Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osemeczka

bol zeba pomocyyyyyyyyy

Polecane posty

Gość osemeczka

blagam was o pomoc! od 2 tygodni-dokladniej od wizyty u dentysty i zaplombowania mi zabka w tamtym miejscu mnie caly czas boli,caly czas,oprocz okresow w ktorym dzialaja tabletki przeciwbolowe,bylam dzis u dentysty z "reklamacja" i dowiedzialam sie ciekawej rzeczy,ze jak juz z zeba jest "miazga" to wlasnie plombowania jakby wywoluje dalszy bol zeba(czyli co nie plombowac? leczyc? nic nie robic?) sprawdzil plombe-wszystko ok a jak mnie bedzie dalej bolec to leczenie kanalowe,ale najpierw zatruje zeba i on juz bedzie martwy strasznie sie boje,niewiem juz co robic,czy zgodzic sie na to leczenie kanalowe? i ciekawe,ze przed dentysta,owszem byla dziurka ale nic nie bolalo,teraz po wypiciu np herbaty o temp.pokojowej boooooooli!!!!!! pomocy,plis!

Gość muehehe
idź do innego dentysty, zdaje się że ten to konował. kanałowe nie boli jeśli jest robione pod znieczuleniem - to naprawdę nic strasznego

Gość osemeczka
dzieki za odzew no ale dlaczego ten to konowal? przeciez moglam miec juz tak zepsuty ze po zaplombowaniu dopiero zaczal bolec czy to sie komus zdarzylo? a po leczeniu kanalowym ile to trwa,czy trzeba chodzic kilka razy? i czy to normalne,zeby zab bolal mnie juz 2 tygodnie??

Gość muehehe
niby tak, ale skoro był aż tak zepsuty to porządny lekarz przy wierceniu by to stwierdził i w razie potrzeby od razu zrobił kanałowo - dlatego wydaje mi się ze chyba coś lekarz kiepski.

Gość do tego samego idź
i opieprz (jeśli byaś prywatnie i płaciłaś) żeby sie nie wymądrzal, bo to nieprawda co mówi. jak się leczy - bez kanałowego, skoro tak uznał, to najpierw wklada sie lekarstwo na tydzien, dwa, a potem plombuje i nie ma prawa boleć (mnie nie bolało nic a kilka miałam zniszczonych i wyborowanych do korzenia prawie) jesli bedziesz robić kanałowe to juz lepiej u kogoś innego.. ząb się zatruwa i nie będzie już nigdy bolał, inaczej się kanałowego nie da zrobić

Gość muehehe
kanałowe trwa ok 2 -3 tygodni. 1 faza to rozwiercenie ząbka (można domagać się znieczulenia) i zatrucie nerwów. na to nakładana jest taka prowizoryczna plomba. 2 faza (po 2 tyg.) to czyszczenie zęba (usuwanie martwych nerwów). Czasem zdarza się że nie zdechły do końca :D i trzeba jeszcze raz ząb zatruć (j.w.). Jeśli ząb ładnie się zatruł - zakładana jest normalna plomba (ząbek wygląda absolutnie normalnie)

Gość osemeczka
dzieki juz mi lepiej jak was czytam! oczywiscie lekarz prywatny i zaplacilam 80 zl ale to ze strachy przed dentysta z funduszu wczesniej u niego robilam inne zeby i bylo ok a teraz pojde w poniedzialek i jak nie bede zadowolona to pojde do innego a nawet do przychodni(mozna chyba poprosic o znieczulenie? chyba za doplata ale to i tak taniej,niz tamten) jeszcze mam pytanie boi ten robi koronki czy cos tam z jakis szwedzkich materialow i one sa bialokremowe kolorem zblizone do naturalnego zeba a czy u dentysty z przychodni tez takie robia? bo nie chce miec srebrnych:O

Gość osemeczka
a i tamten powiedzial,przed leczeniem,ze dziurka jest nieduza wiec chyba nie mial powodow zeby zatruwac kolezanka mowila,ze moglo sie powietrze dostac do plomby ale to chyba troche przesada...

hmmm doświadczenia \"rejonowego\" to nie mam żadnego. nawet jak się powietrze dostał - to też świadczy o tym że dentysta kiepski. są moim zdaniem 2 opcje - albo masz naprawdę większą dziurę tylko niezauważoną i niedoleczoną albo masz b. nadwrażliwe zęby. mnie po leczeniu potrafi boleć kilka dni ale to tylko ćmienie i przechodzi. dlatego uważam że lekarz coś sknocił. poszukaj dobrego prywatnego - ja znalazłam świetną lekarkę, wrażliwą na cudzy ból i b. staranną w tym co robi

Gość osemeczka
dzieki serdeczne!

Gość xzzaaa
idz do dobrego dentysty next time, np. Galeria Usmiechu w Krakowie