Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amelia1

Rumba-pierwszy taniec

Polecane posty

na pierwszy taniec wybralam rumbe,mam juz choreografie wymyslona przez trenera ale chcialabym dodac jeszcze jakies fajne figury od siebie. jesli ktoras ma kurs rumby i moglaby mi go przeslac bede niezmiernie wdzieczna.dzieki :-)

Podam ci super utwory do rumby może coś sobie wybierzesz RUMBA - BARBARA STREISAND - Woman in love - BEE GEES - How Deep Is Your Love - BILLY JOEL - Just The Way You Are - BLACK - Wonderfull Life - CAROLE KING - Anyone At All - CELINE DION - Falling Into You - CELINE DION - My Heart Will Go On - CHICHI PERALTA - Sincortinas - DAN FINNERTY - A Groovy Kind of Love - EILEN FOSTER - Song From A Secret Garden - ELVIS - American Trilogy - ELVIS - Always On My Mind - ELVIS - And I Love You So - ELVIS - In The Ghetto - ERIC CLAPTON - Wonderful Tonight - FAITH HILL - Breathe - FUGEES - Killing me Softly - GABRIELLE - Out of reach - GEORGE MICHAEL - Careless Whisper - GLORIA ESTEFAN - I\'m Not Giving You Up - GLORIA ESTEFAN - Traces (of Love) - JESSICA SIMPSON - I wanna love you forever - KATIE MELUA - Nine million bicycles - LENNY KRAVITZ - I belong to you - LIONEL RICHIE - Endless Love - MADONNA - Take a Bow - MICHAEL BUBLE - The Way You Look Tonight - MICHAEL JACKSON - Cry - MICHAEL JACKSON - I Just Can\'t Stop Loving You - PAUL BRANDT - I do - POUND BOYS - K Pasa - ROBBIE WILLIAMS, NICOLE KIDMAN - Something Stupid - RONAN KEATING - When You say nothing at all - SANTANA - Samba Pa Ti - SHANIA TWAIN - From This Moment On - STEVIE WONDER - Isn\'t she lovely - STING - Fields of Gold - THE BEATLES - Besame Mucho - TINA TURNER - Golden Eye - TINA TURNER - Private dancer - TONI BRAXTON - Unbreak My Heart - TONY SALGADO, MARTIN JIMINEZ - Hoy Es Adios

wszystko jest do zrobienia.mam tak dobrane figury ze nie bede musiala rezygnowac z sukni moich marzen :-)

temat mam przemyslany,taniec ukladany przez profesjonaliste, ktory zna sie na rzeczy.suknia w niczym mi nie przeszkadza

Gość eueryer
samo wymyslenie układu nie załatwia sprawy. rumba wcale nie jest łatwym tańcem, trzeba dobrze wyczuwać rytm, mieć wyuczone odpowiednie ruchy. samemu się nie opanuje dobrze takiego tańca, jedynie pod okiem specjalisty. walc angielski jest uważany za prosty taniec, a jest spora różnica gdy ogląda sie samouków, a kogoś kto jest po kursie. tylko ostrzegam, bo rozpisanie układu to nie wszystko i po co się ośmieszać, by na siłę być oryginalnym.

Kwietniulka a ja uwazam ze to dobry pomysl:) czemu negujecie czyjes pomysly:) chce i czuje rombe, to niech zatanczy:) tancze od 13 lat, jestem instruktorka tanca, prowadze Szkole Tanca w Londynie, i ucze nowzencow - walca angielskiego i wedenskiego, poza tym sa pary, ktore chca koniecznie tance latynoamerykanskie - bo maja z jakihcs wzgledow do nich sentyment, czy sa wspomnieniem, pierwszy taniec moze tez byc wspomnieniem np. pierwszego wspolnego tanca latem, czy np. piosenki, i chca sie do teog nauczyc konkretnego tanca do konkretnej piosenki. Ucze pary takze na pierwszy taniec rumby, mambo kubanskie (np. do kultowej piosenki dirty dancing), cha-cha, tango argentynskie, itp. i naprawde mozna ulozyc taka choreografie, aby taniec sprawial przyjemnosc i nie meczyl Mloda Pare czy gosci:) Wiecie, jako instruktor najpierw robie wywiad srodowiskowy- np. jaka sukienke mniej-wiecej bedzie mloda miec, z trenem czy bez, np. w jakim wieku beda goscie, jaki parkiet,itp. I dzieki tym informacjom, mozna ulozyc piekna choreografie, bez szwanku dla sukni, aby taniec sprawial przyjemnosc parze a nie meczyl i oczywiscie ma on zachwycic gosci,a nie zanudzic:) Naprawde da sie wszystko zrobic:) Dziwie sie,jesli ktos mowi/pisze ze zna sie na tancu, i twierdzi ze cos jest blee, nie da rady czy niemozliwe... to znaczy...ze za bardzo nie zna sie na tancu. Takie moje zdanie, bez obrazy:)

taniec to jedna z moich pasji chociaz nie tancze zawodowo.nie mam dwoch lewych nog.wiem ze rumba jest trudna i wymaga duzo pracy i dlatego ja wybralam.nie jest powiedziane ze tylko zawodowcy moga dobrze w niej wypasc.jesli ktos czuje ten typ tanca to wyjdzie to naprawde dobrze.wiekszosc par wybiera walca bo jest prosty.ja nie chcialam tradycyjnego i latwego ukladu,wszystko jest do nauczenia wystrczy tylko wlozyc w to troche wysilku.

Amelia1 zgadzam sie, ja tez bym wybrala taki taniec, sprawia mi przyjemnosc i czuje sie w nim najlepiej:) u mnie niestety wyglada to tak,ze bede miala tance 2 laczone. Nie ukrywam ze wolalbym zatanczyc jakies mambo kubanskie czy rumbe, ale ze moj narzeczony jest Szkotem i bedzie w kilcie, to musimy polaczyc tak jakby 2 tradycje-2 style, czyli cos stylowego-powaznego, z tradycyjnym szkockim tancem.:)

Gość Do Huczne wesele
Woman in love nie jest rumbą. Można ją jedynie przearanżować na rumbę, ale w ten sposób można przearanżować wszystkie piosenki.

do wypowiedzi powyzej racja. wiekszosc utworo mozna przerobic na jakis konkretny taniec. bardzo widoczne to jest w \'\'Tancu z gwiazdami\'\':) wiekszosc tancow, a\'la dyskotekowych, przerobione na tance towarzyskie:)

Gość Wedding Planner
Ale w Tańcu z Gwiazdami aranżacje są doskonałe.

moje inne propozycje, moze tutuly wam nic nie dadza, wiec znalazlam na You Tube http://www.youtube.com/results?search_query=the+most+beautiful+girl+in+the+world http://www.youtube.com/watch?v=ZDoJ1JW0x1E&session=IJMb1ASznoEfLmFZ2NhZ25hSYzoJEd7uQ0sUd7WSgXHkUBuKz1TZP-qpOawxo4TyL7itRHV8AGQ-IiMClWeqnZ0oVgwERBCo_mUu3_VSZCd0aYKsKew3l7bzT7JMkusavGB6Ial-1p0dd06C00N9uGu0lvlYazfLZcvl2gComDgKFNv-FOxkIwfuAkeQko2XwSEgRRWRyKY= ta wolniejsza czesc of course:) nowoczesniejsza rumba:) jak ktos bedzie chcial wiecej wysle:)

aha, ktorzy biora rumbe jako pierwszy taniec niech nie biora Say Goodbye, bo pewnie i krytyka tu poleci:) ale Prince - The most beautiful girl on the world jak najbardziej:)

ines.ka-dzieki,jak masz cos wiecej to prosze przeslij.zawsze fajnie popatrzec :-)

Amelia1 a chcesz utwory? kurs tanca? jakies dodatkowe kroki? czy chcesz podpatrzec jedno i drugie na You Tube?

Ines.ka,chcialabym dodac jakies fajne kroki lub figury wiec jeśli masz jeszcze jakies linki to bylabym wdzieczna za podanie.mam jeszcze takie pytanko-gdzie w londynie uczysz tanca? Macie jakas sale do tych celow czy uczysz w domu.ja tez mieszkam w UK calkiem blisko londynu i chetnie skorzystalbym kiedys z twojej pomocy przy nauce tanca jeśli to możliwe.dzieki

Amelia1 napisz do mnie na maila, a odpowiem na wszystkie twoje pytania:) napisz od razu gdzie mieszkasz, i kiedy dokladnie masz slub. powiem ci wtedy kiedy najlepiej zaczac kurs tanca, lub dodatkowe kroki. Ja posiadam choreografie rowniez do rumby.

Gość elksika....
a moze oprawa pierwszego tanca www.totonshow.pl

Gość pierwszy taniec Gdańsk
Dla mnie najważniejsze było żebyśmy się z narzeczonym zgrali, żeby to było coś wyjątkowego, nie tylko dla nas, ale również w odczuciu gości. Zapisałam nas na kurs do http://sosalsa.pl/ Wypadliśmy dzięki temu rewelacyjnie!:)

Gość gość
Może sprawdź szkoły tańca z www.gdziewesele.pl ?? :0