Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakalinka

kurs przedmałżeński

Polecane posty

Gość kakalinka

cześć dziewczyny. Mam pytanie dotyczące kursu przedmałżeńskiego-czy jest sens robić go duzo wcześniej przed ślubem? my planujemy ślub dopiero za jakieś 2 lata, jesteśmy już zareczeni i nie wiem, czy możemy robic już taki kurs. Chyba wolelibysmy to mieć już za sobą:) ale czy będzie ważny te kilka lat? Jak to w ogóle wygląda i czy taki kurs wymaga jakiegoś wkładu pieniężnego? Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam :)

ja z mezem robilismy ten kurs pół roku przed slubem,jak zrobicie te kursy teraz to beda one wazne za dwa lata bo one nie maja\'\'daty waznosci\'\',nic nie kosztuja

Gość kamapari
black angel 5 - nie masz racji. U nas ksiadz mowil ze maja one date waznosci 2 lata.

To moze w różnych kościołach i miastach jest inaczej,bo u nas nie mają one ważności.Nawet niektóre szkoły średnie na religii robią już te nauki.Widocznie co miasto lub województwo to inaczej.W niektórych wioskach to nawet nie są wymagane te kursy bo moja szwagierka i koleżanka nie robiły tych kursów bo ksiądz powiedział,że nie muszą mieć.

Gość kampari
z tego co wiem to wszedzie sa one wazne 2 lata. A co do tych kursów z liceum to zazwyczaj ich ksieza nie respektuja i trzeba zrobic je jeszcze raz przed slubem. Tak ze lepiej sie zapytac, ale dla mnie nie ma sensu robic tych nauk 2 lata przed slubem...