Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aiga22...

Bioenergoterapia - czy komus pomogla?

Polecane posty

Gość aiga22...

Od kilku tygodni czuje sie bardzo zmeczona.Tydzien temu okazalo sie, ze mam torbiel na lewym jajniku, dostalam leki ale bol nie ustepowal.Zmeczenie bylo coraz gorsze.Od trzech dni kompletnie opadlam z sil, ciagle tylko spie.Pytalam lekarzy czy moje zmeczenie moze miec zwiazek z torbiela ale kazdy z nich mowi, ze to przesilenie wiosenne.Wczoraj dostalam przekaz na badanie krwi.Dzisiaj rano bylam u bioenergoterapeutki, ktora powiedziala mi o wszystkich moich dolegliwosciach.Podobno przycznyna mojego oslabienia jest stres.Po jej seansie poczulam sie o wiele lepiej.W piatek mam druga i juz ostatnią wizyte.Kobieta zapewnia mnie, ze gdy zrobie kolejne usg po torbieli nie bedzie ani sladu i w piatek bede sie czuc jak nowonarodzona.Mam nadzieje, ze tak wlasnie bedzie.Czy ktos zostal wyleczony takim sposobem? Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Ja do tej pory podchodzilam do tego sceptycznie, ale dzisiaj na wlasnej skorze odczulam dzialanie tej tajemniczej energii.

Gość mój mąż maił zabieg
ale przeprowadzony przez doświadczonego bioenergoterapeutę i było to na moich oczach ... a on nic nie pamiętał i jak mu opowiedziałam to nie wierzył ! Ale musisz byc bardzo ostrożna i nie zaniedbuj badań lekarskich ... pełno teraz oszustów różnego sortu ...

Gość aiga22...
Dzieki, ze sie odezwalas.Ja tez nie bylam sama podczas zabiegu, byla ze mna mama.W piatek bede miec hipnoze i po tym mam sie o wiele lepeij czuc.Ta kobieta cieszy sie bardzo dobra opinia.Slyszalam, ze potrafi wyleczyc ludzi nawet z raka i roznych ciezkich chorob.Chcialabym znac wasze opinie na ten temat i wasze doswiadczenia.

Gość mój mąż maił zabieg
dodrze,że masz pozytywne nastawienie ale musisz wiedzieć jedno, to nie sa jakies czary mary,to poprostu naturalna terapia ludzie maja takie coś jak czakramy na swoim ciele gdzie przepływa energia i zablokowanie jednego nawet powoduje zakłócanie biop[ola i w efekcie chorobę .N ie zawsze jednak udaje sie uleczyc ale oczyszczone biopole to połowa sukcesu

Gość aiga22...
Z jednaj strony mam nadzieje, ze bedzie dobrze a z drugiej strony strasznie sie boje.Takie oslabienie zawsze zwiastuje jakas chorobe, sygnalizuje, ze dzieje sie cos zlego.

Gość mój mąż maił zabieg
warto abys przeczytała jakąś literatueę na ten temat i wtedy miałabyś teoretyczna wiedze .Gdzie znajduja sie czakramy ,za co odpowiadaja jak chronic sie przed złą energia ludzi ...tak tak .. sa ludzie ,przy których ja np. czuje sie b.żle -jest mi duszno i słabo :( po prostu oni całkiem nieswiadomie a niektórzy świadomie karmia sie nasza energia ... przed tym mozna nauczyć sie bronić . zycze powodzenia na zabiegu i oby wszystko było ok. Ale potem zrób potrzebne badania -bo dobry bioenergoterapeuta NIGDY nie odwodzi pacjenta od wizyty u lekarza -pamiętaj o tym . Na zachodzie sa nawet kliniki,które współpracuja z takimi terapeutami pozdrawiam:)

Gość aiga22...
Dziekuje ci bardzo :) Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.Pozdrawiam

Gość ooooooooooo.....
napisz jak ci poszło ...sama jestem ciekawa

Gość aiga22...
Napisze napewno, ale to dopiero w piatek.Wczesniej chcialabym znac wasze opinie na temat bioenergoterapii, by jakos sie do tego ustosunkowac.Niestety bardzo malo osob wypowiada sie w tym temacie.

Gość mimi9999
czytam, ten watek i widze siebie, tez okazalo sie ze mam torbiel i ide w sobote do bioenergoterapeuty, jesli to nie pomoze to pod noz, tez jestem ciekawa czy komus taka forma terapi pomogla?

Gość tukan
Post z 14.48 jest bardzo ważny, widać że autorka orientuje się w temacie. Healer musi być uczciwy a jeżeli jeszcze jest wykształcony to bardzo dobrze.Niestety daleko nam do UK czy Australii gdzie każdy uzdrowiciel ma obowiązek przejść długie szkolenie bez którego nie ma prawa praktykować.

Gość mój mąż maił zabieg
bardzo mało ludzi sie wypowiada ,bo bardzo mało jest odpowiedzialnych prawdziwych i uczciwych bioenergoterapeutów !!! Wizerunek ich został zwichrowany przez oszustów ,nawiedzonych szarlatanów -różnego autoramentu,którzy każą sie nazywać uzdrowicielami albo co gorsza cudotwórcami !!!! A to przeciez medycyna naturalna a nie cuda !!! Sa ludzie mający pewne predyspozycje do wykonywania takiej pracy ale muszą się szkolic kształcic przez długi czas ... Słabo robi mi sie jak czytam ogłoszenia typu: cudotwórca -może cie uleczyc z raka !:O :O Bioenergoterapia moim zdaniem powinna współgrac z medycyna akademicką . Terapeuta oczyszcza nasze biopole -może w przybliżeniu nawet określic jakiego rodzaju sa to zakłócenia -dostajemy więc potężna dawkę pozytywnej energii- potem wkracza ręka lekarza i nigdy nie zgodzę sie z tym ,że badania lekarskie są nie potrzebne !!!! Mój szwagier kiedyś poznał jednego bioenergoterapeute --który specjalizował się w schorzeniach kręgosłupa -mięśni itd. Ale pierwszym zaleceniem było zrobienie tomografii-i różnych prześwietleń ... -kuracja trwała 1.5 roku ale uniknął operacji ...człowiek ten pokazał mu jak wykonywać zwykłe codzienne czynności .... Lekarze w klinice byli wręcz zdumieni a on nie ukrywał ,że był na takich wizytach.... Ale gdyby skorzystał z wizyty domorosłego energoterapeuty -to kto wie czy nie skończyłby na wózku .... -dlatego wiele ludzi z góry traktuje ich metody i nie ma sie czemu dziwic ....:)

Gość aiga22...
mimi9999 powiedz jak u ciebie wyglada sprawa z torbielą. Czy odczuwasz jakies bóle, czujesz sie zmeczona tak jak ja? Jakie leki przepisal ci ginekolog? Ja bardzo chcialabym uniknac operacji a nie widze poprawy po lekach. Z tego co sie orientuje to moja bioenergoterapeutka jest osoba wyksztalconą, wspolpracuje z lekarzami, odwiedza szpitale i hospicja.Mam nadzieje, ze mi pomoze.

Gość duchowna
Przedewszystkim bioenergoterapeuta powinien umieć odprowadzić pasożytujące na nas byty astralne( np. zmarłych, którzy boją się odejść w zaświaty), bo zasilając nas energią zasila głównie tego pasożyta!:O

Gość mimi9999
torbiel mam od dluzszego czasu a odkrylam ja bo mialam atak i myslalam ze to wyrostek okazalo sie ze to wlasnie torbiel ginekolog ja obserwowal w roznych fazach cyklu tabletek nie dal i stwierdzil ze ja trzeba usunac, zmeczona nie jestem, mysle ze lekarze mieli racje mowiac o przesileniu i to z tym byl laczyla je wlasnie a nie z torbiela, bardzo chcialabym uniknac operacji .

Gość aiga22...
duchowna pierwsze slysze, ze bioenergoterapia ma cos wspolnego z duchami zmarlych.Gdzie sie o tym dowiedzialas? mimi9999 dziwie sie troszke, ze ginekolog nie przepisal ci zadnych lekow i od razu chce operowac.Powiedz jeszcze jakie wymiary ma twoja torbiel, bo to tez wazne.

Gość aiga22...
wiesz ja jakos nie wierze w przesilenie wiosenne.Nigdy wczesniej nie czulam sie tak zmeczona.Nie potrafie podniesc sie z lozka, dzisiaj jest juz troszke lepiej.Bioenergoterapeutka powiedziala, ze bardzo przejelam sie choroba i to od stresu.Jestem ostatnio strasznie znerwicowana - to tez moze byc przyczyna.Jutro czeka mnie hipnoza, ktora ma mnie wyciszyc.

Gość aiga22...
Nikt sie nie wpowiada, ale napisze bo moze kogos zainteresuje. Jestem juz po wizycie i czuje sie o wiele lepiej.Czuje sie znacznie silniejsza,a torbiel nie boli mnie juz od ostatniej wizyty.Ostatecznie przekona mnie dopiero badanie usg, ktore zrobie w czwartek.Mialam tez lekka hipnoze, ktora mnie wyciszyla.Jestem pod wrazeniem.

Gość a czy to
a czy ta metoda pomoze osobie z niedoborem wzrostu?

Gość aiga22...
Nie wiem czy ta metoda pomoze, ale wydaje mi sie, ze pomaga w zaakceptowaniu siebie.Zastanawia mnie czy bioenergoterapia to faktycznie lecznicze dzialanie energii czy tylko odpowiednie dzialanie terapeuty, ktory zmienia myslenie czlowieka.Podobno mozemy sie sami wyleczyc jesli tylko bedziemy wierzyc w to, ze jestesmy zdrowi a bioenergoterapia to tylko dzialanie sugestii ktora ten czlowiek nam wskazuje.Hmm,nie wiem jaka jest prawda i chyba nigdy sie nie dowiem.

Gość przy niedoborze wzrostu
nalezy skontaktowac sie z lekarzem !nie wiem w jakim wieku jestes ale mój kuzyn dostawał kiedys hormony wzrostu przepisane przez lekarza

Gość aiga22...
mimi9999 napisz jak bylo dzisiaj

Gość gdzie otym
moja ciotka korzystała z usług bioenergoterapeuty i bardzo jej pomógł :) miała kłopoty z kręgosłupem, konieczna była operacja :O i mimo długiej rehabilitacji nie mogła chodzić :) po kilku zabiegach z bioenergoterapeutą dziś może sama chodzić, wprawdzie o lasce i bardzo powoli ale chodzi :)

Gość tukan
Aiga - rzeczywista bioenergia działa również na ludzi nieświadomych, śpiących, małe dzieci, zwierzęta, rośliny, drobnoustroje i komórki kultur tkankowych. A więc pod tym względem to nie jest sugestia.