Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adamisia

Kto płaci za bukiet druchny?

Polecane posty

zastanawia mnie jedna mała rzecz- kto powinien zaplacic za wiązanke którą trzyma druchna? Moja świadkowa\\druchna sugeruje ze to ja jako panna mloda powinnam kupic wiazanke dla niej bo wlasciwie obie wiązanki sa moje ,poniewaz jedna z nich-wlasnie ta która niesie druchna ja zostawiam na ołtarzu. A jak to jest w zwyczaju albo jak to jest u was?????

Gość nie ma jak
Pomorze - płaci panna młoda, także dlatego moim zdaniem żeby bukiety do siebie pasowały

ja bede swiadowa\\starsza druchna w maju kurcze nie slyszalm nigdy o czyms takim? mloda ma zostawic jakas wiazane przy oltarzu?

Tak u nas jest taki zwyczaj (lubelskie) . A powiedz mi Figaa -czyli ty sama fundujesz sobie tą wiązankę dla siebie?

Mi bukiet kupuje moj chlopak czyli starszy? Do tej pory jak chodzilismy na wesela z drużbów to chlopak mi kupowal bukiet. A teraz idziemy za starsych a mlodzi nam nic nie mowili o kupowaniu bukietu.

Gość paaulina
Hej! Adamisiu- ja również jestem z lubelskiego i w maju wychodzę za mąż. Za bukiet mojej druchny będzie płacił drużba- tak przynajmniej planuję zrobić, chociaż nie rozmawiałam o tymj jeszcze z moim narzeczonym. Jeśli nie on- to my. Na pewno za swój bukiet nie będzie płacić drużka. Pozdrawiam świątecznie. :)

Gość tak///
ślubu się wam zachciało i jescze oczekujecie że ktoś będzie wam bukiet kupował. Co za świat.

Gość jjghj
starszy

Gość 11111111111111111
hmm ja jestem z lublina i sama płaciłam za bukiety bo niby z jakiej okazji miałabym obarczać tym druhne lub drużbę?

ja za swój bukiet rok temu płaciłam sama

Gość jaktotak*
Za mój płacił świadek ;)

Gość A ja nie slyszalam
zeby za bukiet placil ktos inny niz panna mloda! bylam druhna, teraz bede panna mloda i oczywistym, BA! wręcz dogmatycznym jest dla mnie ze to ja kupuje swiadkowej bukiet.

Gość druhna przez H
matoły

Gość wiocha wiocha wiocha
jak ja słysze te wasze teksty to mi niedobrze: - swiadkowa - mloda ma zostawic jakas wiazane przy oltarzu -jak chodzilismy na wesela z drużbów - A teraz idziemy za starsych a mlodzi nam nic nie mowili o kupowaniu bukietu. stara juz jestem i mężatka, ale ni chuja nie rozumiem jakim szyfrem mowicie generalnie wiochą to zalatuje

a ja jak bylam swiadkowa to swiadek placil za moj bukiet co prawda skromne bylo przyjecie i slub cywliny, ale mimo wszystko placil swiadek za moj bukiet... sama na pewno ne zaplacilabym za bukiet, z reszta oplacalam kosmetyczke i fryzjera pannie mlodej, bo jej najzwyczajniej nie bylo stac na to, a ze kiedys sie przyjaznilysmy to zrobilo mi sie przyjemnie gdy ladnie wygladala :) szkoda tylko, ze teraz nawet na swieta nie raczy mi glupiego sms wyslac, ale to juz inna sprawa... sa ludzie i ludzie...

Gość LUBELSKIE
mieszkamw lubelskim i u nie jest tak że za oba bukiety panny młodej i świadkowej płaci pan młody. panna młoda wybiera oba bukiety w kwiaciarni ale to pan młody odbiera je i płaci za nie

Gość nie sypiam z komiczne
to swiadek powinien kupic wiazenke druchnie...przeciez stanowia tez pare weselna....