Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juz jedno mam

Czy mogła zajść???

Polecane posty

Gość Juz jedno mam

Dzisiaj, gdy uprawiałem z żoną seks pękła gumka. Zauważyłem to dopiero gdy skączyliśmy, więc cała zawartość została w niej. Kiedyś już mieliśmy taki "wypadek". Było o tyle skutecznie, że urodziła mi synka. Bardzo się cieszę, ale na razie oboje nie chcemy następnego. Obecnie karmi piersią, od ciąży nie dostała jeszcze okresu. Czy duże jest ryzyko, że po dzisiejszym wypadku może zajść w znowu w ciąże? Proszę o odpowiedź!!!

Gość wwwcccc
ryzyko jest, bo podobno to mit, że karmienie piersią zabezpiecza, ale może ktoś bardziej kompetentny sie wypowie. Ja bym raczej na miejscu twojej żony poradziła sie fachowca, lekarza. przecież można szybko zagęścić śluz jakimś hormonalnym preparatem, ale pod kontrolą, bo żona karmi piersią

Gość Juz jedno mam
A jak nie ma okresu, to może zajść w ciąże?

Gość Juz jedno mam
Powinienem już zacząć panikować???

Moim zdaniem mogła...a jakie to były pdni? Płodne?? Może powinna zrobić test na wszelki wypadek albo pójść do lekara. Bo my tak jak i Ty możemy tak gdybać czy będzie czy nie.

Mnostwo kobiet zachodzi w ciaze, sadzac, ze jesli karmia piersia, jest to niemozliwe. Ale moze Wy bedziecie mieli farta;):)

Gość Juz jedno mam
Mam nadzieję. Ona nawet nie zauważyła że gumka pękła, a ja spanikowałem :( Ale gdyby nawet jutro poszła do lekarza, to teraz on chyba za wiele nie pomoże...

Gość Mała 00
Są tabletki tak zwane awaryjne ,które trzeba wziąśc do 72 godzin po stosunku ibędzie ok

Gość 1966aa
masz 72 godziny na antykoncepcję po- ,jutro z żoną do lekarza to przepisze lek utrudniający zapłodnienie...zajrzyj na strony www.wpadka.pl i www.antykoncepcja.pl

oj ale ja nie wiem czy kobieta karmiąca może się Postinorem faszerować ? :O chyba, ze przestanie karmić

Gość Juz jedno mam
Ile takie tabsy kosztują? Czy tylko od prywatnego ginekologa można je dostać? Nie wiem czy lekarz jej takie da. W końcu karmi piersią...

Gość tez nie wiem ale...
to zalezy kiedy rodziła bo podobno kilka tygodni po porodzie cykle są nieregularne.. szczerze to jest pół na pół chyba... ale... jak lekarz zrobi usg to moze sprawdzić czy doszło juz do owulacji czy nie..i bedziecie juz wiedziec czy bedzie 2 dziecko czy nie

Od prywatnego mozna dostac po 72 h. U nas takie sa nielegalne. Jezeli nie minie 72h, wystarczy postinor.

Gość tez nie wiem ale...
postinor daje się do 2 dób po seksie po drugie to duza dawka hormonów które przedostają się do krwioobiegu i mleka matki wiec i dziecko z mlekiem moze dostac te hormony wiec watpie by je lekarz przepisał..

Gość 1966aa
tabsy 70 zł,na receptę ....najwyżej odstawi na kilka dni od karmienia...innego wyjścia nie masz...

1966aa ---> odstawić dziecko musiałaby na dłużej bo w kilka dni bomba hormonalna zawarta w Postinorze raczej sie z krwioobiegu nie wydostanie a potem już jej pewnie pokarm zaniknie i nie będzie wogóle mogła karmić :P

Gość 1966aa
spokojnie możesz iść do państwowej przychodni...

Gość Juz jedno mam
Totalna załamka. Rodziła 3 miesiące temu. Do tej pory nie ma miesiączki (wcześniej miała nieregularną), ani żadnego plamienia.

Gość 1966aa
z mojej wiedzy to tak--->przerwać karmienie do wystąpienia miesiączki spowodowanej przyjęciem leku hormonalnego,jak będzie zciągała regularnie pokarm,to nie powinien zaniknąć...jedno jest pewne...ŻADNYCH SAMODZIELNYCH DECYZJI--DO GINA.!!!

Gość 1966aa
powiem ci jeszcze,że lekarze są przyzwyczajeni do takich sytuacji i nikt nie będzie zdziwiony,że przychodzisz z tym problemem,osobiście widziałam lepsze sytuacje wymagające interwencji ginekologa :-)

Gość Juz jedno mam
Rozmawiałem z żoną i chociaż ona też nie chce już kolejnego dziecka, przynajmniej teraz, nie chce iść do lekarza. Wizja hormonów i odstawienie syna od piersi mi też nie zabardzo się podoba. Chyba zostało mi tylko mieć nadzieję. Napiszcie proszę jeszcze, czy jeżeli kobieta nie ma okresu, to może wogóle zajść w ciążę?

Gość Jeżeli nie ma sie
okresu to nie można zajść w kolejną ciążę!! Co wy mu za bzdury opowiadacie!! Przecież nie ma okresu to i owu też nie...nie ma wogóle cyklu... Możesz być spokojny..

oj dzieci.....karmienie piersią nie zabezpiecza przed ciążą..nie wiesz kiedy może dojść do pierwszej owulacji,może teraz miała miejsce...do ginekologa...edukacja seksualna na poziomie zero w społeczeństwie....

Gość mariola19761
Popieram przedmówczynie ,przecież najpierw jest owulacja a jeżeli nie dojdzie do zaplodnienia dopiero okres.Tak więc w Twoim przypasdku wszystko jest możliwe

Gość hahaha...
moja siostra tez myslala,ze karmiac piersia i nie majac okresu nie zajdzie w ciaze...i co?zaszla ....i urodzila chlopczyka.. :)