Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce zareczona

SEX....tak ale po ślubie!!!

Polecane posty

Gość wkrótce zareczona

Jestem z chłopkiem od ponad 3 lat, i czekamy z seksem do slubu, bo wiemy ze to wzmocni nasz zwiazek:) ale szczerze mowiac to sie boje troche tego pierwszego razu... A Wy czekacie??

Gość kshnujbd
wydajesz mi sie głupia baba ktora chce pokazac jaka to ja jestem porzadna.szkoda mi ciebie ,bo moze twoj chłoptas co innego mkowi a co innego robi,wierzysz w to,ze mezczyzna wytrzyma bez seksu 3 lata?

Gość moją koleżankę facet zostawił
po ponad pięciu latach związku (ona miała 16lat jak zaczęłi być ze sobą, on 18) i nie dał rady.. ona teraz płacze już ponad pół roku, a on zakochany w nowej dziewczynie - i to jak! aż miło popatrzeć na taakie gruchające gołąbki;) a też zarzekał się że do ślubu.. taaa 💤

Gość wkrótce zareczona
wyobraż sobie ze tak.. jest mi wierny i czeka na mnie ...a pozatym tez jest prawidzkiem i dobrze wie ze taka wstrzemiezliwosc przed slubem zaowocuje w przyszlosci!!! nie pisze tego z powodu aby pokazac jacy my to jestesmy święci i cnotliwi.

Gość wkrótce zareczona
widze za na palcach jednej reki mozna policzyc teraz osoby, chłopakow i dziekwczyny ktore sie szanują...przykre

a co szanowanie sie z seksem wspolnego ma?? jesli ma cie ktos szanowac to bedzie a jak nie to i seks do nocy poslusbnej nie pomoze.

Gość ha ha ha haha a
laska a ty się szanujesz bo nie dajesz prawdziwej rozkoszy, cielesna jest przeciez dopelnieniem uczuciowej (nawet zdaje sie pismo tak mowi)?? no to powodzenia... jak się kogoś kocha to się jest pewnym ze zawsze będzie sie razem, i ze slubem i bez, po co te cyrki - nie bedzie sexu bez papierka? nic dziwnego ze faceci wolą odejść do dziewczyny, która kocha całą sobą naprawdę - i duszą i ciałem.. to nie ma nic do szanowania siebie

Gość wkrótce zareczona
a zasady, wasza wiara??

wiara w co?? ze facet bedzie ze mna do konca zycia bo za przeproszeniem dupe zobaczyl po slubie??? tu naprawde papier ci w niczym nie pomoze i nie spodziewaj sie ze nie sprobowal lub nie sprobuje innej kobiety :) bo z twoja wiara ty pewnie faceta innego nie :)

Gość taka ja ala
ja rozumiem troche autorke... tez tak kiesys mowilam. mimo ze z moim kochanym jestem juz ponad 2 lata to nie wspolzylismy, co prawda aby byl sex nie trzeba od razu pelnego stosunku. wiec inaczej sobie radzimy:P.......nie wiem , czas pokaze co bedzie dalej, ale jakbym bardzo chciala to do slubu bym nie czekala.

Gość Sporo tracicie....
Po co czekac? Czy slub naprawde cos zmieni w waszym zyciu? Przeciez to czysta formalnosc. Ja jestem za swoim chlopakiem 7 lat (ja mam 24 on 25).Od ponad dwoch lat mieszkamy razem w naszym cudowmnym mieszkanku, nie mamy slubu i jest nam z tym dobrze. Chcemy byc razem, jestesmy razem ale nie widzimy potrzeby wydwania kasy na slub, nie teraz, mamy inne priorytety. Seks zaczelismy uprawiac po pol roku znajomosci, czyli juz ponad 6 lat. Poczatki byly rozne, bo tak na ogol jest, teraz jst cudownie, eksperymentujemy w lozku, kochamy sie kiedy mamy na to ochote, czasami w roznych miejscach, bo nokt nas nie ogranicza mieszkajac samemu. Uwazam ze powinno sie sprobowac seksu przed slubem podobnie jak mieszkania razem przed zawarciem zwiazku malzenskiego. Wtedy wiesz wszystko o tej osobie.Jakie ma przyzwyczajenia, co lubi, czego nie lubi. Docieracie sie ! Podobnie w seksie. Nie wyobrazaj sobie ze wasz pierwszy raz po slubie bedzie jak z bajki. Jesli on jest prawoczkiem to zapewne bedzie mial wytrysk jak tlyk osie do ciebie zblizy. Seksu trzeba sie nauczyc, To sztuka milosci, ktora sie odkrywa z kazdy dniem .Polecam zaczac juz teraz, bo nie wiecie co tracicie.

Gość Sporo tracicie.niestety
Po co czekac? Czy slub naprawde cos zmieni w waszym zyciu? Przeciez to czysta formalnosc. Ja jestem za swoim chlopakiem 7 lat (ja mam 24 on 25).Od ponad dwoch lat mieszkamy razem w naszym cudowmnym mieszkanku, nie mamy slubu i jest nam z tym dobrze. Chcemy byc razem, jestesmy razem ale nie widzimy potrzeby wydwania kasy na slub, nie teraz, mamy inne priorytety. Seks zaczelismy uprawiac po pol roku znajomosci, czyli juz ponad 6 lat. Poczatki byly rozne, bo tak na ogol jest, teraz jst cudownie, eksperymentujemy w lozku, kochamy sie kiedy mamy na to ochote, czasami w roznych miejscach, bo nokt nas nie ogranicza mieszkajac samemu. Uwazam ze powinno sie sprobowac seksu przed slubem podobnie jak mieszkania razem przed zawarciem zwiazku malzenskiego. Wtedy wiesz wszystko o tej osobie.Jakie ma przyzwyczajenia, co lubi, czego nie lubi. Docieracie sie ! Podobnie w seksie. Nie wyobrazaj sobie ze wasz pierwszy raz po slubie bedzie jak z bajki. Jesli on jest prawoczkiem to zapewne bedzie mial wytrysk jak tlyk osie do ciebie zblizy. Seksu trzeba sie nauczyc, To sztuka milosci, ktora sie odkrywa z kazdy dniem .Polecam zaczac juz teraz, bo nie wiecie co tracicie.

Gość Sporo tracicie.niestety

Gość taka ja ala
ja sie nie zarzekam ale powiem szczerze ze jakos nie moge sie przegonac do samego stosunku, kiedys juz prawie zaczynalismy i juz zaczynalo bolec, nie mowiac o tym co bedzie dalej...wole dlatego seks oralny i rozne tego typu pieszczoty.

Gość liko
wkrótce zareczona napisałaś "widze za na palcach jednej reki mozna policzyc teraz osoby, chłopakow i dziekwczyny ktore sie szanują...przykre" dlaczego oceniasz innych pisząc, że Ci którzy uprawiają sex się nie szanują wzajemnie. Może jednak jest odwrotnie i to Ci ludzie się nawzajem szanują tak, że potrafią być ze sobą a nie wycofują się i odbierają sobie wzajemnie coś pięknego. Obyś się boleśnie nie przekonała na sobie, że nie było warto. Poczytaj to forum takim tematów było przynajmniej kilkadziesiąt. Czekanie do ślubu - jedna z największych bzdur jakie człowiek, a właściwie kościół dla człowieka wymyślił.

Gość
nie rozumiem was.Moze ona wlasnie dlatego tak robi zeby sprawdzic czy facetowi zalezy na niej czy tylko na jej ciele.Poza tym to wszystko zalezy od przekonan religijnych.Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i nie mowie,ze jak ktos ti robi przed slubem to jest be.Ale skoro dzkiewczyna ma takie przekonania religijne to nie piszcie jej:zobaczysz,on Cie zostawi.bo to jest po prostu chamskie:O No i autorka tez niech nie pisze,ze ci co nie czekaja nie szanuja sie:)

Gość wawiak
Kojena nawiedzona którą boli dziewictwo i szuka bratnich dusz. Dla mnie seks i miłość to jedno a małżeństwo to drugie. Powtórzę przedmówców Co ma akt ślubu do seksu, szacunku czy nawet miłości? To tylko papier który nie świadczy zbyt wiele

Gość
------->liko,ale ty glupoty wypisujesz: Może jednak jest odwrotnie i to Ci ludzie się nawzajem szanują tak, że potrafią być ze sobą a nie wycofują się i odbierają sobie wzajemnie coś pięknego. nie znaczy,ze jak ty uprawiasz seks przed slubem to wszyscy musza.I co to ma znaczyc:obys sie bolesnie nie przekonala:O

Gość
wawiak sama jestes nawiedzona:OMowie tylko co mysle

Gość
a poza tym akt slubu dla niektorych to nie tylko papier chcialam zauwazyc

Gość do hhhh
przywłaszczasz topic? halo! ludzie piszą to co mślą i tyle, każdy ma swoje zdanie - jak widać większość podchodzi do sexu (nie mówiąc juz o jakimkolwiek szacunku czy jego braku!!) zdrowo i koniec. ich sprawa. nie jestes zdaje się adwokatem autorki, więc wyluzuj.

\"niech moje słodkie ręce dziś pieszczą innej ciało byś mogła się przekonac jak krzyczy mało mało\" :classic_cool: głupie. głupie. to czekajcie sobie dziewczynki. a ja mam to gdzieś głęboko jeśli to jest ten facet, jeśli to jest ten moment. no i ubezpieczenie od niespodzianek ;)... róbcie co chcecie. ale i pozwólcie innym robić co chcą :classic_cool: \"niech mój pocałunek na ustach innej gości...\"

Gość
masz racje nie jestem jej adwokatem!!!!!!! ale to wy pierwsi zaczelisce na nia najezdzac zanim cokolwiek powiedziala o tym,ze ktos sie nie szanuje.wiec troche sie jej nie dziwie

Gość wawiak
A tak się składa że akt słubu to prawdziwy papier, dokument urzędowy. Ja znam jedną parę ktra czekaała do ślubu. To znaczy ona uparał się że dopiero po ślubie. Gościu był cierpliwy, ale gdy okazało się że po ślubie też nie chiała z nim sypiać to wkońcu nie wyttrzymał i zaczął chodzić na dziwki. Nadal sa razem i z tego co wiem sypiają mniej więcej raz na miesiąc bo ona częściej nie potrzebuje. Wszyscy mu sugerowaliśmy że skoro dorosła kobieta nie chce z nim się kochać to może coś z nią nie tak. Niestety mieliśmy rację. Z zoną sa nadal ale na dziwki przepuszcza pół pensji.

Gość
no dobra,ale nie mogli np isc obydwoje do seksuologa?

Gość najzabawniejsze są te
co się tak strasznie szanują, że do rączki i buzi to wezmą, ale do pipki to już nie wpuszczą. Tak jakby to była wielka różnica. Błonka to może i jest, ale nikt nie wmawia, że seksu nie było... oszukują się i tyle.

Gość
A tak w ogole to fajnych ma facet przyjaciol:wiesz,ona jest dorosla i nie chce sie kochac:cos jest z kobieta nie tak:O

Gość
Ludzie,ja nie mowie,ze ja jestem warta wiecej szacunku niz kobieta ktora robi to przed slubem!!!!!!!! Chce tylko pokazac,ze mozna na to patrzec z innej strony

Gość flaki na wierzch
seks jest seks chyba wiekszosc by sie oburzyla tym oralem niz samym aktem wspolzycia troche nie rozumiem,juz seks byl ale zaczynalo bolec?? to jakie to czekanie do slubu?? powiedz otwarcie ze sie boisz ale nie sciemniaj ze seks przed slubem oznacza brak szacunku do partnera czy samej siebie

Gość wawiak
Wina jest po obu stronach Jej taka że wmanipulowała go w małżeństwo a jego taka że dał się wmanipulować. Są dorośli i masz rację ze to ich sprawa. Poprostu to jedyna para jaką znam która czekała z seksem do ślubu. Nie łączy ich już miłość ani porządanie , łączy ich wspólne mieszkanie i tyle. Rozumiem że pary które mają taką potrzebę aby zaczekać do ślubu. To nie praktyczne ale mają do tego prawo. Gorzej jednak gdy tylko jedna ze stron chce czekać. Wtedy to już problem