Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stefan telefan

jak to jest z paleniem w pracy ?

Polecane posty

jak w temacie czy pracodawca ma obowiazek wyznaczyc w miejscu pracy miejsce do palenia? u nas do tej pory palilismy w kibelkach a od wczoraj tego zabronili i nie ma gdzie palic a ponoc jako kogos przylapia to moga wyciagac konsekwencje

Gość jakiś czas temu
czytalam artykuł na temat palenia w pracy. Z tegoż artykułu wynikało, że jeśli pracodawca zatrudnia min. 20 osób, to ma obowiązek wyznaczenia pomieszczenia funkcjonujacego jako palarnia.

no to u nas cale przedsiebiorstwo zatrudnia okolo 4000 osob a w naszym budynku jest co najmniej 100 osob chodzi mi o to czy jest to gdzies w jakiejs ustawie czy kodeksie opisane ze pracodawca ma taki obowiazek

Gość popielniczka
Ja osobiście jestem wielkim wrogiem i przeciwnikiem papierosów...ale... zgadza sie, w firmie zatrudniającej więcej niż 20 pracowników, pracodawca ma obowiązek zorganizować tzw. palarnię zgodnie z przewidzianymi normami... w której może palić każdy pracownik oczywiście tylko i wyłącznie w trakcie przysługującej mu przerwy !!! Tak więc nie może przynajmniej nie ma prawa straszyć was karą, skoro sam nie przestrzega przepisów! Zawsze można złożyć doniesienie do Państwoego Inspektora Pracy !

Gość najlepiej przestań palic
to bedzie po problemie

Gość dla chcącego nie ma nic
trudnego

Gość mądrale jedne
może weźcie sie za swoje nałogi:O na pewno jakies macie np. siedzenie przed kompem.