Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stuprocentowa Księżniczka

Czy to prawda, że

Polecane posty

Wiem, że takie tamty juz były, ale jakoś ciężko z jest mi wyłowić z nich istotne dla mnie informacje. Te pytania kieruję do kobiet, które dłuższy czas stosowały pigułki antykoncepcyjne, a teraz już ich nie biorą. 1. czy po odstawieniu pigułek anty wasze libido wzrosło (o ile było niskie w czasie przyjmowania)? 2. w jaki sposób zabezpieczacie się przed ciążą ? 3. a jak jest z nastrojem? czy podczas przyjmowania pigułek był nienajlepszy, a teraz znacznie się poprawił? Pytam, bo mam wielki dylemat i problem z podjęciem decyzji o tym, by przestać łykać pigułki. Mają mnóstwo plusów, ale również minusy. Zastanawiam się, czy odstawienie tabletek sprawi, że spadek libido, częste infekcje pochwy i nastroje depresyjne odejdą w zapomnienie...Dodam, że nie planuję jescze dziecka, a pigułki biorę 6 i pół roku z jedną przerwą 2 miesięczną. Proszę o opinie na ten temat. Dziękuję.

Gość ja witam
hej. brałam tabletki ponad 4 lata, odstawiłam ponad rok temu (powód odstawienia to suchość pochwy, spadak libido, nawracajace infekcje pochwy) bez pigułek jest lepiej o 100% znów moge cieszyc sie seksem, bo one odebrały mi te radośc (wogóle mi sie nie chciało)

ja brałam 4,5 roku, bez przerw. podczas brania libido było cudowne. na nic nie narzekałam. po odstawieniu, pierwszy miesiąc buuu kompletne zero! ale teraz (początek 3 cyklu) jest już o niebo lepiej. to była taka blokada psychiczna, ale już zniknęła :) co do zabezpieczania to gumeczki. wiem że to niezbyt pewne, zwłaszcza jak zakładamy ją po pewnym czasie, ale akurat dla mnie dzidzia nie byłaby problemem (tzn chcemy na dobre starać się dopiero za rok, ale...) nastrój...no nie wiem myślę że bez zmian. czasem lepiej czasem gorzej. ja też w trakcie brania miałam suchutko w pochwie, ale żele intymne cuda działają, zwłaszcza że teraz czasem też się zdaża. no i jak na razie żadnych nowych infekcji w miejscu intymnym nie miałam. pogorszyła się natomiast cera, wrócił problem (o ile można tak nazwać kilka krostek na twarzy i plecach) sprzed brania. czyli mam cerę jak 17 letnia dziewczyna :( ale teraz już się reguluje. poza tym ciągle boli mnie podbrzusze i mam mdłości (w ciąży nie jestem) nie wiem sama musisz zdecydować czy możesz sobie pozwolić na mniejszą pewność płynącą z seksu, ale za to z większą ochotą. ja nie żałuję. teraz zrobiłabym tak samo . denerwuje mnie tylko to że nie wiem kiedy kolejny @ przyjdzie :( ale ogólnie jest ok.

witam ja brałam tabletki 3 lata i podczas brania moje libido wogóle sie nie zmieniło było cudownie no i do tego komfort psychiczny że nie zajde w ciąże kiedy nie chciałam odstawiłam tabletki na początku listopada bo pragnelismy dziecka i sie udało a po porodzie oczywiscie wracam do tabletek a nastrój no cóż chba jak każda kobieta ma sie nerwy ;)czasem pigułki maja na to wpływ u mnie tak było gdy jakis czas brałm diane miałam straszne wahania i depresje delikatną ale zmieniłam na yasmin i już było ok

Gość Marta1983
odstaw takie objawy jak ty masz chyba są wystarczającym powodem nie uważasz?

Gość ja witam
DO myszka24: mam pytanie, ile czasu po odstawieniu tabletek zaszłas w ciaże?