Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika_19

dziwna wysypka na szyji i dekolcie... pomozcie

Polecane posty

mam czerwona wysypke na szyji i dekolcie... najpierw myslalam ze to pryszcze i smarowalam brevoxylem ale jest jeszcze gorzej.. co to moze byc?? co z tym zrobic??? to jest paskudne!!

Gość mundurek
pewnie po nowalijkach. Może wypij wapno.

Gość mundurek
koleżanka tak miała po nowych ziemniakach. Przynajmniej tak ocenił to lekarz.

a nie wiesz co jej na to dal.. jak nie przejdzie do poniedzialku to pewnie pojde do lekarza ale d\\zis to mnie nikt nie przyjmie :( zastanawialam sie czy to nie potowka...

Gość fthrfhg
przemywaj tonikiem, nie drap, możesz się wykąpać w wodzie z krochmalem. jeśli masz allertec czy zyrtec to weź. niczym tego nie smaruj.

Gość anileczek3
sluchajcie ja od paru dni tez mam wysypke na dekoldzie i szyi,troche tez na brzuchu:/bylam u lekarza i dal mi tabletki.stosuje je juz od 3dni i tak jakby niklo ale zobaczymy a te tbletki to ALLERcalm ale nie wiem czy sa w polsce bo ja mieszkam w Irlandii,nie zaszkodzi zapytac.Jak bede dokladnie wiedziala co to jest dam znac.buziaki i nie lamcie sie:-)

Witam! Temat lekko podstarzały, ale właśnie wczoraj uraczyła mnie swoją obecnością wysypka na szyi. Dzisiaj nie dosyć że się powiększyła na szyi to mam ją na wierzchu dłoni (w bardzo małej ilości) oraz w okolicach oczu (szczególnie obdarzone są nią kąciki oczu). Dodam, że ostatnio nie zmieniałam żadnych kosmetyków a co do spożywanych przeze mnie posiłków to przez cały czas jem to samo wyjątkiem były ostatnio pomarańcze, które uwielbiam :) Istotną wiadomością może być również to że jestem po kuracji antybiotykiem (jednakże używałam już tego antybiotyku i raczej nie miałam po nim wysypki). Rok temu miałam to samo w o wiele mniejszej ilości aż w końcu z dnia na dzień zeszło. Co to może być? Czy to zaraźliwe? Na wigilię 2008 roku moja bratanica miała ospę czy to właśnie może być ona, czy raczej nie? Proszę, pomóżcie.

Gość KarminowaPanna
Kiedys wyskoczyla mi taka wysypka na dekolcie. Nie wiedzialam co to jest, pozniej zorientowalam sie, ze to od perfum- nagle zaczely mnie uczulac.

Gość masz ....
a może to Łupież różowy Giberta

Gość to wszawica łonowa
idź do dermatologa zanim zaatakuje ci oczy i usta

Gość laryska
ja tez mam taka wysypke, jestem po kuracji antybiotykiem dalacin c moze byc po tym? nie swedzi ale strasznie wyglada:(

ja miałam to po antybiotyku również mnie nie swędziało. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził że to najpierw od bananów a później od szamponu i jak sie okazało po wizycie u dermatologa było to po antybiotyku ;)

witam,mam to samo od lat i zaden lekarz nie potrafi mnie z tego wyleczyc co gorsze, zanim zorientowalam sie ze to po antybiotyku to zastosowano kuracje wlasnie antybiotykiem ,inny sterydami itd.itd prosze pomocy,czym leczyl cie dermatolog,rozumiem ze skutecznie;)

Dostałam maść i tabletki... Tabletki: LORATAN polecam je bo są super, dosyc tanie, działają super i poprawiają cerę. Pomogły nie tylko na wysypkę. Biorę je od tamtego czasu około dwie tygodniowo i cera jest jak u noworodka. Maść: POLCORTOLON 0,1% koszt 2,41zł też super tylko nie kazała mi za często stosowac na twarzy. Tylko raz dziennie miałam twarz smarować.

Gość kolajola
Witam. jestem po kuracji antybiotykowej dalacinem i moje przypuszczenia sie potwierdzily czytajac powyzsze opinie....uczulenie na dekolcie jest po antybiotykowe.ktos moze wie co powinnam zarzywac/smarowac z lekarstw dostwpnych w uk? dzieki:]]

Spójrz post wyżej. Ja również miałam ją od antybiotyku. Ale nie wiem czy te leki są w UK

Gość anulllla
ja też właśnie kończę kurację antybiotykową i mam wysypkę na dekolcie i koło ust

Gość ja mam uczulenie na słońce
w tym miejscu ( dekot)

Gość Dobry samarytanin XD
Ja też mam taką ale to chyba przez alergię pij wapno i zyrtec ja jutro zrobię sobię okłady z zaparzonego Bratka (może coś pomoże :-/ )acha radzę ci nie wychodzić na słońce bo będzie ich coraz więcej Życzę owocnej walki z wysypką ( bo dobrze znAm ten ból )

Gość gośćDODA33
wiele lat temu miałam podobną wysypkę.na samym począdku swędziała mnie skóra w okół oczy ,była dziwnie zmarszczona i sucha.potem zaczeła mnie swędzieć szyja ,dekola i pojawiły się małe czerwone krostki które strasznie swędziały .kiedy goiły się krostki,pod nimy została czerwona plama ktora swędziała ale i piekła.po miesiącu dostałam się do dermatologa który powiedział że to łojotokowe zapalenie skóry i dał mi białą chłodzącą maść robioną w aptece,która kosztoała 5 zł i pomogła mi w 3 dni.niestety wiele lat mineło i nie pamiętam składu .teraz po latach wróciło ni się to świństwo i wydałam już dużo pieniędzy na inne maśći i nic nie pomaga.dermatolog u którego byłam przepisuje mi coraz to inne leki i maśći i nic nie pomaga. powiem tylko tyle jest to choroba skóry która uaktywnia się przy jakimś alegrenie ,fluid,krem, owoc,lek,pożywienie,perfum.jestem w trakcie poszukiwań starej receptury tej maśći jak odkryje to cudo to dam wam znać .troszkę załagodziła mi ostatnio maść sudokrem dla dzieci ale to jeszcze nie to pa

Gość gość
Stary temat, ale pewnie aktualny :P niektórzy mają wysypkę ze stresu, zdarza się to np. młodym nauczycielkom.

Gość gość
Wlasnie mam czerwona szyje i dekolt. w ubieglym roku o tej porze tez to mialam. Nie wiem od czego. Mam leki od ubieglego roku i biore,ale cos nie pomagaja. Dzis 3´-ci dzien,zero poprawy.lek to -Lirra Gem 5mg Posmarowalam olejkiem arganowym,moze cos pomoze. Wczoraj smarowalam Tormentiolem. Macie jakies inne sposoby. Dziekuje.