Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niunia214

rezygnacja ze stażu-opinia pracodawcy

Polecane posty

Mam pytanko.Zrezygnowałam ze stażu.Pracodawca napisał w opinii że nie zrealizowałam programu stażu.Czy musze to opinię zanieść do UP? czy mogę ją zachować dla siebie?

Gość monisia23
czesc ja tez zrezygnowalam ze stazu za porozumieniem stron z zakladem pracy. dostalam opinie ze wywiazalam sie z obowiazku na stazu i musialam do urzedu pracy dowiesc wszystkie dokumenty ale urzad pracy nie wystawial mi zaswiadczenia o odbyciu takiego stazu. wiem, że za przerwanie stazu jest jakas kara pieniezna ale urzad pracy szybciej czy pozniej dowie sie ze przerwalas staz poniewaz po jego zakonczeniu napewno jestes zobowiazana dostarczyc wszystkie dokumenty zycze powodzenia

Gość no ja odbylam cały staz
i u mnie w Katowicach w Urzedzie jest tak, że jesli zrezygnuje ze stazu to musze zwrócic to co oni mi juz wyplacili ..nie wiem jak to jest w innych miastach...:)

Byłam w UP.Kasy żadnej oddawać nie musze(a wszyscy straszyli mnie właśnie tym).Co do opinni to rzuciłam staż nie z własnej winy,tylko pracodawcy.Bylam na stażu 2 miesiące,pani w urzędzie powiedziała że tą opinię moge zachować dla siebie.

Gość Kamelia...
Wcześniej nie napisałaś czy sama rezygnujesz czy z przyczyn nie zależnych od ciebie-bo jakbyś sama przerwała to faktycznie musisz zwrócić pieniądze które Ci wypłacili w UP.

Nawet jakbym sama rzuciła staż(mając ku temu powody oczywiście)nie musiałabym żadnej kasy zwracać UP.Pytałam się o to w UP:]

Jeśli osoba z własnej winy przerywa staż bądź przygotowanie zawodowe to owszem musi zwrócić kasę do Urzędu Pracy, ale tylko i wyłącznie za badania lekarskie na które przed stażem została skierowana!!! W sumie ok 40 zł jeśli chodzi o najzwyklejsze badania. Nigdy nie ma czegoś takiego, że zwraca stypendium które otrzymywała!!!