Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalalala

Zapowiedzi

Polecane posty

Gość lalalalalalala

czesc dziewczyny Mam pytanko: czy za zapowiedzi u mnie w kosciele nalezalo by cos zaplacic skoro ślub mamy w parafii mojego narzeczonego? a jesli tak to ile??

Gość no nie wiem jak to jest
dając dokumenty księdzu zgadzasz się na zapowiedzi i płacisz mu, a potem dajesz cynk w parafii drugiego małzonka i tam chyba juz nie płacisz.chociaż nie wiem .

Gość nie wiem czyje to
najlepiej spytaj księdza wprost; my tak zrobiliśmy i sytuacja była jasna od poczatku do końca; ale sądzę że trzeba będzie zapłacić

Gość eragegr
niestety małzonek tez placi :o to sie nazywa jakos pólślubek czy jakos tak

Gość a w ogóle ile płaci się
za ślub i kiedy? Czy w momencie spisywania protokułu, czy przed samym ślubem?

Gość nie wiem czyje to
musisz ustalić z księdzem; nam powiedział że za wszystko zapłacimy gdy już oddamy komplet dokumentów razem z zaśw. z poradni itp.- albo jak chcemy to możemy w dzień ślubu; no ale zapłaciliśmy w tym pierwszym z podanych przez niego terminów natomiast nic nie chciał od nas osobno na zapowiedzi my w sumie daliśmy 600 zł :O

Gość lalalalalalala
no ale czy w tej drugim kosciele gdzie sie nie ma slubu nalezy cos dac za zapowiedzi?? 600 zl??!! Bardzo dużo daliście!!

Gość nie wiem czyje to
z tego co mówią ludzie to na zapowiedzi koło stówki trzeba dać... no 600 to bardzo dużo ale co było robić :O w innych parafiach jeszcze gorzej bywa :O

Gość lalalalalalala
no to w takim razie niezle. Ja mam zamira dac 200 max 300 zl. Bo do tego tak i tak musze doliczyc organiste i czlowieka co otwiera kosciol (przepraszam ale zapomnialam jak sie ta funkcja nazywa) no i dodatkowo place za wystroj kosciola. Tak ze podsumowujac wyniesie mnie to i tak i tak okolo 800 zl :|

Gość nie wiem czyje to
u nas też mniej więcej tyle wyjdzie doliczając organistę..no zdzierstwo, szkoda słów...

Gość ja mam skromny slub
i 600zl moim zdaniem to bardzo duzo. Zreszzta powinno sie ceny dostosowac do mozliwosci. Jesli zyjemy za tysiac zlotych a inni za 5tysiecy to wiadomo ze nie damy tyle co tamci:)

Gość nie wiem czyje to
temat-rzeka... gdybyśmy nie mieli uskładanej kasy, to byśmy nie dali...zresztą gdyby poprosił o więcej to by nie dostał... jeszcze gorzej bywa w przypadku pogrzebów; tam to dopiero niektórzy wywalają cennik...