Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy dziewczyny

ROLADKI Z SZYNKI

Polecane posty

Gość pomocy dziewczyny

Macie jakieś fajne przepisy na roladki z szynki? ładnie wyglądają takie przewiązane szczypiorkiem tylko do co środka?? hmm :) czekam na pyszne przepisy! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 ziemniaki nieduże, ugotowane w mundurkach, 2 jajka na twardo, opakowanie serka białego chrzanowego, pęczek szczypiorku, majonez, sól, pieprz. Ziemniaki i jajka zemleć w maszynce albo zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać. Zawijać w plastry szynki. Do przewiązania można użyć sparzonych zielonych części pora, są bardziej wytrzymałe niż szczypiorek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do roladki z szynki
ja robię nadzienie z sera zołtego tartego, majonezu i czosnku ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie z tradycyjna salatka jarzynowa (ta z gotowanej wloszczyzny, z dodatkiem groszku, jajek, ziwmniakow i majonezu). Zawiazuje albo szczypiorkiem, albo zielonymi czesciami pora porwanymi na cienkie paseczki i zanurzonymi na chwile we wrzatku - sa trwalsze niz szczypiorek. A oprocz salatki do roladek daje czasem szparagi ze sloiczka - ladnie wyglada, jak wystaja poza roladke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sprezynka
jakis niesmakwy twarozek ogorek zielony posiekany w kosteczke,rzodkiewka rowniez posiekana,moze byc szczypiorek ale nie koniecznie.zawijasz i w cinasz.najlepiej jak taki twarozek troszkepostoi i sie przegryzie smacznego. do takiej szynki mozesz dac wlasciwie wszystko nawet jak dasz tylko ogora pokrojonego w slupki do tego np.papryke czerwona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RULONIKI Z SZYNKI - 12-15 plastrów szynki - 2 kwasne jabłka - 2 łyżki rodzynków - po 3 łyżki jogurtu i majonezu - łyzka posiekanej natki pietruszki - sok z cytryny, sól, pieprz, 1 łyzka chrzanu Jabłka zetrzec na tarce o duzych otworach, skropic sokiem z cytryny aby nie sciemniały, rodzynki sparzyć wrzącą wodą, osączyc. Jablka, rodzynki, chran, natkę pietr., połączyć z majonezem i jogurtem Przyprawić do smaku. Na plastry szynki nałożyć farsz i zwinąć w ruloniki (rożki) Ułożyć na półmisku, udekorowac sałatą i np. owocami lub czarnymi oliwkami SMACZNEGO!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×