Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddd

Ciekawe jak wygląda jestem deską przegrałam życie

Polecane posty

żywcem obdzierane ze skóry marcheweczki, młode i niewinne... kiełki pszenicy miażdzone zębami aż sok tryska... sałata z wciąż tętniącymi życiem komórkami trawiona w żołądkach... ble ble ble jedzenie roślin to zbrodnia;):)

skąd wiesz że modelka nie ma plastikowego- sztucznego futra(nie wiedzieć czemu nazywanego ekologicznym- od kiedy to plastik jest ekologiczny)?? Reagujesz agresywnie nie wiedząc po co.

noszenie skory tez jest zle,ale skore uzyskuje sie z wczesniej zabitych zwierzat dla miesa.futro to inna historia.najpierw zycie w za ciasnych klatkach,gdzie zwierzeta wariuja,odgryzaja ogony ,by na samym koncu wsadzic im np. drut w tylek i puscic prad,czasem jeszcze maja swiadomosc,jak sa obdzierane na zywca.a w chinach to sie nie pierdola i obdzieraja ze skory nawet psy,ktore jeszcze po obdarciu sa swiadome(!)i serca im bija. dlatego wkurwiaja mnie takie glupie panienki paradujace w futrze bez ciena swiadomosci,ze aby miec takie cos to trzeba zabic np. 100 szynszyli.

ciekawski-to widac,ze jest naturalne.przestan pieprzyc farmazony. jestes zbyt prosty by z Toba dyskutowac na ten temat,a wnioskuje to z tego ,ze przytoczyles jakies marchewki i inne warzywa ,by miec jakies argumenty.a powiem nie tedy droga. miej swiadomosc.

mam świadomosc faktu że aby żyć muszę zabijać inne żywe organizmy, zarówno roślinne jak i zwierzęce, czasem świadomie czasem nieświadomie(na przykład chodząc po ulicach i zgniatając pod butami) Uważasz że jestem prosty bo mam tego faktu świadomość?? Tobie wydaje się że to prawdziwe futro, ja takiej pewności bym nie miał, nawet gdybym mógł go dotknąć- aktualnie robi się bardzo dokładne imitacje.

Ten filmik jest faktycznie przerażający, ale przecież nie wszystkie futra są w ten sposób pozyskiwane. Coraz bardziej zaczynają mnie wkurzać, tu na forum, takie przewrażliwione fanatyczki, przeciwniczki futer. Jakiś czas temu pokazywano w telewizji film jak w jakieś ubojni wrzucono do wrzątku jeszcze żywą świnię, ale czy to znaczy, że wszystkie świnie na mięso tak giną??? i przez to mordercą jest także ten, kto je wieprzowinę??? i jego trzeba by też tak potraktować?? ? Wtedy wszyscy psioczyli na tych pracowników i zakład, a nie na mięsożerców Ludzie - wyluzujcie! Są zwierzęta hodowane na mięso i są zwierzęta hodowane na skóry. Takie jest ich przeznaczenie i nie ma się co tak zapowietrzać na tych co jedzą mięso, jak i na tych co chodzą w futrach i skórach.

chyba nigdy nie widziales lez konia,owcy lub cielaczka prowadzonego na rzez,nigdy nie widziales jak to robia w Chinach,dlatego tak mowisz.i nie pisz pliis o marchewkach bo to zalosne.ja nie zabijam by zyc a zyje i tak juz kilkanascie lat.swiat jest pelen proznych ludzi,ktorzy dla zaspokojenia swych pustych pragnien sa w stanie zabic.

Gość bo takie jest życie
i nic na to nie poradzisz 🖐️

kukuryku-a wiesz kto jest najwiekszym exporterem futer?Chiny.i w taki sposob codziennie sa zabijane miliony biednych zwierzat. my mamy wolnosc wyboru a jednak wybieramy zlo. jakim prawem odbieramy innemu stworzeniu futro??!!tylko dlatego,ze jestesmy homo sapiens??one tez maja prawo by zyc,by nosic swe futra.a jak bys zareagowala jak ktos inny,by zdarl z Twojej matki lub dziecka skore,bo ma taki kaprys? przestan pisac takie bzdury.

poganka - trochę chyba przesadziłaś z tą matką i dzieckiem. Chyba nie chciałaś powiedzieć, że oprócz tych zwierząt, które obdziera się ze skóry cierpią także matki tych zwierząt i ich potomkowie??? Przesadziłaś, nawet nie trochę! I wyszła kolosalna bzdura! Mamy prawo hodować zwierzęta i korzystać z ich mięsa, oraz skór, właśnie dlatego, że jesteśmy homo sapiens. Tak samo jak i korzystać ze wszystkiego czym obdarza nas matka natura. Inna rzecz, że powinniśmy z tego mądrze korzystać, więc tu chodzi o sposób korzystania, a nie o sam fakt.

Gość Napalony Dżordż
Ale zajebista laska

poganka- a czy tak samo zareagujesz na widok futra z rudego europejskiego lisa?? bo z powodu prowadzonego od dziesięcioleci programu szczepien przeciw wsciekliżnie(kostki pokarmowe ze szczepionką rozkładane po lasach) jest nadmiar lisów w ekosystemie i myśliwi muszą na nie polować dla równowagi w przyrodzie- wścieklizna roznoszona podczas walk w czasie rui była głównym czynnikiem regulującym pogłowie-stąd pytania: 1 czy skoro i tak się poluje tu etyczne twoim zdaniem jest noszenie ich futra 2 jeśli by nie polować to czy zaprzestac szczepień(wtedy ludzie i inne zwierzęta będa narazone na wściekliznę)

dlaczego przytaczanie argumentu z warzywami jest żałosne?? aby żyć zabijam rośliny oraz zwierzęta, etycznie nie widzę różnicy. Czy fakt że samochody rozjeżdzają zwierzęta na drodze miałby sprawić zebym przestał jeżdzić samochodem?? Czy fakt że codziennie zapewne rozdeptuję niechcący owady czy bezkręgowce powinien sprawić żebym zrezygnował z fanaberii przemieszczania się pieszo?? Zadawanie cierpienia zwierzętom jest naganne, ale ich zabijanie jest czymś normalnym.

Gość sluchajcie chodzi
o to, zeby zapewnic zwierzetom smierc w dobrych warunkach, bez cierpienia. I jestem za zabijaniem zwierzat tylko na mieso, nienawidze babek noszacych prawdziwe futra

🖐️ Bum obawiam się że w Chinach podobnie traktuje się też ludzi, co jednak nie zachęca zbyt wielu osób do bojkotu chińskich produktów... Obozy pracy (znaczy reedukacji), łamanie praw człowieka są mniej istotne dla konsumenta niż niska cena:(

słuchajcie chodzi-> zobacz 01:23 jeśli strzał jest pewny na komorę(czyli w serce w języku myśliwskim) to lis zdycha w ciągu sekundy, nieświadomy i bez cierpienia. Czy futro z lisa jest nieetyczne??

Gość o czym wy pierdolicie
zalozcie sobie nowy temat tutaj deska ma sie dzisiaj pokazac przeciez kazdy chce ja zobaczyc i stwierdzic czy naprawde juz przegrala zycie wiec czekamy na zdjecie...

Gość modelinka
w jakim temacie?

Gość figlarz......
widzialem biuscik, bardzo fajny:)

Gość modelnka
deeeska pokaz jeszcze raz proosze (jestem kobieta ;) )

Gość modelnika
jak to? :( a mnie to tak interesowalo bo tez jestem deska ;) tzn ze twoj post z cyckami juz wykasowany? buuuu

Gość modelinka
hehe a czym byla spowodowana chec pokazania sie i tak nagla zmiana decyzji ze jednak nie? ;)

Gość modelinka
*ze jednak nie chcesz zeby ludzie widzieli

Gość modelinka
a moze wymiana na maila? :D pocieszysz sie ze jednak nie jestes taka plaska... :O :(