Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia222

USA-jaka wiza?

Polecane posty

Gość niunia222

Witajcie. Otóż wybieram sie do rodziny do Stanow (Chicago ) na wakacje i chcialabym tam pracować.. O jaka wize mam sie starac? Na turystyczna nie wolno mi legalnie pracowac,tak?Czy na czarno cos znajde....? Czy moze lepiej wiza pracownicza H1? Dodam ze koncze 4 rok studiow i mam nadzieje ze ja dostane... Aha no i jescze kwestia zaproszenia..czy to nadal funkcjonuje?

Gość niunia222
nikt nic nie wie?

Gość jasne że znajdziesz
coś na czarno... A zaproszenie...zwiększa szansę na otrzymanie wizy

Gość niunia222
a ile jestem w stanie zarobic na godzine?i jakie prace najczesciej na czarno sie spotyka? język niby znam-ale bariera niepozwala mi plynnie mowic-no ale bede miala jakis czas przed praca na zaklimatyzowanie

jak na wakacje to work&travel, jest teraz opcja ze sama szukasz pracodawcy...ewentualnie moze biuro zaoferuje co z Chicago, albo rodzina cos pomoze. jesli masz wiecej pytan zapraszam na maila

Gość monya31
moja kolezanka jest w usa nielegalnie i zarabia 8 dolarow na godzine. ponoc nie trudno tam z praca. powodzenia zycze

Gość nik_ola
hej skoro masz rodzinke w stanach to niech ci znajda jakas robote najczesniej pracuje sie przy opiece nad dziecmi,osobami starszymi( nie radze) i przy sprzataniu

Ja bylam w tamtym roku na programie work&travel (prawie 10 tys. za program z biletami w obie strony). Prace zalatwialam sama. Ale powiem Ci, ze pracowalam z ludzmi - polakami, ktorzy przyjechali na wize turystyczna i pracowali legalnie na social security swoich znajomych, rodziny etc. Takze jak masz rodzinke to sprobuj z nimi pogadac, moze ktos Tobie tego numeru \"uzyczy\" na czas pracy.