Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ika0011

Robaki u dzieci

Polecane posty

Jak można poznać , że dziecko ma robaki. W jaki sposób zauważyłyście to u swoich dzieci. Jakimi domowymi sposobami- jeżeli takie są-można wyleczyć te pasożyty.

Gość
nie ma na to domowego sposobu musisz isc do lekarza a ten zaaplkuje lek całej rodzince kiedys przepisywano pyrantelum,a teraz --nie wiem jednym z objawów moze byc np zgrzytanie zębami w czasie snu (to infood lekarza gastrologa )

Gość
Zrób badanie kału na pasożyty. Będziesz wszystko wiedzieć.

Gość można wiedzieć coś więcej
o tej miksturze? jak się ją robi? żadne tabletki nie pomagają, a one u niego ciągle wracają, było wszystko co miało być - leki, dezyfekcja, zakwaszanie itd itp i nic - więc może jakieś babcine sposoby

U nas też chyba wracają. Tak przynajmniej myślę. Dostał Zentel jakieś 3 tyg temu, ale efektów jako takich nie widać. A co do tej mikstury to mój 5-latek tego nie wypije. To wiem na pewno.

Gość można wiedzieć coś więcej
coś nie tak z tym linkiem

Gość a to
Pripsen-zwykle podawany 2 dozach ( w 2-tygodniowym odstepie czasu-tyle trwa czas wylegu owsikow. Dieta : **ograniczenie cukru **duzo swiezych owocow, warzyw,salatek **czosnek, cebula, swieza marchewka, pestki dyni Higiena nalezy myc dokladnie rece i szorowac paznokcie Terapia kazdej nocy umiescic w odbycie zabek czosnku ew wycisnac sok, dodac do wazeliny i smarowac okolice odbytu-co wieczor przed snem przez 2 tyg strona domowa apteczka dziecieca indeks chorob aromaterapia ksiega gosci o nas mapa www Credits: Original Country Clipart by Lisa ~ Cute Country Graphics ~ Dynamic Drive ~

Gość a moja mama
nie pamietam dokladnei jak to bylo w proporcjch ale miksture trzeba bylo zrobic z wycisnietej cytryny, posiekanego czosnku i zalac woda na noc. Podawala nam to mama codzinnie duza lyzka, az sie owsiki wyniosly. Ochyda - dotej pory pamietam ten obrzydliwy smak Owsikow mozna sie bylo pozbyc tym sposobem, ale przyjemny nie byl

Gość a moja mama
nie pamietam dokladnei jak to bylo w proporcjch ale miksture trzeba bylo zrobic z wycisnietej cytryny, posiekanego czosnku i zalac woda na noc. Podawala nam to mama codzinnie duza lyzka, az sie owsiki wyniosly. Ochyda - dotej pory pamietam ten obrzydliwy smak Owsikow mozna sie bylo pozbyc tym sposobem, ale przyjemny nie byl

Gość a moja mama
a moze on po prostu czosnku nie lubia? Tyel ze dzieci najczesciej tez nie

Gość jumanji
trzeba odstawic slodycze...? a to ciekawe, bo cukry proste zakwaszaja organizm...

Gość alicja i jej oddział
Najczęściej objawem robaków u dzieci jest zgrzytanie zębami...........prosze bez smiechu.To prawda

Gość mama86
moja mała zgrzyta zębami ad tygodnia je w mikroskopijnych dawkach cokolwiek pije tylko barzo duzo soku marchwiowego tyupu kubuś ,bardzo płacze i krzyczy bo wydaje jej sie ze zrobiła kupe i kaze sie cały czas przebierac a majteczki sa czyste wiec niewiem co myslec.....czy to owsiki..czzy cos innego...

Gość Przede wszystkim dodaj
Z tym wkładaniem czosnku do odbytu to lekka przesada, można sobie tym nieźle szkód narobić. Jeszcze ktoś weźmie to sobie do serca i na noc dziecku zaaplikuje!!! Czosnek jest zbyt ostry, może "poparzyć" tak delikatne okolice, a juz szczególnie u dziecka.

zaniosłam właśnie kupkę do analizy ale mała ciąglę narzeka, ze ją pupa boli. Myślę, że ma owsiki... Znacie jakis sposób aby jej ulzyć zanim dostane leki od lekarza?

Zdobyłam purantelum. Wczoraj podałam ale dzisiaj mała płakała, ze boli ją pupa. Pewnie swędzi ale ona jeszcze nie rozróżnia pojęć. Po ilu dniach ustapi ten owsikowy świąd?

Gość askaaaa
moje dzieci też dopadło to paskudztwo. mam pyrantellum ale lekarka kazała zaczekać aż wrócą do formy po chorobie i dopiero zacząć kurację.

Gość najłatwiej nakrzyczeć
prtzecież robaki łatwo "złapać". Wystarczy, ze dziecko chodzi do przedszkola, wtedy to jest nieustanna walka z nawracającymi robakami. Narażony jest każdy, kto pracuje w dużych skupiskach i jest tam tolaeta, więc dorosły z pracy też może coś tatkiego złapać. Dzieci są małe, częsciej siadając trzymają się muszli rączkami, stąd u nich najczęściej są takie problemy.

Wyniki kupy wykazały brak robaków!!!!Gołym okiem je widzę a pod mikroskopem "fachowcy" nie. Dzisiaj mała już się nie drapie, więc wynika, że lek działa po kilku dobach.

Gość katjeka
no ale czy je odrobaczac?

I odrobaczasz co pół roku? Czym?Pyrantelum? Wczoraj wieczór mala jeszcze mówiła, że pupa boli .Zrobiła kupkę i trochę jeszcze było ...Jutro idę z wynikami do lekarki i może uda mi się pokazać to co jest w kupie.Może to nie owsiki ? Nigdy nie widziałam tego na żywo. Ma takie białe kreseczki , jakby pocięta nitka na 3-4 mm kawałeczki. Kupiłam tez olej z pestek dyni i dodaję troszkę do zupki i kaszki.Podobno robale go nie lubią.

Gość jeszcze nie lubią:
czosnku, cebuli, grejpfrutów, żurawiny, jest też lek bez recepty ale od 3 roku życia nazywa się para farm. pyrantelum co pół roku, to dobra profilaktyka. Z tego co opisujesz, to chyba owsiki

żurawiną to mała się zajada na okrąglo , ale taka suszoną.....Dzisiaj nie mówiła juz , że pupa boli ale sie drapała. Dobrze , ża nosi pieluchę i spodenki , to nie ma na rączkach

Byłam u lekarki.Naocznie stwierdziła owsiki. Powiedziała, że miała pacjentkę która 7 razy nosiła kupkę do analityki i ciągle pisali . Tak że leczyć się trzeba samemu , a nie polegać na naszych analitykach. Poleciła tylko dawać ten pyrantel 3 dni pod rząd a potem po dwóch tygodniach powtórzyć. Po jednej dawce jest poprawa ale mała się jeszcze drapie po pupie.

Gość diuvitanin@op.pl
Witam. Kilka wyjaśnień: 1. lek, o którym mowa: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1835 Już z opisu wiadomo, że nie jest cudownym antidotum, czyli że na jedno pomaga, a na inne szkodzi. Jeżeli nie szkoda Wam maluchów doczytajcie do końca. 2. domowe sposoby nie zabijają pasożytów, tylko wzmacniają system immunologiczny i ewentualnie nieco zmniejszają liczbę pasożytów 3. bardzo często pasożytów jest więcej niż tylko jeden gatunek, natomiast jest duża grupa, których obecności nie wykryje badanie kału, a i te pozostałe nie zawsze (jak juz ktoś zwrócił uwagę wyżej) są w kale obecne 4. jest w zasadzie trzy możliwości testu na obecnośc pasożytów a) test Volla w oparciu o elektroakupunkturę (bezbolesny), jeżeli jest wykonywany fachowo i bez pośpiechu wykaże stan zdrowia całego organizmu, urządzeniem EAV b) badanie żywej kropli krwi (małe ukłucie), widzimy sami na monitorze co jest w naszej krwi, ale tu można przeoczyć kilka spraw (jeżeli robi się niefachowo i szybko, jak to zwykle w zatłoczonych przychodniach bywa), c) badanie kondycji całego organizmu lub tylko strefy brzusznej ale za to wszystkie pasożyty, złe bakterie, nawet skłonności do chorób, urządzeniem DIACOM (słuchawki na uszy i ok 40 min badania) Badanie w chwili obecnej przeprowadza tylko 3 osoby w Warszawie, a w przypadku zainteresowania 8 i więcej osób możliwy dojazd do Państwa. Więcej informacji 530 197 344 lub na maila.

no i gdzie tam coś strasznego o tym pyrantelum było napisane bo nie widzę :p a rzekome działania uboczne po tym leku są z pewnością spowodowane tym że jak robale giną to wydzielają wiecj toksyn do organizmu stąd gorsze samopoczucie po leku babina: dobrze że lekarka zleciła takie dawkowanie, teraz powinno już pomóc

Gość diuvitanin
Straszne jest podejście matki, która nie przywiązuje wagi do informacji, że "mogą pojawić się ..." itd. Czyli, że lek z całą pewnością niezbyt pozytywnie wpływa na inny organ (zwłaszcza u słabo jeszcze wykształconego organizmu dziecka). Natomiast kuracja ziołowa (dobrana przez specjalistę) nie posiada skutków ubocznych a przy okazji działa "in plus" na inne organy oraz na cały system immunologiczny.

Gość mój syn miał w zeszłym roku
miał 2,5 roku. Skarżył sie na ból brzucha, miał zaparcia, śluz w kale, źle sypiał i był nerwowy. Pasożyty wykrywa teśt krwi, bo w badaniu kału ciężko wykryć, gdyż pasożyty mogą znajdowac się w takim stadium rozwoju,z e w kale ich nie będzie. Badanie krwi,a le dokłanie jak sie nazywa nie pamiętam, wiem na pewo, ze oznacza sie poziom eozynofili (krwinek odpowiedizalnych za zwalczanie pasożytów) i żelaza, bo pasożyty utrudniają jego wchłanianie i poziom będzie obniżony