Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowa majsterklepka

Jak nie zwariować nie mając pracy - mały poradnik ....kobiety nie pracującej

Polecane posty

Witam!:) 🌻 :) 🌻 :)🌻 Zakladam niniejszy topik, ponieważ uważam, ze brak jest takiego miejsca, w którym można byłoby przeczytać rady jak myśleć i zachowywać się w sytuacji, gdy tracimy pracę a kolejne dni utwierdzają nas w przekonaniu, że jeśli niedlugo jej nie znajdziemy to zwariujemy albo stanie się coś gorszego (jeśli się mylę i znacie takie miejsca - odeślijcie mnie do odpowiedniego miejsca w necie, gdzie można takie wsparcie uzyskać). Mam prośbę: jeśli ktoś z Was ma jakieś rady, jak myśleć, co robić a czego nie gdy szukamy pracy i mimo wysiłków nie mozemy jej znaleźć - proszę aby się tu nimi z nami podzielił. Mile widziane są krzepiące rady i przyklady z życia wzięte, oraz dane z badań naukowych, które dotyczą tematu;) Ja natomiast proponuję, aby na tym topiku stworzyć nasza małą grupę wsparcia i starać się mysleć pozytywnie (mile widziane sąinformacje i linki, które pomagają pozytywnie nastawić się do rzeczywistości). Tak więc zaczynam:) Rada1 (moja): mimo, że już nie wstajesz rano i nie pędzisz do pracy nadal masz dużo do zrobienia. Jesteś panią swego czasu i nie wolno Ci go marnować siedząc zbyt dlugo na topikach typu "jak nie zwariować nie mając pracy" (ani na innych na kafe!) Lepiej postaraj się nastawić na to, ze masz szukać pracy aktywnie i nie czekaj, ze ktoś da Ci gotową receptę, jak zarobić pieniądze. Czeka Cię ciężka praca, czyli szukanie pracy, stwórz własny plan i działaj!

Gość ja nie pracuję

znajdz sobie bogatego chlopaka nie bedziesz musiala pracowac bedziesz pania domu i bedziesz wydawac pieniadze :classic_cool:

ze względu na to, że wpis Twoj uznaję za wysoce niemerytoryczny pozostawię go bez komentarza 🖐️

Gość ja nie pracuję
a masz jakiś zawód???

Gość z cukrem
ja pieprzę takie porady, chcę pracę a nie porady!

Gość mały poradnik ....
up

to dobrze ze chujowy. bo moj zawod : piekna!

Dla mnie to też topik na czasie. Nie pracuję od pół roku, szukam pracy mniej więcej od 4 miesięcy. Też momentami już mam dosyć siedzenia w doku...Przez kilka miesięcy miałam słaby dostęp do neta, więc uzależnienie od kafe mi nie groziło;) Jak sobie wypełaniam czas: -gotowanie, sprzątanie, pranie, czyli standard. -do odległych nawet sklepów czy urzędów chodzę piechotą (chociażby dla zdrowia) -oczywiście intensywanie szukam pracy, ale rozmów miałam niewiele -spotykam się ze znajomymi, ale...oni pracują lub studiują, więc czasem to już wolę w domu siedzieć niż słuchać jak inni mają lepiej...:( Jak widzisz moje pomysły nie są cokolwiek intersujące, jednakowoż życiowe... Topik mi się podoba,ale mam nadzieję,że w końcu znajdę pracę, bo nadmiar wolnego czasu mi nie służy;)

Gość no nnnono
ej, przestańcie dawać te glupie chamsie komentarze 😠

Gość dzis stracilam prace
Przylaczam sie, dzis mi podziekowano bez mozliwosci obrony, jestesm na dodatek za granica, mam nadzieje, ze jakas prace szybko znajde, wolalabym jednak zeby to bylo cos fajnego, a nie wieczne bary i restauracje :(

Gość kiedyś będąc bezrobotną
swój czas poświęciłam innym potrzebującym za pomocą wolontariatu i uważam to za bardzo dobry pomysł - człowiek bezrobotny szybko zaczyna myśleć, że jest niepotrzebny, a taki wolontariat pozwala uwierzyć, że jednak ktoś ciebie potrzebuje. Mnie to baaaardzo pomogło odzyskać równowagę psychiczną. Pozdrawiam :)

Gość fajna idea
szkoda tylko, ze do zycia potrzebne sa jeszcze pieniadze :(

Ja poszłam na studia podyplomowe,ale TYLKO dlatego,że mam zasiłek dla bezrobotnych....

Gość to bardzo trudne nie zwariowac
w takieej sytuacji

Gość baweczka
Rada2: powinieneś wiedzieć, że w chwili gdy tracisz pracę moze się okazać, ze tak naprawdę nie ani jednego przyjaciela. Ludzie odsuwają się często od tych, którzy mają kłopoty, bo boją się, ze obarczysz ich swoimi problemami i będziesz chcial pozyczyć pieniądze. Bądz na to przygotowany i nie licz na niczyje dobre slowo, bo możesz się nigdy nie doczekać. Po prostu działaj!

Gość kwietniowaaa
a w ile miejsc" uderzacie" szukając pracy?

Gość dlugopisikmaly
podnoszęę

ja też nie pracuję ale chwilowo bo przebywam na zwolnieniu lekarskim, niedługo to będzie urlop macierzyński ale zajęłam się kosmetykami. Avon miałam już wcześniej a teraz Faberlic i jestem zadowolona, mam dla siebie taniej dobre i tanie kosmetyki no i czas szybciej leci....

Gość a mocie poradzy dla
pracujących za dużo???

Gość ajakbym chciala
chcialabym pracować za duzo...

Gość dlugopisik mal

Gość minia minia
szczerze mwiąc to nie wiem jak...:o