Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kainkas

kredyt studencki

Polecane posty

mam takowy i koncze w tym roku studia... czy jest ktoś kto już splaca.. jak to wyglada...bardzo sie boje ze brdzie mi bardzo ciezko kredyt splacic no ale w inny sposob nie mialabym za co studiowac:((

Gość kredycik
jeśli znajdziesz pracę albo inny stały dochód to nie będzie źle - chyba że masz jeszcze inne kredyty do spłacenia

Gość polska emigracja to niedouczon
a ja ide na studia na licencjat i chce na te 3 lata wziac ale nie wiem w ktorym banku najlepiej! gdzie oplaca sie najbardziej? pomozcie

i ile wynosci potem rata na miesiac? i kiedy trzeba zaczac splacac? i ile w miesiacu sie dostaje? 600 pln??piszcie co wiecie dzieki

Gość kajzerka z makiem
wiemy tyle, że po licencjacie można zostać jedynie niedouczonym emigrantem - szansa łatwej spłaty kredytu zerowa :-P

i tu sie mylisz! akurat tylko to mi potrzebne zeby potem w niemczech doksztalacac takich matolow jak ty

Gość kajzerka z makiem
a no widzisz - na emigracji hehehehe bo polska emigracja może być niedouczona - wiecej się od niej nie wymaga :-P

Gość kredycik
teraz chyba dają 600 zł miesięcznie, rata kredytu do spłacenia wyniesie ok.250 zł, okres spłaty zwykle jest 2 razy dłuższy niż okres pobierania (np. bierzesz kredyt przez 3 lata - spłacasz przez 6), spłatę trzeba chyba zacząć po roku od ukończenia studiów, ale trzeba się jeszcze upewnić w banku - czasem różne banki mają różne zasady

Gość nie wiem czyje to
ja mam w PKO, na razie dostaję a nie spłacam; po zakończeniu studiów mam dwa lata na rozpoczęcie spłaty co miesiąc dostaję niecałe 600 zł (tzn 600 bez kilku zł na jakieś tam opłaty)

Gość upiiiiii
kredyt mozna rozlozcy na 10 lat i splacasz mies,po 100 pare zl. wiec jest ok na mies.dostanie sie ok 600 zl ale czy to starczy na miesiac studiow? za jedzenie zaplacenie pokoju itd itd styka wam? gdzie studiujecie?? czy duzo ludzi bierze w ogole takie kredyty??