Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a taka sobie jaa

!!!!!!!!!!!!!---- Różowy kontra czarny ----- !!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość a taka sobie jaa

Bardzo ciekawi mnie to pytanie dlaczego dziewczyna ktora ubiera sie na rozowo jest glupia ?Oczywiscie bez przesady.Zadnych kreacji od stop do glow ale np jesli ma rozowa bluzke i do tego jakies dodatki.Czemu rozowy kolor tak bardzo drazni ludzi ?Zwroccie uwage np ludzi ktorzy ubieraja sie na czarno.Czemu ich nazywa sie brudasy lub inne wyzywiska ?Czy az taka wielka uwage przywiazujemy do ubioru i koloru ?Czy jest szansa by przelamac te wykreowane stereotypy ?

moze dlatego ze rozowy to domena lalek Barbie ktore sa ikona proznosci? a czarny hmm spotkalam sie z takim wytlumaczeniem ze np nie daj Boze zeby taki metal w lato zdjal te kamasze po chociazby godznie lazenia.

Gość a taka sobie jaa
Moze i masz racje..ale znam taki przypadek ktorym jest moja kolezanka.Dostala sie na dobre studia,jest na prawde dobra uczennica i od czasu do czasu lubi zalozyc rozowy ciuch.Musze przyznac ze czasem sama lubie nalozyc cos rozowego ale czy to ma oznaczac ze jestesmy glupie i puste ?

moze dlategp ze rozowy byl na topie przez chwile i kazda dziewczyna musiala cos miec takiego-co bylo cukierkowe i dziecinne. wiesz ale to juz sa takie utarte sposoby myslenia- ja np jestem w szkole medycznej i jak zaloze fartuch to wszyscy mysla ze jestem pielegniarka do czego mi daleko ;) a trzeba przyznac ze takie kobitki ktore chcialy wyrwac faceta z kasa pierwsze kroki kierowaly po utleniacz do wlosow, 2 po tipsy, a 3 po rozowe i blekitne :)

Gość Mała Suczka
Niedawno był sezon na rózowe ciuszki .. Moja kolerzanka nadal ubierała sie na różowo, bo miała jeszcze dobre ciuszki różowe .. ALe przestała sie tak ubierać iż w naszej klasie sie z niej wyśmiewali ..nazywali ją tzw, ,,rózową'' ją to strasznie dobiło i teraz sie ubiera inaczej ..wogle na czarno/brązowo ...