Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vitalineja

czego to moga byc objawy?

Polecane posty

Gość vitalineja

mam objawy podobne do zapalenia pecherza ale nie wiem czy to na pewno to. pieczenie przy oddawaniu moczu, taki dosc mocny bol, czuje sie jakbym czula cala cewke. dodatkowo czasem wystepuja slady krwi na papierze toaletowym. zaczelo mi sie tydzien temu, po 2 dniach zniknelo, a teraz znow. zaczelam wiecej pic, jesc rutinoscorbin i urosept. aha i mam jeszcze popekane naczynka w bialku prawego oka. ostatnio stalo mi sie to na lewym oku, jak przeszlo to teraz pojawilo sie na drugim. co to moze byc? co polecacie na apalenie pecherza?

Gość lekarza polecimy

Zapelenie, zapaleniem, a nie martwi Cię ta krew? Na samo zapalenie polecam Urosept lub Furaginum.

Gość domowym sposobem
sprawdzone na 100% : zaparzyc natke pietruszki (moze byc suszona) , cieplym wywarem (np, zmoczona podpaska) przykladac sobie , jak schlodnieje robic nastepny bo ma byc cieply ale zeby nie poparzylo . poczujesz ulge i bol sie zmniejszy , a jutro do lekarza

Gość big trio
jezeli zauwazyłas krew tzn ze masz zapalenie, idz do lekarza bo to nie zarty

Gość vitalineja
zaczelo mi sie w swieta wiec do lekarza nie bardzo bylo jak isc. teraz zaczelo mi sie w piatek wieczorem wiec znow w niefortunnym czasie. poczekam jeszcze 2 dni i jak mi ten urosept nie pomoze to pojde do lekarza. czym moglo zostacx wywolane zapalenie pecherza? mam 18 lat jesli ta informacja jest do czegos potrzebna.

Gość big trio
przeziebienie, bakterie, siedziałaś na czyms zimnym. Kiedys jak sobe poprzeziebiałam i poszłam do lekarza i powiedzialam, ze leczyłam sie urosalem czy tam uroseptem to mnie wysmiał i powiedział ze tym sie nie da wyleczyc a tylko załagodzić. W kazdym razie jak bedzie Cie bardzo bolało mozesz lyknąć nospe bo działa rozkurczowo. Nie lekcewaz i idz do lekarza, ja lekcewazylam i wyladowalam na 3 dni w szpitalu :/

Gość vitalineja
dzieki. a powiedzcie mi jeszcze na czym polega badanie i u jakiego lekarza moge je przeprowadzic?

Gość domowym sposobem
ja dostalam po ukaszeniu przez ose , okazalo sie , ze uczulona jestem , noga mi spuchla id uda do pasa i dostalam zapalenia pecherza , wspolczuje ci bo wiem jaki to bol

Gość big trio
generalnie badanie to wywiad i moze Cie pomacac po brzuchu. z tego co pamietam ;) a w szpitalu to miałam badanie na krew, mocz i cos tam, ale w przychodni to gł wywiad

Gość big trio
aha, a lekarz normalny rodzinny. a dopiero pozniej jak nie pomaga nic to urolog. najpierw udaj się do normalnego lekarza

Gość vitalineja
big trio dzieki :) jutro albo we wtorek sie wybiore. tak szczerze mowiac to wolalabym isc prywatnie ale to pewnie kosztuje troche

Gość big trio
prywatny nie zawsze jest lepszy dlatego wydaje mi sie ze szkoda troche kasy. Szybkiego powrotu do zdrowia zycze :) no i obowiazkowo zakrywaj plecy zeby nerek nie przewiewało :)