Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justka26

praca przy komputerze - co na bolące oczy

Polecane posty

Gość justka26

Od 2 lat pracuję przy komputerze. Ostatnio miałam sporo pracy przy kótrej szybko przenosiłam wzrok z jednych danych na drugie ( komp-dokumenty) .Rozbolała mi od tego głowa (chyba migrena:/), zaczęły mi boleć oczy ( nawet gałki oczne). Pomimo,że mineło od tamtego czasu z 2 tygodnie, w których miałam troche wolnego i wróciłam do "starych' zajęć to oczy ciągle mam zmęczone, juz od rana. I do tego ciągle je mrużę. Nie wiem co mam z tym zrobić. Stosuje krople do oczum robie dłuższe przerwy w pracy i nic. Jesli ktoś miał podobny problem tio będe wdzięczna o rady. Nie wiem czy isc z tym do lekarza rodzinnego czy od razu do okulisty.

Gość może ćwiczenia
?

Ja też tak mam... Ciągłe patrzenie się w monitor... :( Tylko że ja dodatkowo mam wadę wzroku... Trzeba robić przerwy co najmniej co 2 h i w tym czasie zamknąc oczy i nie skupiać się na niczym... A jak wrócisz do domku to proponuję okłady z ziela świetlika np. Świetnie poprawia stan cery (znikają \"wroki\") i wzrok odpoczywa. Taki okład najlepiej jest stosować ciepły, ale nie gorący. I tak z 5 min. A jeśli chcesz zasięgnąć porady lekarza to ja bym radziła od razu do okulisty.

Gość justka26
mam plyn do demakijazu ze swietlikiem i zel na powieki ze swietlikie, ale sproboje okładów dzieki

kupcie sobie specjalne oslony na monitory... albo krople lagodzace pieczenie do oczu, czy tez sol fizjologiczna (tez do oczu).