Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owocowawarzywa

Blyszczenie-TŁUSTA CERA-Nic nie pomaga=

Polecane posty

Gość owocowawarzywa

Jakies porady?

Gość mi też
trzeba z tym żyć:)

olej najlepiej jojoba jakas mieszanka olejow przeznaczona do twarzy (coraz wiecej tego) wzane zeby bylo bez parafiny i olejow mineralnych --- w najgorszym wypadku moze byc nawet liwka dla dzieci firmy Hipp takim wlasnie olejem smaruje sie rano twarz po myciu na jeszcze mokra skore a nastepnie dokladnie osusza papierowym recznikiem - mat dluzej niz po jakimkolwiek matujacym kremie tak dla pewnosci mozna przypruszyc buzie skrobia ziemniaczana lub kukurydziana (wbrew pozorom nie bieli) skora matowa ladnych kilka godzin - tanio i latwo!!!

Gość mi też
....a kilka dni później piękny wysyp na twarzy.

Gość owocowawarzywa
dziekuje bardzo mi pomoglas a powiedz mieszkam na wsi gdzie dostane olejek jajoba?

zadnego wysupu sama mam skore tradzikowa a uzywam z powodzeniem -- zapycha parafina ktorej w naturalnych olejach nie ma, natomiast zwykla oliwka bambino, nivea itp na pewno pozapycha pory i spowoduje wysyp najprostrze oleje migdalowy, winogronowy mozesz dostac w aptece (jakies 10 do 20 zl) jojobe czasem tez - ale prosciej przez internet- dobre oleje w necie kosztuja od 10 do 100 zl. (www.mazidla.com, www.biolander.com, www.ecospa.pl) - na tych stronach znajdziesz rowniez opis dzialania poszczegolnych olejow Hipp - jest to seria kosmetykow dla dzieci jest w Rossmanie jak tez w niektorych drogeriach i hipermarketach (jakies 10zl)

Gość a ja mam na zbyciu
olej z marchwii, z nasion bawełny i czarnej porzecki - czy to będzie dobre?

po marchewkowym bedzieszy wygladac jak marchewka -- ale mozesz zmieszac dwa pozostale i dodac tylko odrobine marchewkowego -- jakies 5% -10% calosci mysle ze taki zestaw bedzie dobrze sluzyl i dodatkowo poprawi koloryt przed latem :)

Gość a ja mam na zbyciu
no to może zrezygnuję z marchewkowego:)

Gość no ciekawe
bo mi jakoś nie pomogło, zresztą jak może na tłustą cere pomóc cos tłustego :O

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaqqq
puder Anti - shine firmy kryolan na bazie azjatyckiego ryżu kosztuje coś koło 60 zł ale to naprawde najlepszy kosmetyk

Gość dotty
A czy to prawda, że ten puder można tylko kupić w sklepie firmowym(nie daj się jakoś przez Internet)? Podobno jest świetny, ale jakoś nie chce mi się specjalnie po niego iść :P

Gość radzę wypróbować
narazie zwykłą mokę kukurydzianą albo modyfikowaną - tą z mazideł. Działanie pewnie podobne - tutaj kukurydziana, tam mąka ryżowa.

Gość radzę wypróbować
chodziło mi o MĄKĘ oczywiście.

owszem puder anti shine jest na bazie maki ryzowej ale to nie jest to samo co mąka ryzowa w opakowaniu....jakos mam opory by ładowac na siebie mąke puder jest naprawde super, wpisz w wyszukiwarce kryolan chyba mozna zamówic przez internet

dotty - nie chce ci sie po niego iść?? jak masz w swoim mieście namiary na kryolana to raczej nie pożałujesz, gorzej jak nie masz w swoim miescie

Gość dotty
Czyli naprawdę jest świetny??? A jak z resztą kosmetyków??

mam też krem do kamuflazu Dermacolor - super na since pod oczami, jako korektor oraz fluid Ultra foundation - trudno stwierdzic czy wole go czy maxa factora LP - bo kryje mniej ale wyglada naturalniej

Gość dotty
Mi właśnie zależy na tym, żeby makijaż wyglądał jak najbardziej naturalnie. A czy te kosmetyki nadają się dla początkujących? (zaczynających przygodę z makijażem)? :D

Gość kryolan
to profesjonalne kosmetyki do charakteryzacji. Może są trwałe, ale czy makijaż wygląda naturalnie... wątpię. Poza tym czytałam gdzieś na wizażu, ze nie można ich używać za często.