Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowanalato

zołte piety, kto ma a kto zwalczył i jak ??????

Polecane posty

Gość nowanalato

prosze o info :)

Gość nowanalato
dodam,ze nie mam twardych piet, sa całkiem miekkie, tylko zołte :( strasznie mi sie to nie podoba chce miec rozowe...

Gość mama Olka
To są modzele, trudne "do zwalczenia", zacznij od usunięcia zrogowaciałego naskórka nożykiem do pedicure, a później trzeba codziennie czyścić pięty tarką na sucho i smarować maścią.

Gość nowanalato
ale ja nie mam zrogowacialego naskorka... tzn. nie tak duzo zeby go ciac nożykiem... czego i tak nigdy nie zrobie... ;) moze jakies peelingi wystarcza i tlusty krem... ?

Gość mama Olka
Ja też nie mam czegoś takiego jak na tym zdjęciu. Nie wiem może peeling Ci pomoże. Mi też się wydawało, że nie mam zrogowaciałego naskórka, bo pięty nie są szorstkie, ale jak wymoczysz w wodzie, to zobaczysz,że skóra robi się taka biała, nie pasuje do reszty stopy. Ja proponuję nożyk, tarcie na sucho i krem, wybór należy do Ciebie. Wtedy właśnie skóra jest różowa. A na tym zdjęciu, to chyba jakiś obrzydliwie zaniedbany przypadek. Aha, wiem na pewno, że takie żółte pięty to modzele, sama tego nie wymyśliłam, powiedziała mi to lekarz dermatolog, jak nie wierzysz, to umów się na wizytę.

Gość nowanalato
hmm na tym zdjeciu to jest istny hardcore ;) no nie wiem nozyka nie uzyje bo sie boje :( znając siebie to odetne sobie kawalek stopy ;) bede peelingowac do skutku :) dzikei za pomoc :)

Gość zolte stopy...
mozna wycinac takim wycinakiem z zyletka - tak robia kosmetyczki, ale mozna samemu, a wycinak mozna kupic w kazdym supemarkecie. Ale ostrozeni bo mozna sie pokaleczyc, tzreba dobrze wymoczyc i delikatnie skrobac

Gość nowanalato
i tak sie nie odwaze , mam 2 lewe rece do takich rzeczy :D