Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enigggggggmaaaa

majaki jest tytuł tego utworu? proszę o pomoc./ grechuta

Polecane posty

Gość enigggggggmaaaa
kurcze nie mogę wkleić linka. trzeba znależć grechuta, a potem otworzyć - zmarł marek grechuta

Gość enigggggggmaaaa
zaczyna się od PAMIĘĆ

Gość enigggggggmaaaa
zaczyna się od PAMIĘĆ

Gość enigggggggmaaaa
zaczyna się od słów: PAMIĘĆ

Gość które to
no chyba tytuł to właśnie "Pamięć". Tak mi się wydaje. Coś tam jest: jesteś błękitem mym, czy coś...

Gość Tak tytuł to
"Pamięć" 🖐️

Gość enigggggggmaaaa
TEŻ TAK MYŚLAŁAM, ALE JAK SZUKAM UTWORU O TYM TYTULE, TO NIC NIE MOGĘ ZNALEŻĆ.... :(

Gość enigggggggmaaaa
OK. DZIĘKI WIELKIE . W TAKIM RAZIE SZUKAM DALEJ, JUŻ UPEWNIONA. :) MUSZĘ TO MIEĆ!!!!!!!!!

Gość rrrrrrrrrrrrrrrr
"Miłość" Już tyle dni Ciebie u mnie nie było I przez ten czas nic się nie wydarzyło Bo mój cały świat jest dla Ciebie - a Ty Jesteś mi światem, doliną wśród mgły Powietrzem, ziemią i wodą Słoneczny blask i księżyca latarnia Wiosenny wiatr, który włosy rozgarnia Brylanty gwiazd rozrzucone jak mak Upojność łąk i dzikiego bzu krzak I cisza drzew nieruchomych Wszystko dla Twej miłości Wszystko do jej stóp Wszystkie świata mądrości Najwspanialszy cud Wszystko by jej nie stracić Aby mogła żyć Wszystko za te słowa dwa Te słowa: kocham Cię... Zegarek ten, co ustalał spotkania Tych kilka płyt, do wspólnego słuchania Krzesła i stolik, dwa okna i drzwi Ten nasz prywatny świat nocy i dni Świat przez nas zaczarowany Sahary żar gasił chłodne spojrzenie Niagary szum tłumił smutne westchnienie Milczenie gór było echem złych słów Słoneczny brzask zmywał pamięć z mych snów A wicher rozwiewał chmury Wszystko dla Twej miłości Wszystko do jej stóp Wszystkie świata radości Najcenniejszy łup Wszystko by jej nie stracić Aby mogła żyć Wszystko za te słowa dwa Te słowa: kocham Cię... Ostatni grosz by ją nakarmić Ostatek sił by ją ocalić Najlepszy żart by ją rozbawić Najlepszy wiersz by ją zachwycić By była, by była szczęśliwa...

Gość enigggggggmaaaa
piękne! ale to nie ten utwór. :)

Gość Tak tytuł to
"Pamięć" Płynie wciąż z prądem nowych dni lecz czasu zamieć nierzadko gubi piękne sny Młodości czysty kwiat Radości pełen świat gdy ja szukam do drzwi pamięci mojej ciągle stukam Otwieram drżącą dłonią je szukając dobrych słów z poezji pięknych snów bo wiem że jesteś zielenią mą jesteś błękitem mym Dobra poezjo, sługo życia ponad światem złym Kiedy przypomnę cię wierszu, co bronisz mnie bym nie zamieniał serca w kamień przez noce i dnie Pamięć ma wzywa cię przez zagmatwany los Dobra poezjo, sługo życia wypełnij mój głos Nie można żyć bez wody Nie można życ bez chleba Ale płomienia i ochłody w duszy też szukać trzeba I kiedy czasem odpływam poezja jak z papieru łódka Pamięć niech będzie wciąż żywa dla wierszu o szczęściu i smutku Życie, tysiącem ksiąg spisane ludzkie życie przeżyło tyle różnych chwil Cudowny serca lot tragiczny losu splot lecz wiem że pamięć zaciera wiele w myślach lecz nie kłamie, wierząc że oprócz cudów co zmieniają życia ból w komfortu ciepły tiul jest wiersz Jesteś zielenią mą jesteś błękitem mym Dobra poezjo, sługo życia ponad światem złym Pamięć ma wzywa cię przez zagmatwany los wierszu wybrany słów najlepszych wypełnij mój głos Nie można żyć bez wody Nie można życ bez chleba Ale płomienia i ochłody w duszy też szukać trzeba I kiedy z myśli odpływa duszy błądzącej udręka czyni to wciąż młoda i żywa z poezji tkana piosenka piosenka. *M.Grechuta*

Gość mama mija
skąd to ściągnąć? szukam aresem i nie ma :(

Gość ja też szukam teeeego
podnoszę