Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GORACE LATO

przepis na paste cukrowa- naprawde wychodzi!!!!

Polecane posty

Gość Kasia 347
Nie bojcie sie! Mi wyszla za pierwszym razem a jakas specjalistka kuchenna nie jestem, po prostu trzeba byc uwaznym. Moj przepis: 2 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody i 1/4 szklanki soku z cytryny. Wrzucam to wszystko do garnka i zagotowuje mieszajac az pojawia sie 'babelki'. Nastepnie zmniejszam gaz i caly czas mieszajac sprawdzam barwe. Jest duzo piany, ale nie ma sie co bac, ona i tak potem zniknie. Mieszajac to barwe widzimy kolor substancji, napier zolty, potem zloty, potem bursztynowy, kiedy jest juz ciemny bursztyn pomieszajmy jeszcze chwile i odstawmy z gazu. Ja po jakiejs minucie przelewam do sloiczka po konserwie pikoka ^^ wychodzi mi tyle, jakbym kupila dwa opakowania cosmodermy. Czy zaoszczedzam jakies 50/60 zl.

Gość gość
Beznadzieja !!! Pasta co prawda wyszla ale rozprowadzanie jej i efektywnosc to juz inna sprawa. Cale rece poklejone, bez zasypki ani rusz, a jak nasypiesz za duzo to wtedy wloski nie sa wyrywane. Pokleilam wszystko dookola. 2 godziny depilowalam bikini, a wloskow bylo bardzo malo bo tydzien temu bylam na wosku. Na nogi juz nie mialam ochoty. Pasta cukrowa wyrywa tylko cienkie i delikatne wloski, brunetka moze zapomniec o tej metodzie, no chyba, ze ten przepis jest do d ... Nigdy wiecej. Juz wole chodzic 2 razy w miesiacu na wosk, 15 minut i jestem gladka, nie to co po meczarni z pasta cukrowa, ktora i tak sporo wlosow zostawia. Odradzam. Szkoda czasu i nerwow.

Gość gość
a nogi się wam udaje depilować? bikini i pachy jak najbardziej mi wychodzą, a ta sama pasta włosów na nogach w ogóle nie łapie...

Gość gość
Wszystko schodzi, z nóg z bikini, nie wiem dlaczego wam nie idzie. Najlepsza metoda, spokój na 2 tyg, z goleniem nóg :))

Gość gość
Oczywiście się poparzyłam!

Gość gość
Dziewczyny, a czy któraś z Was depiluje te najbardziej intymne miejsca też tą pastą? Ja tak robię, bo wtedy mam spokój na długo i włoski nie odrastają i nie kłują jak po maszynce, ale zastanawiam się, czy tak można, czy to nie spowoduje jakichś negatywnych skutków potem.

Gość Różowa Akwarela
Dziewczyny! Depilacja pastą cukrową-to rewelacja!!! Byłam 2 razy u kosmetyczki (polecam gorąco w Krakowie: http://www.smoothbeauty.pl/ ) i teraz sama sobie daję radę :) Śzkoda że nie odważyłąm się wcześniej... bo źle znoszę ból. Przydatny filmik: https://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA Jestem mega zadowolona! :)))))

Gość uffffffffffffff
Cześć dziewczyny. Dzisiaj robiłam paste na dwa razy tylko bez cytryny i po zastygnięciu zrobił mi się lukier dlaczego? MOŻE WY MI POMOŻECIE..?

Gość maranhel
Nie zdążyłam nawet jednej łydki wydepilować a z pasty zrobiła mi się maź, której nie dało się odkleić od skóry. Używałam talku i wycierałam ręce ale nie pomogło, czy ktoś ma na to jakiś sposób?

Gość gość
Najlatwiej zrobic dwie 'porcje' - jednej uzywasz, druga lezy z boku i stygnie. Jak pierwsza zaczyna sie kleic, odkladasz i bierzesz druga. I tak mozna w kolko. Uwazaj tylko, zeby odlozyc ja na powierzchnie na ktorej jest talk, mąka albo cos co zapobiegnie przyklejeniu.