Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dca

Bezbolesne brunatne plamienia w 8 tc ???

Polecane posty

Gość dca

Proszę o uspokojenie mojej rozkołatanej duszyczki Mam od dwóch dni jakieś plamienia brunatne na bieliźnie. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Wcozraj na USG lekaż nie widział żadnych plamień i nie chciał chyba za bardzo wieżyć. Stwierdził w rozpoznaniu tylko, że zarodek jest żywy 8hbd. Przepisał też Luteinę. Ale od wczoraj te plamienia jeszcze są i nie wiem czy to coś złego. Nie wiem dlaczego akurat w czasie badania nic nie było. Co robić. Mam jeszcze diabelną zgagę, zawroty głowy i jakieś takie zmiany temperatury ciała (na zmianę zimno i gorąco). Czy brać tą luteinę, czy nie zaszkodzi. Czy coś się ze mną dzieje. Czy znowu iść do lekarza Już nie wiem HELP Ah i napiszcie jak leczyć tą zgagę

Gość jajamama
biegnij szybko do lekarza-moze innego niz wczoraj

Gość zgadza sie
pedz do lekarza !!!

Gość fsfsfsf
szybciutko do lekarza biegnij nawet sie nie zastanawiaj ja tez mialam plamienia i bralam wlasnie luteine i dodatkowo duphaston i ustapily nie klekcewaz zadnego plamienia !!!!

hej... ja tez miałam plamienia i czym prędziej poszłam do lekarza. przepisał mi duphaston i juz jest oki... luteina i duphaston to leki na podtrzymanie ciąży, wiec bierz bo na pewno nie zaszkodzi... wiele dziewczyn poroniło po własnie takich plamieniach, wiec radze sie oszczędzać i byc dobrej myśli... pozdrawiam

Gość dca
A czy luteina i duphaston to to samo. Lekarz przepisał luteinę 2x1 (doustnie) i nospę (ja też brać)

ja też tak miałam jestem w 13 tygodniu ciąży od ostatniej miesiączki miałam dwa razy już plamienia też biorę luteinę 2 * po 1od ostatniego plamienia minął prawie miesiąc i mam nadzieję że już będzie ok bo ja te plamienia miałam w terminie miesiaczki ale lekarz powiedział mi że to nie żarty i chciał mnie zostawić w szpitalu ale udało mi się go uprosić u mnie plamienia trwały po 3 dni wszystkiego najlepszego dla was dziewczynki

Gość dca
magii dzięki wielki. Jeśli miałaby być u mnie miesiączka to nie dokładnie w tym czasie, no może jeśli miałabym cykle reguralne (al e u mnie są nie reguralne). Ale coś w okolicach właśnie tych plamień właśnie niedługo dziś albo jutro miałaby być miesiączka. Czy ten poślizg w obliczeniach to normalny? Magii a po jakim czasie od brania luteiny minęły Ci te plamienia. I napisz jak zabijać zgagę. Pozdrawiam

Gość dca
A czy ktoś oprócz takich plamień miał zwłaszcza rano i pod i wieczór osłabienia, zawroty i niewielkie bóle głowy i oczywiście zgagę??? Co to jest? czy to normalne w 8tc

dca szybko idz do lekarza. U mnie te plamienia pojawily sie w 5 tc. Dostalam 2x dziennie duphaston. I ustaly ok. 10 tc. Teraz jestem w 31 tc i wszystko oki. Ale nie ma co tego bagatelizowac, bo plamienie w ciazy jest zawsze niepokojace. Co do pozostalych objawow - to normalne objawy pierwszego trymestru :) Teraz duzo lez i uwazaj na siebie. Ja bralam duphaston i 1,5mies lezalam w lozku :( ale oplacalo sie.

Gość dca
Balbina jesteś wielka :) A czy miałaś jakieś zawroty gowy i osłabenia też i oczywiście przy oteowrzaniu lodóweczki odpychający odruch od jedzonka. Napisz czy męczę Cię też przy tym zgaga i jak domowym sposobem temu zaradzić :)

dca słuchaj ja tez jestem osłabiona jak przychodzi wieczór to nie mam na nic siły może teraz jest ciut lepiej ale był czas że od południa to bym już spała i ból głowy też mi czasami dokucza takze nie martw się a na zgagę nic Ci nie poradzę bo nie mam tfu tfu odpukać i nie mam pojecia co by było dobrego bo nie słyszałam

Gość kati76
nie bagatelizuj zadnych plamien, sa niebezpieczne. na zgage pomaga mi renie, pomaga tez chrupanie migdalow.

dziewczynki mam do was pytanie dotyczące usg jak często można je robić podczas ciąży ja miałam pierwsze usg 5 tygodniu to dopochwowe drugie usg było w 9 tygodniu i lekarz mi coś wspominał że teraz znowu będę miała i nie wiem jka to jest gdzieś czytałam że powinny być wykonane 3 usg przez całą ciąże chyba że jest konieczność no to wtedy wiecej proszę o odpowiedź

dca jednak jak masz te plamienia to lez jak najwiecej. Moj gin profilaktycznie moze kazal mi lezec. Ale cale 1,5 mies calymi dniami lezalam. Tylko min chodzilam.