Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabii 20

Help me!!!Mam pytanie

Polecane posty

Gość Gabii 20

Gdy tydzien temm kochałam się z moim chłopakiem,on skończył we mnie ,miałam dni niepłodne,przestałam łykać pigułki antykoncepcyjne w marcu, po stosunku wziełam 4 tabletki rigevidonu po 12 godz następne 4,w tym tygodniu powinnam dostać okres,ale jeszcze nic.Moje pytanie czy ta metoda4/4 jest skuteczna?Czy te spóznienie jest powodem przestania brania tabletek,czy dużej dawki hormonu którą przyjełam,czy to może...

Gość Gabi Ty chyba oszalałaś
Chcesz sobie zrobić prawdziwą rewolucję w organizmie i zrobić sobie krzywdę?? Dziewczyno, opamiętaj się!!! Jak nie bierzesz pigułek, a nie chcesz zajść w ciążę, to poprostu używajcie prezerwatywy, a nie eksperymentuj z hormonami na sobie!!

leki to nie cukierki!!! Współczuję Twojemu organizmowi...daleko zajdziesz jak tak będziesz robiła. powodzenia i krzyzyk na drogę.

Gość OlkaFasolkaaa
Co to za metoda 4/4 ? Lepiej by bylo jakbys juz ten Postinor wziela... :-(

Gość xxxyyy
no to namotalaś troche w swoim oganiźmie....... po odstawieniu tabletek przez pare tygdni albo nie można zajść wogole w ciąże albo występuę tak zwana mega plodność :P:P:P więc my Ci nic tu nie pomożemy.....

Gość Gabi20
Wiem że to nie było mądre i nie prosiłam o krytyke tylko o rade,po to są chyba te fora?!

metoda yuzpe jest dosyć skuteczna. skutecznośc jej zastosowania zmniejsza się z każdą godziną. wiec im pozniej sie zdecydowalas tym gorzej. dawka hormonów w tej metodzie jest zblizona do postinoru dlatego podobnie jak w jego przypadku okres może się nie pojawic, pojawic po długim czasie, mogą być plamienia, obfite krwawienia....wszytsko co wiąze się z zachwianiem gosp hormonalnej. nie wiem czy w twoim przypadku(skoro jak twierdzisz miałas dni niepłdone) był w ogole sens stosowania yuzpe jednak za jakis tydzien nalezałoby sie upewnić czy nie jestes na pewno w ciązy(zrobić test). bo jesli zaszłaś a yuzpe nie zadziałalo z pewnością uszodziłabyś płód.

Gość Gabii20
Wziełam dla pewności 6godz po...wiem ze wszystko mogło mi się rozregulować,miałam dni niepłodne ale zawsze jest ryzyko,dlatego tak zrobiłam.Nie wiem tylko czy jest to skuteczna metoda "awaryjnej"antykoncepcji i w ilu przypadkach działa a w ilu nie?

skoro wzięłas tak wcześnie to jest skuteczna w ok 98%

Gość Gabii20
Bardzo Ci dzikuje za odp. Mia!!!

Gość mariola19761
HEJ GABI 20 czytalam wczesniej że bralas RIGEVIDON napisz mi cos o tym leku ,jak się po nim czułas ,czy przytylas? jak długo go bierzesz?