Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swiiti

Czy moge sama zrobic sobie lewatywe przed porodem ??

Polecane posty

Gość Swiiti

U nas w szpitalu nie robią. Boje sie ze bede sie bez lewatywy krepowac i zamiast przec bede myslec czy przypadkiem cos mi tam sie nie wydostaje. ;-) Ale czy mozna? Wiem ze w aptece mozna kupic bez recepty odpowiedni płyn.

Jeżeli poprosisz w szpitalu nie powinni Ci odmówić, tym bardziej że sama lewatywa jest prosta i szybka. Ja sama w domu nie zdecydowałabym się zrobić, a poza tym nie wiadomo kiedy zacznie się poród a jak już się zaczną intensywne skurcze to chyba lewatywa będzie ostatnią rzeczą o której bedziesz myśleć.

Gość Swiiti
Ale u nas nie robia i koniec. :-( Pytałam,stwierdzili ze nie ma takiej potrzeby. :-0 Bezsensu , nie?

Gość alaaL
siti uwierz mi ze nawet jak nie zrobia to przed pordem samo cie przeczysci u nas raz robia, raz nie ja nie mialam, przed porodem skutecznie mnie przeczyscilo dolem moja kolezanke za to gora obie uniknelysmy lewatywy, moja sasiadke wzielo w nocy szybko i zrobili jej lewatywe, nie wiem od czego to zalezy

Gość kiziak
mi nie robili bo nie zdazyli. na porodowke przyjechalam z 5cm rozwarciem. dali mi tylko jakies czopki. pewnie mnie przeczyscilo w czasie porodu ale wogole o tym nie myslalam. polozne sa do tego przyzwyczajone. to tylko czysta fizjologia.

Gość 11111111111111111
jeżeli CI się uda to sobie zrób,są w aptece gotowe zestawy,jak rodziłam kilkanaście lat temu robili wszystkim-teraz nie robią,ja musiałam prosić o czopek i mimo tego bardzo się stresowałam bo byłabym dużo spokojniejsza po lewatywie,dla mnie to nie była tylko czysta fizjologia,wolałam,żeby dziecko nie rodziło sie razem z moimi odchodami