Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nordycki typ urody

Nordycki typ urody

Polecane posty

Gość ja mam taką radę
a znacie przyklad kogos kto wyglada typowo po slowacku?

a koniecznie chcesz jakims byc? typ europejski ;P ja mam oryginalna urode i sie ciesze, nie jestem zadnym \"typem\" co do urody nordyckiej, nieprawda ze sa to brzydcy ludzie, mam duzo znajomych z norwegii o takim typie urody i sa naprawde ladni. trafiaja sie tak jak u nas osobniki ladniejsze i brzydsze.

Gość kiks
Typów antropologicznych się już w nauce nie wyróżnia. To są bardzo dyskusyjne i niepewne rzeczy, właściwie oparte na wiedzy zwyczajowej, nie popartej badaniami. Badania genotypu nie wykazują różnic w \"typach\" ludzkich. Poza tym wraz z migracjami to się stale zmienia, i to nie tylko w XX/XXI wieku, ale od zawsze. Nie ma żadnych \"typów\"!

Gość Kowal1986
no w krajach plnocnych to niezla mają depigmentacje włosów. w polsce jest to uznawane za chorobę - http://www.handsomemen.pl/Tag_porady,Depigmentacja,0.html

Gość czysta_komedyjka
Genetyczny koktajl mamy tutaj! Polak wyzywający żydów może mieć geny żydowskie ;] Natomiast nacjonalista z Niemiec może mieć słowiańskich przodków lub kawałek genów ;]

Gość nordycki wygląd
A ja poznam chętnie panią która ma nordycką urodę tak jak ja i tyle w temacie , nie do tego co myślicie dziewczyny ! gg: 2383493

Gość nenennee
teraz to się wszystko miesza, mało kto na świecie ma jakąś czysty typ urody. teraz to nawet są ciemnoskórzy o skośnych oczach, przez liczne emigracje tak sie dzieje. u nas w polsce jeszcze tego tak nie ma, jak za granicą. kiedys na wymiane przyjechali portugalczycy , smiac mi sie chciało bo wszyscy ciemni blondyni hehe z ciemna karnacją, wiec reguł nie ma. i złym prekłamanym przekonianiem jest że słowianska uroda to jasne złocisto blond włosy , nie prawda ! słowianska uroda to sredni brąz - jasny brąz ciemny blond,

Gość veressa
nie chce mi sie wierzyc ze włosi tacy sa wygładniali na blondynki , teraz w dobie farbowania włosów, nawet z czarnych mozna zrobic jasny blond. podejrzewam ze tam we włoszech warbowanych blondyn nie brakuje.

Gość nepheutesss
no racja że teraz to trudno jednoznacze stwierdzic kto skad pochodzi. na przykład polska modelka - aktorka Smutniak Kasia, wygląda praktycznie jak hispanaka, czy włoszka. a Anna Przybylska ma w urodzie lekka nutę azjatycją, bo ma płaska twarz. i rozłożysta twarz.

a ja jestem słowianka;D mam piekne blond wlosy, niebiescuitke oczy i jasna cere:D u mnie w rodzinie sami blondyni sa:D

Gość margo9
A czy tzw typ Polski to nie jest tak zwany :"mysi blond "? Bo przecież bardzo jasny blond to chyba naturalnie u skandynawów ? A co do aryjczyków zobaczcie sobie tych co tym pisali sporo-A.H. i J.G ..wzorcowi nordycy....

Gość cbfgd
a czy ja mam nordycki typ urody : włosy ciemny blond,oczy szaro - niebieskie,wysoki wzrost,jasna karnacja ?? ;D

Gość Genealog Genetyk
nie umiem dokładnie określić cech poszczególnych ras... ale 2/3 z tego co tu piszecie to brednie... zwłaszcza "zależy z kim przodkowie przekotłowali si w łózku" jak dowieść jaką rasą się jest.... nic prostszego wystarczy badanie dna... Rasa Nordycka, jak i część Niemców, Vikingów, Skandynawów i Finów , oraz hipotetycznie dawnych Wendów, i Entów .. to rasa o Y-DNA Haplogrupie I1 i owszem, często mają rudą, -lub jasną brodę, włosy ...hmm oczy można schować w nie pamięć gdyż one zależą od uwarunkowania genetycznego obojga rodziców.. www.eupedia.com/europe/Haplogroup_I1_Y-DNA.shtml www.eupedia.com/europe/Haplogroup_I1_Y-DNA.shtml www.tropie.tarnow.opoka.org.pl/polacy2.htm

Gość gość
Kobiety o nordyckim typie urody są najpiękniejsze.

Gość gość
Nordycki jest podobny do słowiańskiego tylko szczęka jest bardziej zarysowana tak u kobiet jak u mężczyzn,ostre rysy twarzy nie pucułowate jak w typie słowiańskim.

Gość gość
Heidi Klum

Gość gość
Zgadza się bo ja mam własnie taka szczenke .