Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaro111

Chcę zmienić wiare na katolicką

Polecane posty

Gość jaro111

Witam mam do was nietypowe pytanie jestem wyznania prawosławnego a chciałbym zmienić wyznanie na katolickie. Czy ktoś orientuje się jak to zrobić? Gdzie moge się zgłosić. Czy będe musial ponownie się ochrzcić? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość ujyhtgf
jesli mozna wiedziec: dlaczego chcesz zmienic religie?

Gość jaro111
Przede wszystkim ze względów praktycznych. Nie jestem człowiekiem jakims głeboko wierzącym i nie wnikam w róznice między kościołami. w kościele katolickim przynajmniej będe wiedzial o czym mówi do mnie ksiądz bo w cerkwi urzywa się jakiegos języka starocerkiewnosłowiańskiego, który podobny jest do rozyjskiego i czuje się jak na tureckim kazaniu, nic nie rozumiem. Inna sprawa, że te nabożeństwa sa strasznie długie, dłuższe niz w kościele i to tez mi przeszkadza.

Gość loczek871
Zgłoś się do najbliższe parafii i zapytaj księdza.

Gość jestes faryzeuszem

mieszkam kolo cerkwi i z tego co slysze raz w niedziele jest msza odprawiana po polsku a msze nie sa takie dlugie u nas jak proboszcz sie dorwie do mikrofonu to ehh szkoda gadac

to ci zazdroszcze ciupasku bo u mnie to koszmar same ogloszenia mowione przez probosza trwaja 30 min wiec najczesciej na nich nie zostaje

Gość tez z innej wiary
A co chcesz dostac jakis papierek na to ze zmieniles religie czy co? A moze apostazja?

tez sie ciesze, ze takie tempo narzuca ;) a jak stare kobiety zwalniaja z pioenka to podchodzi do mikrofonu i przyspiesza tempo :P, ogloszenia to kilka minut. I komunie tez ekspresem podaje. Wiecie ile chorych i niedoleznych staruszek potrafi biegac bez laski? Powienie sie ZUS tym zainteresowac :P

zgadzam sie heheh z toba ciupasku jak jest komuinia to wyrywaja z lawek jakby kase rozdawli przyjma ja i powolutku na swoje miejsce u mnie jest duzo ksiezy ktorzy szybko i sprawnie odprawiaja ale proboszcz oh stary czlowiek odprawial msze rezolekcyjna na wielkanoc zeby nie bylo drogiej mszy na 8 to nie wiem czy by sie wyrobil eh i zawsze gada o tej polityce ze sie sluchac nie chce