Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliaGl

Co zrobic by stracić pokarm?

Polecane posty

Gość nataliaGl

Mam pokarm ale moje dziecko nie chce ssać,w szpitalu nawet pielęgniarki pomagały dziecku ssać ale jednak nic nie pomogło,zostało tylko odciaganie ale problem w tym ze siedze po 1,5 godz w łazience i odciagne 40 ml,nie chce już tego robic bo i tak dziecko dostanie raz na dzien mojego pokarmu a karmie go Bebiko i jest wszystko w porządku,dlatego pytam jak pozbyc sie pokarmu do końca zeby piersi nie bolały?Czy bandaż wystarczy?Bardzo prosze o rade moze sie uda cos zrobic przez święta...

Gość elinova
Witam!! Radzę odciągać tylko nadmiar pokarmu, tak by piersi nie były twarde i nie bolały. Po jakimś czasie laktacja stopniowo będzie się zmniejszała. Nigdy nie odciagaj pokarmu do końca bo w ten sposób pobudzasz laktację. Jeśli to nie poskutkuje to udaj się do ginekologa po receptę na tabletki na zmniejszenie a później na zanik laktacji. Życzę powodzenia.

nie sciagaj czasem laktatorem tylko recznie i tylko tyle zeby nie bolalo i zeby nie robily sie zatory, ja zakladalam obcislą koszulke ( taką bardzo obcislą), po tygodniu mleko juz samo nie leci choc jak nacisne nadal go tam troche jeszcze mam ale juz nie odciagam, powodzenia zycze i nie martw sie ze na początku jest ciężko:)

Gość nataliaGl
dziekuje WAM bardzo,spróbuje tak jak piszecie, :-)