Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kol

Lekarz, który wyleczy mi kolana to kto? Ortopeda?

Polecane posty

Gość kol

Bolą mnie od dawna kolana. Raz byłam u reumatologa a ten bez badań przepisał mi dużą dawkę antybiotyku (120 tabl.). Stwierdziłam, że konował i nie brałam. Teraz jednak, po latach, ból pojawił się znowu i to jeszcze silniejszy. Postanowiłam iść do lekarza prywatnie. Do jakiego?

Gość reumatolog
albo ortopeda. najlepiej skonsultuj najpierw z lekarzem rodzinnym, bo najpierw i tak powinnas zrobic jakies badania, wiec mozesz zaoszczedzic czas i do specjalisty isc z wynikami (prawdopodobnie morfologia, ob, aso, rentgen kolan tez moze byc potrzebny...)

Gość kol
wszystko chcę zrobić prywatnie, bo nie chcę się urywać z pracy. dziękuję za wskazanie badań jakie powinnam zrobić.

Gość reumatolog
tych badan moze byc wiecej, ja tylko pamietam co robilam jak bylam mala i mialam podobny problem (w moim przypadku dzieciece zapalenie stawow). tylko rentgena mi nie robili, bo badania byly bardzo oczywiste i nie trzeba bylo. pozniej, w liceum, jak mnie bolalo jedno kolano i wyniki byly ok, to jeszcze robilam zdaje sie poziom jakiegos kwasu, ale nie pamietam dokladnie co (to dawno bylo) i toksoplazmoze.

Gość kol
przed pierwszą wizytą zrobię krew i rtg i zobaczymy co wykażą. później już lekarz mnie najwyżej odeśle na bardziej szczegółowe. dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam 🖐️

Gość gość
Osobiście uważam, że przypisywanie samych tabletek na stawy to jakiś absurd. Oczywiście sam polecam suplementacje, ale to nie jest stałe rozwiązanie! A gdzie rehabilitacja? Jakieś ćwiczenia na wzmocnienie stawów? Przez 3 lata miałem takiego lekarza, który mówił, że w mojej sytuacji nic już nie możemy poradzić, a ostatnim sportem, na jaki mogę sobie pozwolić jest spacer. Na szczęście postanowiliśmy szukać profesjonalistów i natrafiliśmy na Sport-Klinikę. Dzisiaj biegam jak szalony, a na dodatek zniknęły jakiekolwiek bóle, ale żeby to osiągnąć musiałem przejść kilka zabiegów, a także ciężką rehabilitacje. Nie zmienia to faktu, że warto było.

Gość KermitekXXX
Z mojego osobistego doświadczenia polecam dr Sankowskiego ze szpitala Orthos w Komorowicach pod Wrocławiem. Super człowiek z ogromnym doświadczeniem. Placówka bardzo dobrze wyposażona i gotowa nawet na najcięższe przypadki. Doszedłem tam do zdrowia po ciężkim wypadku w pracy i uważam, że śmiało mogę polecić to miejsce wszystkim potrzebującym.

Gość gość
Poszukaj lekarza sportowego. Być może potrzeba wstrzyknąć kwas hialuronowy. Mnie pomogło. Poszukaj dobrego klubu piłkarskiego w swojej okolicy i dowiedz się, kto jest klubowym lekarzem.

Gość rosalilly
Z doświadczenia wiem, że dobry ortopeda potrafi zdziałać cuda. Co do zabiegów na kolana, to ostatnio słyszałam o takiej innowacyjnej metodzie z wykorzystaniem komórek macierzystych. Właśnie w Orthosie też ją wykorzystują.

Gość KermitekXXX
Rozmawiałem z dr Sankowskim właśnie o tej metodzie komórek macierzystych ale doszliśmy do wniosku, że na chwilę obecną zostawimy to na czarną godzinę gdyby coś (odpukać) nie poszło.. Póki co nie ma mowy o ich wykorzystaniu ;) dla mnie dobrze ;)

Gość gość
Kolanami zajmują się ortopedzi. Jeżeli poszukujecie dobrego gabinetu ortopedycznego na terenie Wrocławia to polecam wam zgłosić się do www.lekarzortopedawroclaw.pl Sama korzystałam z ich usług i mogę potwierdzić ich pełen profesjonalizm.