Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandragorre

KORZONKI?????

Polecane posty

Gość mandragorre

....od kilku lat zawsze kiedy się kładę czuję silny ból w dole pleców, w sumie tak się do niedo przyzwyczaiłam, ze przestalam już zwracać na to uwagę i pewnie wszystko przeszłoby do porządku dziennego ale rok temu porządnie się rozchorowałam- przez kilka dni miałam gorączkę i naprawdę koszmarnie silny ból w dole pleców- silny na tyle, że kiedy wstawałam po chwili czułam, że zemdleję :O przez kilka dni w łóżku nonstop się wierciłam vo każda pozycja leżenia sprawiała mi straszny ból....wtedy myślałam że to po prostu grypa. Ale kilka tygodni później dowiedziałam się że mogły być to nerki....dopiero teraz dotarło do mnie, że mogły być to korzonki...zwłaszcza, że wciąż mnie pobolewają plecy ...mam tylko 19 lat i nie jestem zbyt doświadczona w kwestii chorób, dlatego mam nadzieję, że Wy mnie uświadomicie :)

Gość wikitra
boli mnie dol plecow promieniuje wokol brzucha, chodzenie i siedzenie sparwia mi bol:( czy to korzonki??????????????????

Gość wikitra
gdzie indziej odpisali mi ze woreczek zolciowy albo torbiel:(

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
masc kamforowa moze pomoc

wypiszcie masci ktore moga pomoc

Kiedyś wyleczył mnie skutecznie lek o nazwie:mydokalm (węgierski o ile pamiętam)- ale brałam go jeszcze z 7 dni po ustąpieniu objawów. Teraz jestem w UK, mojego M dopadły korzonki i z zainteresowaniem czytam wątek - nie wiem czy kupię tu maść kamforową - tu więcej rzeczy nie ma niż jest!!! To mnie zaskakuje !

ile trzeba lezec w lozku??? ile trwa ta choroba???????????!:(

pomozcie:(na necie czytalam ze nawet miesiac:(

Gość ja ujełabym inaczej
jezeli to korzonki to dolegliwosci ustępuja , ale lubią sie nawracac Wazne zeby nie doszło do zawiania , przwiania itp z masci polecam BEN GAY tani ale super skuteczny !!!!. Jedynym jego mankamentem jest zpaach . Nie smierdzi, ale jest dosc intensywny i czuc go ;) Mnie korzonki dopadaja srednio ze 3 razy w roku. Skteczną metodą leczenia jest łykac srodki przeciwbólowe i rozgrzewac bolące miejsca. W gorszych stanach kiedy nie mozna się praktycznie ruszac pomagają w zasadzie zastrzyki :O ps Z tego co wiem MYDOCALM jest wycofywany ze wzgledu na uszkodzenia waroby , jakie moze wywolac czesto przyjmowanie. Tak wiec drogie apnie spodnie nie zadne biodrówki tylko wysokie i ciepelko trzymac :P

mnie boli tydzien:( i caly czas jest tak samo, moge chodzic ale jest to nieprzyjemne:( przeciwbolowe nic nie daja!!!!!( smaruje mascia ale chyba nie pomaga...albo potrzeba jeszcze czasu na efekty:( P>S mydocalm chyba jeszcze jest bo moj dziadek pol roku temu bral

Gość gdzieMM
po jakim czasie bol wam przeszedl??????????????? ja smaruje sie mascia nagrzewajaca z kamfory,ale jakos efektow nie widze:(

Gość gdzieMM
po jakim czasie bol wam przeszedl??????????????? ja smaruje sie mascia nagrzewajaca z kamfory,ale jakos efektow nie widze:(

Gość ....finka
Masc zywokostowa najlepsza na kregoslup.Korzonki to tez kregoslup.Balsam Kregowy O .Grzegorza - mozna wyprobowac... Oklady z borowiny - do kupienia w aptekach .

Gość bierzmowanieOKtak
czy bol korzonkow moze az sie nasilac na brzuch???????????????

Gość szukajjjj
a ja mam mdlosci i brak apetytu na dodatek:(

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
mnie tak boli ze nie moge jesc pomimo tego ze zoladek wola!!!!!!wogole tak mnie boli ze az zatacza kolo tzn na brzuch

Gość bierzmowanieOKtak
up

Gość gdzieMM
mi juz troche lepiej z pleckami po tej kamforze

Gość magda xd
też miałam korzonki. nie lepiej wam pójść do lkarza? ja brałam antybiotyki i mi pomogły. lekarz mi powiedział że trzeba zastrzyki brać (ponoć strasznie bolące) ale ja nie brałam bo akurat przed świętami zachorowałam i w świeta nie bardzo kto mial by mi je robić. idźcie do lekarza koniecznie.

Gość gość
Mnie dopadla wersja najgorsza, bol tak silny, ze aż wylacza nogi, lub robi w trakcie skurcz lydek. Zastrzyki przez 5 dni,bolące, ale wynik piorunujący, juz trzeciego dnia duuuuza ulga.trzeba pzyjac wszystkie. A bol?,coz, jak pomalu estrzykuje, to prawie nie boli. W końcu to witaminy,maja prawo bolec. Ci co są sparaliżowani radze kupić pampersa dla dorosłych, bo kupe jakoś trzeba robic

Gość janeczkazewsi
Korzonki dopadły mnie jakiś czas temu, ledwo mogłam siedzieć czy leżeć. Dopiero po odstawieniu domowych obowiązków i lekach przeciwbólowych poczułam ulgę. Obawiałam się że mam rwę kulszową ale przeczytałam artykuł https://eapteka.pl/blog-porady/rwacy-problem-korzonki-nerwowe-czym-sa-i-jak-radzic-sobie-z-bolem-2/ i na szczęście nie miałam objawów tam wymienionych.

Gość gośćmmmm
Mnie boli mimo że 20 zastrzyków wzięłam. Dziś idę do kontroli, jutro opis RTG kręgosłupa i zobaczę. Nie pracuje od 23 października. :(