Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wendettta.

Tabletki i wpadka

Polecane posty

Gość Wendettta.

Witam!!Czy spotkalyscie sie kiedys z wpadka podczas brania tabletek? chodzi mi oto Czy ktoras z Was zaszla w ciąze mimo tego ze brala tabletki? dziekuje zaodp i pozdrawiam.

Gość nadzieja_we_mnie
moja koleżanka zaszła w ciążę biorąc tabletki... potem było ciężko z donoszeniem ale dzidzia jest zdrowa :)

Gość Marta1983
To jest tylko możliwe przy nieregularnym braniu tabletek.

Gość Jolaola232
Mnie np. bardzo nurtuje pewne pytanie. Czy kobieta, która pomimo brania tabletek zaszła w ciąże to czy nie bedzie miała krwawienia z odstawienia?? Jak poznac że się wpadło podczas przyjmowania tabletek???????????

Gość ja nie miałam krwawienia
z odstawienia i ciąży też nie

Gość Wendettta
odswiezam! moja kuzynka zaszla w ciaze przy braniu tabletek.. aleneichcemi sie wiezyc zebrala je regularnie bo to'nie w jej stylu' (jest zapominalska heh.)

Gość Weronisia525
I jak wpadla to nie miała krwawienia z odstaiwnia??

napewno w ciąże nie zajdzie się przy braniu tabletek jeżeli bierze się je regularnie!!! Nie po to trujemy się świństwem żeby być w ciąży! tabletki dają 98% zabezpieczenia...wiec przy regularnych braniu Twoja kuzynka nie była by teraz w ciąży :]

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
jezeli bierzemy tabletki regularnie,nie wystapily wymioty,biegunka i nie bralysmy antybiotykow nie ma sie czym martwic

Gość A co jeżeli
Występuje biegunka wymioty i bierze się je nieregularnie np w różnicach czasowych np 5-6 godzin bo są nie tylko antykoncepcyjne ale i na trądzik??

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
wtedy skutecznosc jest zmniejszona i jest niebezpieczenstwo zajsciua w ciaze

Skoro uprawiasz sex, to ja bym w takim wypadku z tymi odstępami 5-6 godzinnymi itd jak to wyżej opisałaś spodziewała się bociana :] Bo to jest najszybszy sposób na zajście w ciążę! Zresztą w ulotce jest wyraźnie napisane : REGULARNE BRANIE TABLETEK DAJE 100% PEWNOŚCI!! REGULARNE-czyli codziennie o tej samej godzinie np 17 (zależy jaką się wybrało)

Gość A co jeżeli
Dzięki dziewczyny jeszcze nie biorę ale chce bo mam problemy z trądzikiem i włoskami.. Dzieki wielkie za pomoc buziaki..

A co jeżeli, ale Ty bierzesz tylko te tabletki na trądzik? Czy uprawiasz też seks...? Bo jeżeli uprawiasz to pamiętaj o tym systematycznym braniu tabletek bo inaczej będzie buch i duży brzuch :P

Gość A co jeżeli
Tak jestem w stałym związku już ponad 6 lattek:) Nawet jeżeli przytrafi się "brzuszek" to chyba płakać nie będę:):):):)

Gość ona......
ale jak rozpoznac ze jest sie w ciazy?czy wystepuje krwawienie czy nie?jakie sa objawy?

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
z tego co jest napisane to krwawienie z odstawienie nie wystapi dwa razy to pacjentka moze byc w ciazy,poza tym jak wiesz ze np zapomnialas tabletki to daje ci juz do myslenia zeby sie upewnic

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaqqq
jesli bierze sie dodatkowo antydepresanty , leki uspokajajace /ale nie wszystkie warto spytac lekarza/

Jeżeli bierzesz tabletki i jesteś w czasie 7 dniwej przerwy a nie dostaniesz okresu, nie znaczy to odrazu, że jesteś w ciąży zwłaszcza jeżeli jesteś na początku brania tabletek... ale lepiej iść do lekarza jak się nie dostanie okresu by wykluczyć ciąże, bo jednak można być... ps. to , że nie dostaje się okresu podczes 7 dniowej przerwy zdarza się baaaaaardzo rzadko.

Gość ona......
ale czy jest taka mozliwosc ze dostaje okres...i mimo to moge byc w ciazy?

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
nie! jak bierzesz tabletki to nie! jak nie bierzesz i np w planowanym okresie masz plamienie lub skapy okres to tak

Gość A znam przypadek
gdzie dziewczyna brala tabsy regularnie i wpadla. Okazalo sie, ze miala rok wczesniej operacje jajnika i ten jeden jajnik nie reagowal niby na tabletki. Dzidzia zdrowa, we wrzesniu ide na ich wesele :D

Gość A co jeżeli
a dziewczyny jeżeli będę w ciąży i nadal będę brać tabletki to może coś się stać dziecku?

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
ja piernicze dziewczyno!!!! jak bedziesz w ciazy to bedziesz o tym wiedziec a jak bierzesz tabletki jak trzeba to nie bedziesz!!!!!!

Gość A co jeżeli
Chodzi mi o to że nie będę brać regularnie. Zajdę w ciążę ponieważ nie będę stosowała tego jako antykoncepcje i jak zwykle będzie mi się spóźniać okres a to będzie ciąża czy jeżeli będę brać nadal taki lek to nic się nie stanie? Nie od początku wiadomo że jest się w ciąży.

Gość Ej dobrawrozka
Nie badz idealistka. Tabsy nie daja 100%. Zaburzenia trawienia, zaburzenia w jajnikach, (pomijam zapominalstwo i roztrzepanie) i pech tez sie zdarzaja. Moga byc tez zle przechowywane tabsy lub blad w produkcji. Ciaze pryz braniu pigulek, choc rzadko, sie zdarzaja. A co jak jest babka w ciazy i bierze pigulki - tez bym chciala wiedziec.

Gość A co jeżeli
Dokładnie o to mi chodzi przecież od pierwszego dnia nie będę wiedzieć nie dostanę olśnienia że zaszłam że lemnik mi jajko uryzł hihihi...

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
na ulotce jest napisane ze nie ma to zadnego wplywu zlego

Gość A co jeżeli
Dobrawróżkaaaaa właśnie o to mi chodziło hihi wielkie dzięki bo chyba na początku nie zrozumiałaś mojego pytanka.. więc mogę się starać i bez prolemu przyjmować lek dzięki buźka pa

Gość dobrawróżkaaaaaaaa
aaaha to jak o to to tak mam na ulotce :) a wiecej mozesz analezc na internecie