Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska22

proszę wejdź jeśli mieszkasz w domu a nie mieszkaniu

Polecane posty

Gość ciekawska22

witam. mam pytanie do osób posiadających domy, ale nie kupione tylko wybudowane od podstaw. ile wydaliscie na wybudowanie domu, ile na całkowite urządzenie i jaki jest metraż domu? bardzo bym prosiła o odpowiedź, bo chociaż na razie tylko się zastanawiam co jest dla mnie lepsze- mieszkanie w bloku, czy dom to jestem bardzo ciekawa ile Was to kosztowało

Gość ciekawska22
oczywiście chodzi mi o przyblizone sumy. bardzo proszę wypowiedzcie sie:(

Gość ja też się buduje
za 250 tys myśle że będziemy już wszystko mieli łącznie w umeblowaniem ale ceny tak naprawde zależą od regionu w którym mieszkasz

Gość ja sie buduje
Oczywiscie bez dziłki ,,za dziłke dałam rok temu 60 tys w tym roku warta 100 tys :) To sie nazywa inetres :)

Gość tralalalaa
ja dom budowałam już kilka ładnych lat temu. wszystkie piętra łącznie mają ok 300 m2. działki nie kupowaliśmy bo ją dostaliśmy i dzięki temu mogliśmy ta dosyc duza sumę (mamy dom po zachodniej stronie w-wy gdzie ceny za grunt są straszne:O) wydac na dom. razem z umeblowaniem, wykończeniówką, ogrodzeniem, duperelami na podwórku myślę, że suma zamknie się w 500 tys.

na dzien dzisiejszy miej 200-250 tys zł aby coś budowac (tak do 150 maks) bez działeczki oczywiscie :) Strasznie wszytsko podrożało. FIrma budowlana, projekty, materiały.

Gość u mnie tylko remont
generalny - domek 280m2 - 300tys.. jeszcze garaż został.. masakra.. jakie malusie te domki musicie budować za 200tys.. materiały teraz są zajebiście drogie..

Gość nie no niby czemu małe domki
??? moja przyjaciolka teraz sie buduje. nie liczac dzialki wyliczyli, ze 200 tys wystarczy a buduja dom cos 110-120 m. jesli kupisz tani projekt (oni zaplacili 2,4 tys), duzo rzeczy zrobisz sama, zorientujesz sie gdzie sa tanie materialy, zainwestujesz w sile robocza ze wschodu to wcale nie musi wyjsc tak drogo

Gość 120m to malusi domek

Gość nie no niby czemu małe domki
malusi? no zalezy jak dla kogo. dla duzej rdziny z pewnoscia. ale jak na ansze polskie warunki i polska srednia liczbe osob w rodzinie to jest ok

Gość jkajkjqijws
250 m - 350 tys

Gość ciekawska22
oj bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi:) no cóż ja mieszkam w Łodzi więc pewnie taniej niż w Warszawie ale zdecydowanie drożej niż w małych miejscowościach. akurat materiałami się nie muszę zbytnio przejmować i siła robocza też po znajomości by była. ale i tak pewnie drogo wyjdzie. ale w sumie mieszkanie tez jakoś powalająco taniej by nie wyszło z tego co się orientuje bo też przecież wyszykować trzeba. no cóż bardzo dziekuję za pomoc