Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznikowiec

Czy to możliwe że wyskakują mi pryszcze od tego, że mam przesuszoną cerę?

Polecane posty

Gość beznikowiec

Moja cera jest po umyciu bardzo sucha. Czy to możliwe ze od tego wyskakuja mi pryszcze? jak użyję potem kremu to ona nadal jest lekko ściągnięta, ale jednocześnie się sświeci. Nie wiem jak już z nią postępować :(

Gość beznikowiec
a jakiego kremu używać??? po takim do cery suchej, świeci mi się pysk a po takim to tłustej wysusza na wiór błagam kobitki pomóżcie, bo już sama nie daję rady :(

Gość beznikowiec
hej kobity pomozcie mi dlaczego nie odpisujecie?

Tak, mozliwe. Spróbuj kupic lekki, beztłuszczowy krem nawilżajacy. Nie żaden matujący czy przeciwtrądzikowy.

Gość Margeuritte
mam podobny porblem do ciebie, to jest tak ze jak wysuszysz buzie skora sama chce wyprodukowac potrzbna jej warstwe tluszczu wiec wytwarza łoj a ten z kolei wiąze sie często z powstawaniem pryszczy. Najlepiej nie myj twarzy woda , a jakims mleczkiem do cery mieszanej, z kremow to z teog co ja zauwazylam najlepsze sa krem- zel mam ostatnio loreal happy skin do miesznaej cery kolo 17 zl bardzo wydajny bo wystarczy kropelka, cera sie nei swieci, a on ja nawilza skutecznie. I tak samo z podkladem musi byc do miesznaej cery i neo moze jej wysuszac maybeliine jest dobry ten niebieski ktory ma 50% wody.

Gość Margeuritte
no i wazne zebys regularnie raz w tygodniu robila peeling , fajnei jest myc twarz platkami owsianymi zalanymi wrzatkiem, a maseczka na przesuszona buzie z tych naturalnych to 2 łyzki miodu, 2 łyzki rozmarynu izorbic gęstą mase, potem, na buzie na 20 minut efekt super :)

Gość smoczyca***
uzywaj peelengu .... nie musi byc bnormalny moze byc enzymatyczny... ale uzywaj gdyz zciera martwy naskorekk a mozliwe ze to pod nim sie magazynuje brod i dlatego ci wychodza syfki

sprobuj kremu o konsystencji zelowej. mam podobna cere do Ciebie i swietnie sie spprawdza. zel nawilzajacy do cery tlustej. i najwazniejsze jest dobre oczyszczenie przed nalozeniem kremu-ja uzywam chusteczek do cery tradzikowej. czy gdy sie budzisz rano Twoja cera jest wyraznie tlusta? jesli tak to pamietaj jak najszybciej ja wytrzec z tego tluszczu,najlepiej wlasnie taka specjalna chusteczka. i od razu nalozyc krem. a dodatkowo polecam na noc,po nalozeniu kremu na cala twarz- punktowo na pryszcze penaten-krem na odparzenia u niemowlat. dziala cuda.