Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam takie

Jakie bedziecie miec obraczki? podajcie linki.

Polecane posty

Gość z białego złota
ok,

o matko, temat jak temat ja też nie lubię białego złota i tyle. Oboje mamy obrączki z żółtego złota jedynie w połączeniu z białym:-)

Gość Białe złoto nie istnieje
No to dziewczyny zaskoczę Was, ale nie ma czegoś takiego jak 'białe złoto": "Białe złoto - stop złota z niklem, cynkiem (25%) czasem srebrem. Stworzone zostało w celu imitacji platyny. Termin "Białe złoto" jest nazwą handlową. W rzeczywistości ma kolor metaliczno-szary z żółtym zabarwieniem. Właściwości fizyczne i chemiczne obrączek z "białego złota" nie różnią się od klasycznych obrączek żółtych." Uwaga więc na uczulenia i swędzącą wysypkę (nikiel). Ja osobiście też zawsze nosiłam srebro i pewnie rozważałabym kupienie 'białych' obrączek gdyby nie fakt, że narzeczony podarował mi 'żółty' pierśionek zaręczynowy. A jak powszechnie wiadomo gatunków się nie miesza...

a my mamy obrączki z tytanu i jestem przeszczęśliwa ,że takie wybraliśmy. Złota nie lubię i mam wstręt do żółtego złota. Białe złoto braliśmy pod uwagę ale z tytanu spodobały nam się najbardziej i takie mamy. To ,że oryginalne mi się akurat podoba.

My właśnie też zdecydowaliśmy się na tytanowe, tylko jeszcze nie wiemy dokładnie jaki wzór:) Nie chcemy ani całkiem prostych, ani strasznie zdobnych. Widziałam bardzo ładne matowe, z cieniutkim paskiem błyszczącym w środku:)

Gość a jakie macie szerokości

Gość nie wiem czyje to
my mamy "klasyczne" cieniutkie złote obrączki z grawerem po wewnętrznej stronie :) nigdy nie nosiłam biżuterii i źle bym się czuła z dużą obrączką :) a tak jest subtelnie i w moim stylu

Gość agulaaaa
hmm tak czytam oitroszke zdziwiły mnie te obraczki z białego złota, oczywiscie nie mówie ze ma cos przeciwko.... tylko u nas zawsze tak było ze para która postanowiła dotrzymac czystosci az do slubu nosiła obraczki z białego złota lub srebrne,osobiscie znam 2 pary narzeczonych, które wlasnie teraz nosza te obraczki,to oczywiscie jest dobrowolny wybór ... ale takie cos jest,i mi " białe" obraczki wlasnie z tym sie kojarza,a slubne to zółte, choc nie powiedzialabym ze jestem jakąś zwolenniczka zółtego złota. ale to tylko taka moja dygresja...

Gość z białego złota
alez oczywiscie że białe złoto nie istnieje. Tak samo zólte to stop roznych metali :) dlatego są rozne proby... 1, 2, 3 itd i to własnie oznacza czystosc złota. Ja mam pierscionek, kolczyki z białego złota i nie mam uczulenia. Ale jesli ktos jest bardzo uczulony to uwaga. a tak w ogole to ile taki tytan kosztuje? p.s obraczki mam cienkie: moja 3,5 mm a meza 4mm

Gość trenik
mam 5,6 mm obrączki z żółtego złota półokragła. cała gładka z małymi poprzecznymi nacięciami.Sliczna

tytan - komplety widziałam po 600-1000 zł u jubilera, na allegro pojedyncze po 150, ale coś nie jestem przekonana do tej ceny...

Gość najprostrze bez zdobien