Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z poznania

Poznań-poród na Polnej 2007 r

Polecane posty

Gość ania z poznania

proszę o najświeższe wrażenia z pobytu w tej placówce. Termin mam na maj - czyli już niedługo i zamierzam rodzić własnie na Polnej. Słyszałam bardzo różne opinie - raz, że masówka, innym razem, że całkiem miła atmosfera. Jak było u Was? Dziękuję i pozdrawiam świeże mamusie:)

Rodziłam w maju 2006 i bardzo mi się podobało. Nikogo nie znałam, w ciąży leżałam tam 2 razy po 3 dni + 3 raz gdy rodziłam i trafiałam na bardzo dobry personel. Nie oczekiwałam przesadnej troski i nie było jej, ale traktowano mnie z szacunkiem i odpowiednim dystansem, ze zrozumieniem itd. Były drobiazgi, które mogłyby zdenerwować inne pacjentki, a dla mnie były obojętne, bo wiem, że nie wszystko można zaplanować i przewidzieć. Oto moje plusy i minusy: - na początku porodu, gdy byłam w sali z ojcem dziecka, zalecono spacerowanie wokół łóżka (żeby pobudzić czynność skurczową, której nie było, bo wody odeszły w domu - nagle) - tylko w koszuli XXXXL, bez majtek, za to z wielką wkładką między nogami (nieporozumienie???) i na 2 metrowym kablu KTG przyczepionym do brzuszka. To naprawdę drobiazg, ale nieźle mnie to rozbawiło, żeby w takich warunkach spacerować - z wkładką bez majtek ;-) - kazali wciskać guzik wzywający dopiero, gdy bóle będą nie do zniesienia, więc wzięłam do sobie do serca dosłownie i wciskałam go, gdy już odlatywałam, po czym pani ze znieczulającą strzykawą pojawiała się po 2-4 minutach, co dla mnie było stanowczo za długo. + zastrzyk z Dolarganu był dla mnie zbawieniem i dawał siły na godzinę (niechętnie wstrzykują go częściej niż 1 x 2 godziny i to dopiero po odpowiednim rozwarciu) + wygodne łóżko, klimatyczna sala z przyciemnionym światłem i kabiną prysznicową, gdzie miło się wtoczyć z obolałym krzyżem i nachylić na strumienie gorącej wody + ciągle znajdujesz się na tym samym łóżku, gdy pojawiają się skurcze parte, najprawdopodobniej wzmacnia się je wstrzyknięciem oksytocyny, otwierają się drzwi do sali, wjeżdża wielka lampa, komplety narzędzi i lekarze, rodzisz w miłej atmosferze, ładnie podpowiadają itd. + na życzenie estetyczny szew bardziej pionowy dolny niż poziomy poprzeczny + po porodzie masz przy sobie cały czas wózek z dzieckiem - zabrali mi dziecko w pierwszej dobie, bo miało resztki śluzu i się zakrztusiło i obiecali je przynieść z oddziału noworodkowego po kilku godzinach, ale nie przynieśli, bo lekarz był zajęty i nie wydał zgody - obiecali przynieść następnego dnia, chociaż na karmienie, ale nie przynieśli (i karmili butelką - myślałam, że wyjdę z siebie), znów nie oddali mi go, bo lekarz miał dużo do zrobienia i jakoś to umknęło, - postanowiłam sama odwiedzić moje maleństwo, ale ledwo doszłam, bo robiło mi się ciemno w oczach, a na miejscu dowiedziałam się, że studenci w ramach praktyk kąpali mojego maluszka i krzywo założyli mu kaftanik :-) + mimo powyższego, wiedziałam, że moje dziecko jest bezpieczne i ma dobrze! więc specjalnie się nie przejmowałam - dopiero w ostatniej chwili, przy wypisie powiedziano mi jak mam przystawiać i karmić dziecko (bo to nie takie proste) - czułam się bardzo słaba i chciałam spędzić 3 doby, ale po 2 wypisano nas, żeby nie zajmować miejsca innym, bardziej potrzebującym, ewentualnie proponując w zamian przetaczanie krwi, na co od razu zgodziłam się na wypisanie ;-) + całokształt był super i tam będę rodzić kolejne bobasy ______ Inne mamy były niezadowolone, bo były np. w 42 t.c., a lekarze chcieli zwlekać z uzgodnioną już cesarką - bo czekali na wystąpnienie skurczy Skarżyły się głównie te, które chciały lub miały mieć cesarkę i leżały kilka tygodni (może w innych szpitalach byłyby również niezadowolone.

Gość
ja pobyt tam wspominam jak zły sen :(

Gość
dzisus !!!!trauma!!!!!!!!! wiesz ze jak przejezdzam czasem polna i spojrze na \"moje\"okna w szpitalu to dostaję gesiej skórki wierzysz mi?

Gość
ale ........neonatologia bomba Najlepsza w regionie z pewnoscią! sprzet dla maluchów super !Choc wiekszosc sprzetu medycznego jest tam dzieki Jurkowi Owsiakowi i jesli cos złego by sie działo z malcem tam go uratują bo potrafia ale.... \"chamstwo i goralska muzyka\" tam panuje niestety takze

Gość
nie dałam sie !!!!!!!!!ale miło ich nie wspominam Tam trzeba byc\" twardym a nie miętkim\"

Gość
nie chodzi o poród bo on sam nie był chyba najgorszy, ze znieczuleniem ale mam na mysli ludzi tam pracujacych i ich podejscie do pacjenta byc moze ja tak zle trafiłam ginekologia II dla mam z cukrzycą ciazowa i( nie tylko) ---- nie polecam

czesc,mi na polnej było cudownie,było to na oddziale prof.Drewsa.poloznictwo II . Kurcze,moze wszystko we wspomnieniach koloryzuje,bo wyszlismy z tego budyneczku z tak cudownym maluszkiem,ze bez wzgledu co by tam nie było,to było dobrze;-) Ale nie,na serio było super,mialam dwuosobowy pokoj z łazienka,koszule,podpaski,pieluszki,donoszone \"po nacisnieciu guzika\".Ja polecam Polną z całego serca,NIGDY NIE LUTYCKĄ,BO TAM ORDYNATOR POLASZEWSKI ........jest bardzoo hm hm ...

Gość
ja byłam na oddziale prof.Biczysko on...............jest bardzoo hm hm ... pozdro kasia C:)

Gość ania z poznania
Bardzo dziekuję za odzew:) i za istotne dla mnie informacje:) Luckylady 🌼 Tobie szczególnie - za szczegółowość:) a poza tym piękne masz Maleństwo i w ogóle super wyglądasz, pozdrawiam. Net-ar, Kasia C.🌼 Może jeszcze jakieś świeże info?

Gość ania z poznania

Ja rodziłam na Polnej we wrześniu 2006. Ogólnie - jestem bardzo zadowolona. Nie trafiłam na dyżur lekarza prowadzącego i na początku się bałam... Personel kompetentny, w porządku, pomagali na każdym etapie :-) Oddział III - REWELACJA. Babki sympatyczne, o każdej porze dnia i nocy przychodzą i pomagają przy dziecku, albo zabierają malucha, gdy jesteś bardzo zmęczona. Następne maleństwo - na pewno będzie i tylko na Polnej Powodzenia :-)

Gość ania z poznania
Misia -dzięki:) chyba jednak nie jest tak źle na tej Polnej, przeważają pozytywne opinie

Gość dellii
witam dziewczyny czytam wasze posty i widze ze dobrze trafilam. Dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i chce rodzic na polnej czy mozecie mi poradzic jakiegos lekarza bo ja znam tylko P. Puacza. Potrzebowala bym jakies namiary i opinie od was o lekarzach i adresy ich gabinetow prywatnych .Pozdrawiam wszytkie mamy @