Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

argila

Tipsy na nierównej płytce paznokcia ?

Polecane posty

Na kciukach i palcach wskazujących mam bardzo pofałdowaną strukturę plytki paznokcia. Jest to genetyczne. Moja mama ma ten sam problem. Paznokcie mam bardzo słabe i mimo odżywek nie mogę zapuścić nawet milimetra. Zdecydowałam sie na tipsy, jednak na tych palcach, żel bardzo słabo sie trzyma. Czy znacie sposób jak zwiększyć przyczepność? Jak uzupełnić bruzdki na paznokciach, żeby dobrze trzymał się tips? A może wystarczy dobry primer, albo to kwestia dobrego żelu. Polećcie mi dobry żel. Proszę. A paniom które uważają, że tipsy są fuj, poprostu polecam inne ciekawe wątki na forum ogólnym. Proszę o rzeczowe wypowiedzi.

Gość homaria
Zanim powiesz, że coś jest "genetyczne" idź do dermatologa i to sprawdź!

A co w tym takiego dziwnego, to już nie można mieć czegos nie tak od urodzenia po mamie?

na pewno przed robieniem tipsow spiluja ci troche plytke paznokcia zeby wyrownac te \"pofaldowania\"... bedzie dobrze :D

O nie, nie, bruzdki są głębokie, poza tym nie piłuje się płytki astic, chyba to wiesz, tylko delikatnie matuje...

Gość jak wiesz lepiej to
po co pytasz? :O

Gość enao
a czym sie matuje?? nie pilnikiem? :P

nie znam sie na tym jakos specjalnie wiec chyba za bardzo nie pomoge ;) ale zycze powodzenia! pozdrowionka 🖐️

Gość koalinka1
raczej dobry primer, polecam avon, ma znakomite primery

powinnas zrobic tipsy zelowe,metoda trojfazowa.w przypadku pofaldowanej plytki naklada sie jedna warstwe zelu podstawowego na paznokiec,szlifuje i na to dopiero przykleja tips. ja robilam to wiele razy z powodzeniem.