Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mir123bych

Reklamy a zakup zdrowych produktów

Polecane posty

Gość mir123bych

Czy reklamy w prasie, TV, Internecie skłaniają Was do zakupu zdrowych produktów? Czy pełnowartościowy sok, pełen witamin robi na was wrażenie? Pijecie soki z kartonu? Jak tak to jakie? Czytacie skład na opakowaniu by nie pić chemii?

Nie, nie piję soków z kartonów, bo te tylko zakwaszają organizm, a w nich tyle witamin co kot naplakał:O Mam nadzieję, że ludzie już coraz mniej dają się nabijać w butelkę i reklama nie jest dla nich wyznacznikiem tego co kupują a potem spożywają. Zawsze czytam co jest napisane na opakowaniu zanim coś kupię. Zaznaczam jednak, że moja wiedza jest jeszcze niewielka jeśli chodzi o zdrową żywność, ale staram się:)

nie jestem szczegolnie podatna na wplyw reklam, kupuje to, co lubie i co mi smakuje, bez wzgledu na to, czy jest to zywnosc ekologiczna, superzdrowa, czy chemia, emulgatory i sztuczne barwniki. na cos w koncu trzeba umrzec.

Gość chryzantemy zlociste
zawsze czytam etykiety. jesli cos jest reklamowane jako "zdrowe" czytam uwazniej niz zwykle, bo czesto to chwyt marketingowy, a ja nie lubie byc nabierana.

Gość soczkiem
no właśńie to pic te soki czy nie z kartonów czy butelek??

Gość mir123bych
A z jakich owoców wygniatasz? Bo ja wygniatam z mandarynek, pomarańczy wiśni i grejpfruta, mozolne i czasochłonne to ale satysfakcja napicia się 3 łyków własnego soku, niezastąpiona.