Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makeupeyes

Jak mam sie malować przy moim kolorze oczu?

Polecane posty

Gość makeupeyes

Nie wiem jaki cien / kredke dobrac do mojego koloru oczu. Doradzicie? Obramowke teczówki (czy jak to sie tam zwie..) mam ciemnoniebieska. dalej do srodka jest jasnoniebieski, dalej - jasnozielony lub zolty (sama nie wiem jak to okreslic). W kazdym razie efekt jest taki ze czasem moje oczy wygladaja jakzielone, czasem jak niebieskie. To chyba zalezy od swiatla. Tak czy owak chyba sa raczej niebieskie (tak mam wpisane w dowodzie). Brwi mam takie jakies popielate.

Gość fajne jajo
polecam Jedynkę

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
tez mam takie oczy jak Ty :) i maluje je na jasno pomaranczowo albo różowo tylko pastelowe kolory

wszelkie brązy,czekoladowy, tylko nie przygaszone, beże, pomarańcze, kolor morelowy, złoty...:)

Gość Margeuritte
brązy mozesz wszystkie, szare tez, fiolety. Na pewno nie maluj na niebiesko. Mozesz sprobowac z zielonym takim jasnym, ale najlepioej powinno Ci byc we wszystkiego rodzaju rozach

Gość makeupeyes
dzieki za Wasze odpowiedzi !! doda69 - jesli to zalezy od buzi to o co dokladnie chodzi? Cere mam jasna, troche piegow, ale nie duzo. Rzeczywiscie zauwazylam ze w brazach moje oko jest bardziej niebieskie, ale z drugiej strony sa takie jaby puste.. (no na to ja juz moze nic nie poradze..), chyba wygladam jak trup, NIE, moze przesadzam - pop prostu bladziej. Z rozami to samo.

Gość makeupeyes
a jesli bym chciala wykonac tzw makijaz przydymiony to jakie kolory?

czy masz duze male oczy, buzie okragla podluzna-ja mam dosc okragla i jak pomauje sobie dolna powieke bardziej od wewnatrz niby taki bardzo czarny efekt-to wygladam jak potwor :S...... mam brazowe oczy i cos gdzies czytalam ze niby w niebieskim powinno byc dobrze...jest fatalnie :D:D:D ja robilam tak-kupowalam tanszy cien zeby zobaczyc w jakim kolorze mi dobrze, a potem jesli to byl ten to szukalam takiego z bardziej zaufanej firmy :)

a nie lepiej dobierać makijaż do stroju?? Wg mnie to bez sensu, gdy maluję się tylko w takich kolorach, które pasują do mojej tęczówki skoro one gryzą się z kolorystyką ubrania.

Gość makeupeyes
oczy mam nie małe, nie duże. Są raczej średniej wielkości. Twarz szczupła, raczej podłużna. Maluje oczy dość mocno żeby odwrócić jakby uwagę od długiego i dużego nosa..:( Jeszcze raz zadam to pytanie: czy ktoś może mi polecić jakie kolory kredki i cieni mam użyć do makijażu "przydymionego" (żeby pasowalo do koloru mojej teczowki) Doda, z kupnem najpierw tanszych cieni to rzeczywiscie dobry pomysl. A jaka firme mozesz polecic?

Gość makeupeyes
??

Gość makeupeyes
Jakie cienie polecacie?

Gość w ogóle jak się ma jasne
tęczówki to one zmieniają się pod wpływem śiatła i nigdy nie wiadomo jak naprawdę wygląda nasz kolor oczu, ja też mam wrażenie że moje oczy są czasem popielate, czasem zielone a czasem nawet niebieskie

Makijaz zalezy przede wszystkim od typu urody, a nie od koloru oczu. Ja mam np. oczy podobne do Twoich, ale gdybym je pomalowala, jak ktos radzil na braz, roz, czy pomarancz, efekt bylby oplakany😭 Najlepiej sama poeksperymantuj z kolorami i zobacz w czym poczujesz sie najlepiej;):) A i jeszcze jedno, to wcale nie prawda, ze nie powinno sie malowac powiek kolorem podobnym do koloru teczowki...Niebieski to dla mnie jeden z najlepszych kolorkow:)