Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koobi

Masc sterydowa w leczeniu wysypki u niemowlaka

Polecane posty

Witam! Mój 5-tygodniowy synek ma byc leczony mascią ELOSONE , poniewaz ma wypryski na buzi. Czy ktos ma doswiadczenie z masciami sterydowymi? Podobno nie sa obojętne dla organizmu...

Mi lekarze mówili, żeby po tygodniu robić przerwy. Takie maści przenikają do krwi. Na skórze m.in. powodują rozstępy. Też się ich boję, ale czasem nie było rady. Ten tydzień zresztą przeważnie wystarczył na zaleczenie;)

Gość nigdy nie stosujcie maści
sterydowych!!!

Twarz jest chyba najgorszym miejscem do leczenia sterydami-ja bylam bardzo przestrzegana, zeby smarowac cieniutko, i to elocomem wymieszanym z bazą robioną w aptece (2:3). Nie stosowalam też tej maści długo i póki co syn ma buzke gładka jak inne dzieci (w lutym skonczył półtora roku). Jak pisze Mama trójeczki-czasem nie ma wyjscia, trzeba byc ostroznym i powinno byc ok:)

Gość nigdy nie stosujcie maści
zawsze jest wyjście! W dzisiejszych czasach jest tyle preparatów bezsterydowych, że naprawdę nie trzeba niszczyć dziecku skóry sterydami i narażać je na niebezpieczeństwo.

Gość Nie wolno
Mój lekarz też odradzał maści sterydowe.Synkowi przepisał taką jakiś tam dermatolog i póżnie gdy zmieniliśmy lekarza(brak reakcji na leczenie)profesor który przejął leczenie syna powiedział ,że u tak małych dzieci w żadnym wypadku nie powinno się stosować takich maści.Jak pisze koleżanka są inne wyjscia.Wystarczy znaleść dobrego specjaliste.

Też miałam elocom rozcieńczany z robioną maścią. Stosowane przeróżne inne nie skutkowały:( NO, ale to było 9 lat temu, może faktycznie mam za stare informacje:D

Dziękuję za opinie :-) :-( mASC PRZEPISAŁA PEDIATRA.cHYBA SIĘ DO DERMATOLOGA WYBIORĘ JEDNAK. Pozdrawiam!