Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tysiac

problem z powrotem do koloru wlosow

Polecane posty

mam ciemny blond z natury. przez pare miesiecy farbowalam na czarno, ale oslabily mi sie wlosy i chce wrocic do naturalnego. postanowilam farbowac coraz jasniejsza farba ale czarny mi nie schodzi. co robic? czy moza to u fryzjera zrobic? jesli tak to ile to kosztuje, na czym polega i czy mocno niszczy wlosy? prosze o odpowiedz

najlepiej ogolić się na łyso:) żartuję... poczekaj aż odrosną bo tymi jasnymi farbami coraz bardziej będziesz je osłabiać:) stosuj szampony, odżywki do włosów zniszczonych, kup sobie tabletki Venisea bo są dobre na włosy skórę i paznokcie:) mi sie włosy z czasem poprawiają... są mocniejsze:) jedz dużo cebuli to będą Ci szybciej rosły:)

nie moge do zniszcoznych bo mi sie przetluszczaja.. ale slyszalam cos o zabiegu sciagania farby z wlosow w salonie.. tylko nic wiecej o tym nie wiem :(

Gość mamamia
ja jestem w takiej samej sytuacji. Rok temu postanowiłam zrezygnować z czarnej farby, którą farbowałam włosy 11 lat. Chodzę już ponad rok do fryzjera, bo nie chciałam tak drastycznie ścinać włosów. Fryzjerka poprzez pasemka ściąga mi kolor takim profesjonalnym środkiem na to nakłada mi specjalny toner, który powoduje to, że te pasma nie sa trójkolorowe czyli rudo-żółto-blond. Muszę powiedzieć, że włosy są trochę sianowate, ale podcinam je, używam maseczek z nafty oraz zażywam skrzypo vitę i czekam cierpliwie.

dzieki za odp.. a jaki jest koszt czegos takiego na wlosy do poziomu biustu?

Gość niebieska przywieszka
a jakby tak rozjasniaczem?

Gość mamamia
wiesz co, koszt ze wszystkimi zabiegami tj. ściąganie koloru, sauna na włosy, maseczka regenerująco, obcinanie i prostowanie ok 130zł. Ale ja jestem zadowolona, bo wszystko zrobię, żeby pozbyć się czarnego. Chodzę raz na 2-3 mies.

Gość mamamia
jak zrobisz rozjaśniaczem to włosy będziesz miała kolorowe na bank, bo inaczej rozjaśnisz końcówki a inaczej u nasady i istnieje ryzyko, że te włosy spalisz.

no ale u fryzjera chyba mnie nie oszpeca oO... a ja nie wiem ile takie zzabiegi kosztuja i ile razy trzbea sie na nie udac

Gość mamamia
nie oszpecą, ale musisz iść do naprawdę renomowanego salonu, który pracuje na dobrych produktach. Ja chodzę do trendy. Zabiegów będzie kilka. Ja już byłam 4 razy i jestem już zadowolona, ale jeszcze pójdę ze 2 razy.