Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

jak jest w Waszych domach

Polecane posty

zastanawiam sie jak to jest u Was.wczoraj swiecilo sie pokarmy w kosciele, wszyscy biegali z koszyczkami.u nas po swieceniu wraca sie do domu i zjada swiecone pokarmy (koniec postu) a u niektorych dopiero w niedziele rano ,a jak jest u Was?

u mnie post mija po święceniu właśnie ;) dlatego mój brat poleciał z koszykiem o 8 rano bo śledzie nam bokiem wychodziły :classic_cool:

Gość pf
u nas rano w niedziele

Gość a u mnie....
u mnie tez w niedziele rano:) ale dopiero od kilku lat tak mamy... W rodzinie mojego taty swieconke zjada sie juz w sobote. Rodzina mamy zawsze w niedziele - i tak jest chyba prawidlowo, wiec przekonalismy tate i jemy w niedziele:)

w niedziele rano ale mielismy dzis sniadanie z prawdziwego wydarzenia a teraz czeka na nas obiad pycha

Gość w niedzielę rano
w kosciele katolickim dzień rozpoczyna się uroczysta rezurekcja ogłaszająca światu zmartwychwstanie pańskie. W domacz przygotowuje się uroczyste świąteczne śniadanie ,ma ono dla nas takie znaczenie jak wigilia Bożego narodzenia ;)

Gość rezulekcja
jest teraz wieczorem o 21 w kazydm razie u nas i napewno po, nie ma juz postu..jak ktos dotrwa do konca bo dosc dlugo trwa:)

u nas w domu w niedziele tez mamy rodzinne sniadanie.w poniedzialek to samo.ale swieconke jemy juz po swieceniu w sobote

Gość bezceremonialnie
normalnie - jak co dzień... ja pracuję, a pies śpi... coś, co niektórzy nazywają świetami dla mnie nie istnieje... i dzięki temu czuję się wolny :) pozdrawiam wszystkich umęczonych i zgłodniałych :)

Gość w mojej rodzinie zawsze
zawsze w niedzielę rano uroczuste sniadanie ..