Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ó

bagaż do samolotu...

Polecane posty

mam takie pytanie. czy lecąc do Wielkiej Brytanii mogę zabrać ze sobą jedzenie? różne krążą opinie, mam nadzieję, że ktoś pomoże mi w rozwianiu wątpliwości...

na pewno? niezależnie od rodzaju i ilości?

leciałam 4 razy w ciągu roku...ost. raz w ferie..brałam kabanoay, serki, puszki, chleb, zupki w proszku...i w bagażu podręcznym i głównym...nigdy nic sie nie działo... kumpela zabrała do bagazu głównego same jedzenie (15kg) i tylko 1 parę spodni i 2 bluzy..reszte zasponsorował jej chłopak w Anglii:P

Gość onauk
mozesz, ale nie do podrecznego bagazu...tego do bagaznika nikt ci nie sprawdzi:))

haha:D a jakimi liniami leciałyście? czy to nie zależy od \'przewoźnika\'? zamierzam zrobić podobnie. znajomi zatesknili za domowym jedzeniem... tylko boje sie, ze mi to wszystko na lotnisku zabiorą :(

hm... mam nadzieję, że nie będzie zadnych nieprzyjemności. o napojach nie wiedziałam.. czy jest cos jeszcze o czym powinnam pamietac:)?

do bagazu podręcznego nie mozna zabierać żadnych metalowych rzeczy, ostro zakończonych (np. pilnik), płynów, żadnych rzeczy z kablem, np. prostownica, suszarka, oraz ostatnio wywalali babkom cienie do powiek i szminki...nie wiem dlaczego, bo miałam zupki w proszku i nic nie kazali wyrzucać... ale na wszelki wypadek kosmetyki do bagażu głównego chowaj...a no i leki..trzeba mieć papierek od lekarza jesli przyjmuje sie jakieś leki, które musza byc brane koniecznie, to samo tyczy sie insuliny

dziekuje Ci baaaardzo :* mam nadzieje,ze jakos dam sobie rade:)

Gość głowa w chmurach
Yohimm, ja lecę ryanaie'em do Anglii gdzieś w czerwcu, mozesz mi cos powiedzieć jak się one sprawują;)

Gość głowa w chmurach
*ryanair'em

Gość roopex1234
czesc. ja wiem dlaczego wyrzucali kosmetyki a zostawiali zupki w proszku. wg nowych zasad pod pojeciem "plyn" rozumiane sa nie tylko woda czy soki, ale tez wszystko co ma w sobie chociaz troche wody albo innego rozpuszczalnika. dlatego mascara, cien do oczu, blyszczyk to plyny. ale swoja droga to dziwne bo masz pozwolenie na rpzewiezienie "plynow" o lacznej objetosci 1 litr, jesli sa w opakowaniach o max objetosci 100ml i wszystkie wsadzone do osobnego plastikowego worka i pokazane w trakcie kontroli.

Gość roopex1234
cd. moze wyrzucali im z bagazu bo przekroczyly dozwolona objetosc?

Gość olimp3
W styczniu lecialam przez anglie. mimo iz celnicy w niemczech przepuscili ludzi z jedzeniem i nie dopatrzyli sie niczego zlego w przewozonych kosmetykach, brytyjczycy skonfiskowali ludziom cale jedzenie, kosmetyki. Nie mialo dla nich zanczenia, ze sa w hermetycznych opakowaniach. sprawdzili wszytsko.

Gość olimp3
oczywiscie, mowie o bagazu podrecznym

do glowa w chmurach w rayanie jest tak,ze mozesz miec 15 kg bagazu glownego i teraz juz weszlo,ze 8 kg bagazu podrecznego!! Ja lecialam w zeszlym tygodniu z Anglii do Polski i sprawdzali bagaze dokladnie tzn podreczny- moze trafilam na takiego goscia,ktory tak wszystko musial sprawdzic!! Ale lepiej miec wszystko tak jak oni tego wymagaja,bo moj bagaz podreczny byl za duzy-pod wzgledem wymiarow i musialam wyciagac cos!! A w nim mozesz miec wszystko oprocz jedzenia, ostrych przedmiotow, picia i kosmetykow!! Tzn inaczej, kosmetyki mozesz miec,ale nie wiecej niz 100 ml. W razie pytan - pytaj :) Pozdrawiam Ps. z jakiego miasta lecisz ?:)

roopex- wszystko co zawiera płyny? to dlaczego pozwalaja przewozic płyny w bagazu podręcznym do 100ml objętości i w plastikowym worku?chyba nie o to chodzi, ze nie moznaprzewozić kosmetyków: cienie do powiek, błyszczyk...a zreszta...najlepiej wejść na strone lini lotniczych i zobaczyć co piszą w regulaminie przewozu rzeczy i bagażu:) olimp3- ja leciała do anglii ostatni raz w lutym...i tez nie sprawdzali co mam w podręcznym,...a miałam jedzenie, ciasto, zupki w proszku...spowrotem miałam, chocby pringlesyw tubie, ciastka...kurcze, no ciekawe od czego to zalezy...może faktycznie od jakiegos \"widzimisię\" celnika? najlepiej faktycznie poczytac na stronie linii lotniczych:)

lecę centralwings z wrocławia. w podręcznym pewnie nie zabiore zbyt wiele, ze względu na laptopa. on sam juz troche wazy. z reszta podroz nie jest jakas dluga. chodzilo mi o bagaz ten wlasciwy:) dzieki za wszystkie rady 🌻

a co jeśli podczas lotu zachce mi się pić :o ....? trzeba kupić, prawda:(?

po odprawie celnej i tzw. rentgenie bagażu podrecznego:) udajesz sie na.... poczekalnie:) i tam sa sklepy i mozna kupic sobie picie..w samolocie też... ale nie wiem jaki jest koszt...

Gość samsero

Tutaj macie wszystko pokazane - empik.com/wings-walizka-kabinowa-peacock-abs-burgundowa-25-l,p1209218128,sport-p

Kwestia taka, ile chcecie na ten cel wydawać, ale moim zdaniem wydawanie większej kwoty po prostu nie ma sensu. 

Samolot to nie są łatwe warunki, a mimo wszystko nam taka torba przetrwała naprawdę bardzo długo.

Zwracajcie na to uwagę.