Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dotta***

czy długo przed ciążą robiłyscie badania na PROLAKTYNĘ

Polecane posty

bo czytam ze tu i ówdzie jak kobiety chca zajsc w ciaze to dopiero podczas badan krwi dowiaduja sie ze maja wysoki poziom prolaktyny, a leczenie nie trwa mies czy dwa, ale rok i dłuzej wiec moje pytanie czy myslac i planujac ciaze za rok, wczesniej przyszło wam do głowy zeby zrobic badanie na prolaktynę?

na ogół badanie prolaktyny i ewentualnie innych hormonów robi się wówczas gdy jest problem z zajściem w ciążę i wtedy szuka się przyczyny. Lub gdy okres jest bardzo nieregularny a cykle bardzo długie i wtedy gin na początek zleca prolaktynę i prolaktyne po meto.

Moja kumpela starala sie z mężem o dziecko ponad rok. Po tym czasie zaczęło sie leczenie-badanie poziomu hormonów, bromergon i w następnym cyklu zaszla. nie wiem więc na ile prawdziwa jest teza o długotrwalym leczeniu:)

no tak wszystko pieknie, ale ja zaczne starania za rok moze dłuzej, poziom hormonow mam w normie a prolaktyny nigdy nie robiłam nawet nie wiec co to jest ale naczytałam sie tego i owego i tak sie zastanawiam, moze lepiej wczesniej zrobic badanie prolaktyny i jak bedzie za wysoka to ja do czasu staran unormowac, bo ja za rok zaczne starania a tu sie okaze ze mam wysoka prolaktyne i co wtedy to nie problem zrobic takie badanie a lepiej wiedziec wczesniej

Gość ipooooo
ponawiammmm

mi lekarz kazal zbadac prolaktyne bo nie moglam zajsc w ciąże, przez miesiąc bralam bromergon i wreszcie sie udalo, przed staraniami o dziecko nie przyszlo mi nawet do glowy zeby robic takie badanie a szkoda bo moze nasza coreczka bylaby z nami juz wczesniej

Gość NINIIIIO
A CZY TO to SAMO? TSH I PROLAKTYNA