Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pantoflada

bialy czy ecru ...

Polecane posty

Gość pantoflada

Mam dylemat kapcia slubnego do sukienki ecru!!! Pani w salonie poleca mi biale buty zamiast odcienia jasnego ecru (taki kolor ma suknia), bo takie ecru po pierwsze strasznie ciezko dostac i zwykle buty i tak roznia sie odcieniem, a po drugie jest ponooc zasada: BUT SLUBNY JASNIEJSZY NIZ SUKNIA i o ile do sukien balowych i innych sprawdza sie regula but ciemniejszy niz reszta, to do slubu jest dokladnie odwrotnie!!! Co wy na to??? Dodam, ze w tym wypadku ponczochy powinny byc tez biale... Czy ktoras z was ma podobny dylemat?

Gość panczurka
Mnie zawsze mówiono, że to but ma być ciemniejszy od sukienki... Zresztą jak się przegląda prasę o tej tematyce, to 'modelki' zawsze mają ciemniejsze paputki od sukienek lub w tym samym odcieniu. Słyszałam też o możliwości szycia butów na zamówinie z tego samego materiału, z którego szyta jest sukienka. Moim zdaniem nie bierz tych bialych. Poza tym panie w sklepie nie zawsze sa obiektywne...

Gość oj no co Ty
białe buty do ecru sukienki? wstrętnie to będzie wyglądać, ten sam odcień najlepiej

Gość pantoflada
Serio...? Ale ten odcien sukni jest taki delikatny, kupilam juz nawet but ciemniejszy ecru i musialam oddac, po przylozeniu do materialu wygladalo to okropnie! Teraz jestem skolowana, gdzie pisza, ze but musi byc ciemniejszy od sukni, bo nie moge znalezc w zadnym ABC, podajcie jakiegos linka ...

Gość izoldaaaaaaaaaaa
byłam kiedys na weselu gdzie panna młoda miała suknie kremowa a buty sniezno białe i suknia wyglądała przy tym jakby była zzółknięta, te buty naprawde popsuły urok tego stroju

Gość pantoflada
Dla mnie buty sa naprawde wazne, dlatego mam taki dylemat ... ale czy goscie naprawde zwracaja duza uwage na buty? Pod dluga suknia i tak ich prawie nie widac ...

Gość pantoflada
To zadam jeszcze jedno moze glupie pytanie, ale poniewaz podobaja mi sie pewne biale czolenka z naturalnej skorki (zadnej ekologicznej!!!)w kolorze bialym, a suknia jest jasny ecru, to czy mozna by te buty zapastowac delikatnie pasta w kolorze kosci sloniowej, moze zmieni sie troche ich naturalny odcien i nie bedzie glupio wygladalo ... ? Co wy na to? Moze ktos mial juz podobny problem z bialym butem, bo na przyklad odwrotnie, jesli buty ecru zapastujesz biala pasta, to zmienia sie troche ich odcien (zrobilam to kiedys z klapkami z koziej skorki na lato).

Moja suknia bedzie w jasnym ecru, dlatego, że ja mam raczej ciemną karnację i nie lubię chłodnej bieli. Z tego, co wiem i obserwuję, nie bedzie problemu z dobraniem butów - teraz jest ich taaaaki wybór, że czasem aż się w głowie kręci. Do sukni ecru BUT MA BYĆ ECRU a nie biały!!!!!!! Nie dam sobie wmówić, że jest inaczej. Pozdrówka:)))))))))

Naprawdę biały do białego ecru do ecru Wybór na rynku jest ogromny.Praktycznie w każdym salonie z sukniami są również buty - przymierz i sprawdź odcienie i już będziesz wszystko wiedziała. Pozdrawiam