak u lekarza zNFZ w ciągu całej ciązy o czasie byłam przyjeta 1 raz!!!! tak to opoznienia min od 30min do 1,5! Cena za wizytę wygórowana szczegolnie biorac pod uwage czas oczekiwania, zaangazownnie lekarza i czas poswiecony na badanie. Jakość obsługii baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo niezadowalajaca :(

Gość Aneta, ja rodziłam w kwietniu 2015 i oprócz mnie była tylko jeszcze jedna Pani oczekująca na poród więc nie było problemy z porodem rodzinnym. Po porodzie na sali byłam sama więc w odwiedziny przychodziło nawet po 3 osoby i nie było problemu. Rzeczy dla dziecka można swoje jak na przykład uleje to można od razu przebrać i nie wołać o przebranie. Do tego swoje pampersy, krem, chusteczki, pielucha tetrowa. Rożka nie trzeba bo dają. Dla siebie kosmetyki, koszule do porodu i po, podkłady, jakaś woda czy przekąski.

Gość KARNISZIŁA
w którymś komentarzu przeczytałam, że ze względu na małą ilość sal porodowych (2?! w szpitalu specjalizującym się w porodach..?!) można nie załapać się na poród rodzinny. Nie wyobrażam sobie rodzić bez męża- przy pierwszym porodzie jego pomoc była nieoceniona! czy naprawdę możemy usłyszeć, że jeden- nie rodzić, trzymać, sale są zajęte, dwa- mąż zostaje za drzwiami..?!

Gość Gość Aneta
Dziękuję za info Kornelia 092 :-) hmm może uda się załapać na poród rodzinny :-) chodź wszyscy mówią że sierpień to sezon na porody i może być ciężko :-/ czy za poród rodzinny na łubinowej się coś płaci??

Gość mm_wrzesien
nie placi sie, ja rodzilam we wrzesniu i na przedporodowej bylam sama, a porody byly 2-3 na jeden dzien i to nie na raz. No moze oprocz tego jak ja rodzilam, to jak ja juz konczylam, jakas dziewczyna zaczynała. ale pewnie to nie ma zasady kiedy jakie obłożenie, kto to moze wiedziec przeciez

Gość gośćEmilia2011
Witam rodziłam na Łubinowej 5 lat temu, wizyta kosztowała 200 zł i zawierały się w cenie wszystkie z tym związane badania. Poród był darmowy dla pacjentek lekarzy przyjmujących w szpitalu, cesarka na życzenie pacjentki była odpłatna. Czy coś się zmieniło jeżeli chodzi o koszty wizyty? Kiedyś trzeba było być pod opieką lekarza minimum 3 miesiące przed porodem by móc rodzić nieodpłatnie. Czy lekarze wypisują l4 na miesiąc czy Wasze wizyty wypadają raz w miesiącu czy częściej? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i proszę o odpowiedz.

Gość Roxa13
Dziewczyny ile jest w końcu sal na Łubinowej do porodu? Wszystkie są do porodu rodzinnego czy nie? Wybieram się tam dopiero za tydzień dwa a jestem bardzo ciekawa...

I drugie pytanko... Czy nie ma problemu w szpitalu z wypisaniem opieki na żonę dla męża po porodzie??? Bo dziś pytałam mojego lekarza a on mi powiedział a to w szpitalu wypiszą ale pytam bo wiem, że nieraz to szpital wypisuje a nieraz lekarz prowadzący... a mój wyjeżdża blisko mojego terminu na wakacje....

Gość GoscKasika87
Witam lekarz mi wczoraj mówił,ze lubinowa wypisuje takie l4dla tatusia :-) a roxa13 czy ty wczoraj bylas na wizycie????masz super tate pozdrawiam :-)

GoscKasika87 tak tak byłam wczoraj ;-) A mój tata to straszny gaduła ;-)

Gość GoscKasika87
ROXI13Bardzo mily i sympatyczny pan :-) to na kiedy masz termin???

Dziewczyny nie ma tam aż takiego oblężenia, żeby był problem duży z miejscem.Jasne, możecie mieć pecha ale nie zamartwiajcie się na zapas. Ja byłam 4 dni tam i za ten czas rodziły 3 dziewczyny! Spokojnie:)

Gość Roxa13
Ja mam termin na 2 sierpnia.... ale w środę na wizycie lekarz mówił, że zaczyna mi się już szyjka skracać i coś tam się dzieje więc żebym była gotowa wcześniej... tym bardziej, że ja też się 3 tygodnie wcześniej urodziłam :D zresztą ja tam wolałabym wcześniej urodzić więc się nie oszczędzam i za radą lekarza dużo spaceruje, sprzątam i dużo sexu :P od jutra mam donoszoną ciąże, zaczynam 38tydzień więc mogę rodzić :-) A Ty na kiedy masz???

Gość gość
Ja rodziłam na Łubinowej swoje drugie dziecko...u tego samego lekarza co pierwszego syna i miałam cesarke na zyczenie :) bezpalatnie ... :) może moj leakrza miał dobry dzień ???

Gość gość
5 lat temu miałam cesarkę na łubinowej, byłam bardzo zadowolona z opieki. Teraz też będę rodzić na Łubinowej. Ponieważ bardzo chciałabym urodzić naturalnie to proszę o informacje na temat zzo czy nie ma problemu z dostaniem. ( o konsultacji anest.wiem)

Gość gość
Też mam rodzić na łubinowej przez cc więc te które miały proszę odpowiedzcie na moje pytania :-) 1. ile działa znieczulenie - w sensie ile się nie czuje nóg 2. po jakim czasie jest pionizacja 3. czy po cc można od razu pić i jeść czy czeka się jakiś czas ( słyszałam, że do pionizacji lub dopiero następnego dnia :-( ale może co szpital to inaczej ) 4. czy na pierwszą noc dziecko jest zabierane czy zostaje ze mną? ( nie wyobrażam sobie mając jeszcze cewnik co chwilę wołać położną do pomocy)

Gość GoscKasika87
Dolaczam do pytania wyzej :-)

Gość gość
Miałam Cc ja wstałam dopiero po 36 h ze wzg na zatrucie ciążowe. Ale dziewczyny wstawały na następny dzień po Cc. Nie wiem ile działa znieczulenie bo od razu jak zaczęłam czuć ból to dostałam leki przeciw bólowe. Mnie dziecko cały czas zabierano żebym odpoczywała, reszta widziałam że jak tylko wstały to dostawały na cały czas. Po Cc nie wolno jeść ale ja pamiętam że byłam tak głodna bo przed też nie wolno że po kryjomu wciągnęłam gerbera -jabłko.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się