Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blackstar

POTWORNIE SWEDZA MNIE UDA , DLACZEGO ??

Polecane posty

Witam Czy ktos moze pomoc ? Nie wiem z jakiego powodu potwornie mnie swedza uda , nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale przewaznie podczas i po okresie , pije wapno i jem zyrtec . Kapie sie 2 razy dziennie i smaruje skore balsamem bebe z johnsona do suchej skory z panthenolem . Czy moze to sygnalizowac jakas powazna chorobe . Nie mam w tej chwli mozliwosci aby pojsc do lekarza bo jestem za granica . Mam tez problemy z tradzikiem ale to zwlaszcza po okresie ,pomaga mi nawet olejek z drzewac herbacianego i pasta na noc z serii Beauty Aok Srzwarzkopf ( jest super) kupilam w niemczech w Rosmanie. Ale mam blizny potradzikowe czy jest na to jakas rada ? I kolejny problem to wrastajace wloski po depilacji pepilatorem SZOK. Prosze o odpowiedz co robic , gdyz lato sie zbliza a ja jestem zalamana .(zwlaszcza ta cholernie swedzaco skora). pozdrawiam .

Jeżeli tylko swędzi, nie ma żadnych innych obajwów, to najpewniej jest to jakaś alergia... Wprawdzie przy alergiach mogą występować też inne objawy, wysypka, krostki, nawet pękanie naskórka, ale może też być samo swędzenie. Ale ja nie jestem lekarzem ,więc nie będę się wypowiadać. Piszę to, co wiem z własnego doświadczenia...

Dzieki ze odpisalas , podnioslas mnie na duchu . No jak drapie skore , wiem ze zle robie ale nieraz sie nie da wytrzymac to robi sie taka wysypka czerwone suche plamy z krostkami jak gesia skorka . Jeszcze jedno mi przyszlo na mysl , gdyz z tego co wiem to zaczyna sie okres pylenia drzew czy kwiartoto moze od tego :( albo od plynu do prania Persil bo wlasnie niedawno zmienilam .

Może być absolutnie od wszystkiego... Możesz spróbować zmienić płyn, jak przestanie, to sprawa będzie jasna. Może być też z powodu pyłków, choć w tym przypadku częstsze są dolegliwości ze strony układu oddechowego. Może być też coś z jedzenia. Oczywiście przyczyna może też być zupełnie inna... Ale ja też miałam swojego czasu coś takiego, lekarz stwierdził, że to alergia. W zasadzie to ja jestem ekspertem od alergii, nie takim \"książkowym\", wszystko co wiem to z własnego doświadczenia ;) Ostatnio się dowiedziałam, że przypuszczalnie moje problemy z suchą skórą to też alergia... Eh, żyć nie umierać...

A nie wiem, grzybicy pochwy nie miałam ;) Ale wydaje mi się, że wtedy inne objawy by jeszcze były, tak trochę \"wyżej\" ;) Tak jeszcze tylko dodam, że mimo wszystko najlepiej iść do lekarza... Bo to nigdy nic nie wiadomo, dopóki nie zobaczy tego specjalista. Choć oni też czasem nie wiedzą, jak mają pomóc...

Grzybica pochwy na udach , nie rob sobie zartow zwariowana zabo , jesli Ty masz grzybice pochwy to idz na inny topik albo do gina ..bo ja mam problem swedzenia ud a nie pochwy. Dzieki za rade 23 kwietnia jade do Polski to juz za niecale 2 tygodnie , to jak nie przejdzie to odwiedze sprcjaliste dermatologa , ale wiesz co mozesz miec racje co do alergii z jedzenia , bo tu w Niemczech jest potwornie duzo chemi w produktach spozywczych . Milej nocki zycze i klade sie s juz spac .

To miłej nocki!! I życzę, żeby to był jakiś błahy problem, chwilowe podrażnienie czy coś. Alergia brzmi bardzo łagodnie, ale nikomu tego nie życzę... Tobie też nie!! Pozdrawiam!!